Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΙΠΠΑΣΙΑ" ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΤΗΣ!

     Eννέα ευανάγνωστοι κολοσσοί Χορηγοί κι ένας δυσανάγνωστος, εμφανίζονται στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ» (Ε.Ο.Ι.). Ανάμεσα σ’ αυτούς η τερατώδους οικονομικής ισχύος Μ.Ε.Τ.Κ.Α. του Μυτιληναίου (βασικού «στηρίγματος» της Ε.Ο.Ι.),  η  κολοσσιαία κατασκευαστική HOCHTIEF (αεροδρόμια κλπ), η εφοπλιστική SUPERFAST FERRIES, ο Ο.Π.Α.Π., η Ε.Ρ.Τ., η τεραστίας εμβελείας διεθνής εταιρεία καλλυντικών ORIFLAME και να μην …επεκτεινόμεθα…!

     Φαντάζεται κανείς ότι με αυτούς τους οικονομικούς κολοσσούς, συν το μπεζαχτά του κράτους που έχει «από πίσω της», η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ» όχι απλώς θα έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα στην Ιππασία και στους Αθλητές της αλλά θα τους παρέχει και του πουλιού το γάλα! Αμ δε…

     Παρά τους οικονομικούς κολοσσούς που έχει ως Χορηγούς της η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ» εμφανίζεται να μην υποστηρίζει ούτε καν τις βασικές οικονομικές ανάγκες της Ιππασίας και των Εθνικών Αθλητών μας αλλά να μη διατίθεται ούτε καν …ασθενοφόρο παρά το ότι στο «πάνελ» των χορηγών της φιγουράρει και ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Συγκεκριμένα, στο φόρουμ του Συλλόγου Ελλήνων Ιππέων Εμποδίων, διαβάζουμε τα εξής εξωφρενικά:

Kirra
Greece
2 Posts
 Posted - 18/04/2011 :      
--------------------------------------------------------------------------------
Νομιζω πως το ασθενοφορο και το προσωπικο του πρεπει να ειναι πεπειραμενο σε σοβαρα ατυχηματα και οχι απλως ενα μεγαλο αυτοκινητο με 2 οδηγους. Ο γιατρος των αγωνων δεν μπορει να φυγει αν χρειαστει γιατι πρεπει να παραμεινει στους αγωνες, αρα ο αθλητης μπαινει σε ενα "ταξί" για το νοσοκομειο. Εμαθα πως ο Ηλίας Μπαλιούσης δεν ειχε φτασει στο νοσοκομειο σχεδον μια ωρα μετα την κλωτσια. Η κλινικη βρισκεται στο Φαληρο. Παρασκευη και ωρα αιχμης. Κατι αναλογο ειχε γινει περυσι και με τον Drasco που δεν ειχαμε παλι το ΕΚΑΒ. Επιπλεον, την επομενη μερα επρεπε να μεταφερθει σε αλλο νοσοκομειο για να κανει αξονικη γιατι η κλινικη δεν διεθεται το μηχανημα. Συνηθως, στις πτωσεις που χρειαζονται νοσοκομειο , το πρωτο πραγμα ειναι μια αξονικη για να δουν οι γιατροι την πραγματικη ζημια στον αθλητη. Εμαθα επισης πωςγια την επεμβαση επρεπε να μεταφερθει την Κυριακη/ Δευτερα στο ΚΑΤ. Συνολο 3 νοσοκομεια μεχρι τωρα και δεν εχουν κανει κατι στον Ηλια. Ειναι τυχερος που δεν χρειαστηκε κατι πιο αμεσα.
Μηπως πρεπει να βρουμε μια αλλη λυση, γιατι δεν πιστευω πως ειμαστε καλυμμενοι ουσιαστικα. Η ΕΟΙ δεν προκειται να ασχοληθει γιατι θεωρει πως μας εχει καλυψει. Μηπως να βλεπαμε το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ που υποτιθεται πως ειναι χορηγος? Μηπως ξερει καποιος αλλος μια λυση με δημοσια νοσοκομεια και υπηρεσια ασθενοφορων?

Υ.Γ. αν εχω παραπληροφορηση,(και αυτο πιθανο στους αγωνες μας,) διορθωστε με.

Kirra G.

     Mε τους, τερατώδους οικονομικής ισχύος, Χορηγούς που εμφανίζει, η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ» θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι σε θέση να στείλει τους Αθλητές μας σε βασικούς διεθνείς Αγώνες αλλά και πάλι η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ» δηλώνει «ανήμπορη». Έτσι, ο Αθλητής μας Βαγγέλης Θεολόγης, που προκρίθηκε στη Εθνική Ομάδα, γράφει στο διαδίκτυο:

Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 12:29 pm   
--------------------------------------------------------------------------------
Το θέμα δεν είναι πόσοι προκριθήκαμε στην Εθνική Ομάδα αλλά πόσοι θα πάμε τελικά στη Βουλγαρία γιατί η ΕΟΙ δεν καλύπτει ούτε καν μέρος των εξόδων. Τα συνολικά έξοδα φτάνουν στο ποσό των 1.500 ευρώ, ποσό σχεδόν απαγορευτικό για πολλούς τέτοιες εποχές. Ειδικά για ερασιτέχνες όπως εγώ που ασχολούμαστε με το άθλημα χωρίς να προσδοκούμε επαγγελματικά ή άλλα οφέλη.
________________
ΘΕΟΛΟΓΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ-HOSE

     Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ» προέχουν τα εσωτερικά «εκλογικά» μαγειρέματα για τη πολυπόθητη καρέκλα του Προέδρου (γιατί άραγε…;) η αναβίωση σκηνών «δυναστείας» και οι σεναριακές ίντριγκες μεταξύ …Bolek και Lolek (όπως σαρκαστικά αποκαλούν τους δύο μνηστήρες της καρέκλας οι Αθλητές μας) και στα γραφεία-μαγειρεία της συμπαθούς αυτής συναγωγής μόνον η Ιππασία δεν έχει θέση! Ας δούμε τι καταμαρτυρά ο Πρωταθλητής μας Αλέξανδρος Φουρλής στην «ηγεσία» του Αθλήματός του, μέσα από τις σελίδες του φόρουμ του Συλλόγου Ελλήνων Ιππέων Εμποδίων :

Alexandros Fourlis
32 Posts
 Posted - 15/01/2011 :      
--------------------------------------------------------------------------------
Aisios kleisame ena mina agonistikis apraxias kai to basiko melima ton perisoteron einia oi ekloges tou 2012! Nai kala diavasate tou 2012!! Idi xekinisan ta mageiremata kai oi uposxeseis apo tous epidoxous sotires (tromara tous) tis ellinikis ippasias!! Profanos exoun luthei ola ta agonistika kai mi themata tou 2011 kai epeidi ton fronimon ta paidia prin peinasoun mageireuoun arxisan oi diergasies! Auto einai to thema loipon na katalixoume metaxi tou Bolek i tou Lolek! Kai gia na eimai dikaios metaxi tou Lolek i tou Bolek gia na min pei kaneis oti merolipto uper tou enos i tou allou! Alla exei simasia ti leo ego afou eimai aplos enas ippeas-athlitis!

Oi ippeis pou agonizontai stin anaptuxi einai ikanopoiimenoi me tin diorganosi pou lamvanoun meros? Oi ippeis pou agonizontai stis megaluteres katigories einai ikanopoiimenoi me tis diorganoseis pou lamvanoun meros ? I lisans ginetai aplos gia na ginei kai kurios einai ergaleio psifothirias apo tous epidoxous sotires? Oi athlites pou tha plaisiosoun tis ethnikes omades exoun kapoia stirixi? As mas apantisoun oi dioikountes pos antimetopizoun ta parapano alla xehasa to simantiko tora einai oi ekloges tou 2012 metaxi Bolek-Lolek / Lolek-Bolek!!

Ps Pagkosmios uparxoun alusides katastimaton ilektrikon eidon, alusides katastimaton fast food, alusides katastimaton super market alla alusida ippikon omilon prepei na einai Elliniko fainomeno!

Kali xronia!

     Για να προσθέσει τις πικρές παρατηρήσεις του στο ίδιο φόρουμ, ακόμη ένας Πρωταθλητής μας, ο Σταύρος Γεωργόπουλος ο οποίος καλεί την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ» να …σοβαρευτεί, ως εξής :

stavros georgopoulos
3 Posts
 Posted - 23/01/2011 :  21:00:15    
--------------------------------------------------------------------------------
Πληροφορίες που έχω αναφέρουν πως οι γείτονες μας οι Τούρκοι έχουν εξασφαλίσει γύρω στα 10.000.000 ευρώ για την ολυμπιακή προετοιμασία της ομάδας τους.Η ομάδα τους ήδη βρίσκεται στην Γερμανία και προπονείται. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η Εσθονία έλαβε 65.000 ευρώ από την ολυμπιακή επιτροπή μόνο για την ανάπτυξη του αθλήματος και σεμινάρια επιμόρφωσης νέων αθλητών και προπονητών. Οι αναπτυσόμενες χώρες της νότιας Αμερικής όπως π.χ. η Γουατεμάλα λαμβάνουν 100.000 ευρώ ετησίως για τον ίδιο σκοπό.
Και εγώ ρωτάω "η Ε.Ο.Ι. τι ενέργειες έχει κάνει προς αυτήν την κατεύθυνση δηλαδή στην εξεύρεση πόρων από χορηγούς και ολυμπιακή επιτροπή??? Αντί λοιπόν να ζητούν από τους αθλητές να πληρώσουν τα σπασμένα και να ασχολούνται με το ποιός θα κάτσει πρώτος στον θρόνο(ο bolek ή ο lolek) μήπως θα έπρεπε να σοβαρευτούν και να εξασφαλίσουν κανένα φράγκο???
Μήπως ζητάω πολλά????
Τέλος πιστεύω οτι κανένας αθλητής δεν θα είχε καμία αντίρρηση να πληρώσει ετήσια συνδρομή ΕΑΝ βλέπαμε έστω και μία προσπάθεια να γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση...αλλά που τέτοια τύχη!!!!

     Εμείς, αν και δραστηριοποιούμεθα σε διαφορετικό ιππικό τομέα, στις Έφιππες Μαχητικές Τέχνες, νοιώθουμε αλληλέγγυοι με όλο τον Κόσμο της Ιππασίας ανεξαρτήτως εξειδικεύσεων, επιθυμούμε την ευεργετική διάδοση όλων των δογμάτων της στους Έλληνες και θεωρούμε ότι ελάχιστο χρέος της Πολιτείας (όποια και όση έχει απομείνει…) είναι να προαγάγει την Ελληνική Ιππασία διεθνώς. Παρά το ότι η στενή παρέα της ελλαδικής Ιππασίας προσπαθεί να μας αγνοεί, εμείς τους χειροκροτούμε και μοιραζόμαστε μαζύ τους την κοινή χαρά των επιτευγμάτων τους. Δε μας νοιάζει αν εκείνοι υπερπηδούν εμπόδια κι εμείς τοξεύουμε, αλλά θεωρούμε ότι η κοινή απόλαυση του Ίππου μας συνδέει!  Όμως, εδώ και πολλά χρόνια, παρατηρώντας το τέλμα στο οποίο οι γνωστοί παράγοντες έχουν ρίξει την Ιππασία στην Ελλάδα, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε:

     Κύριοι, παράγοντες της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ», πώς είναι δυνατόν με τέτοιους και τόσους Χορηγούς να γράφονται δημόσια τα όσα γράφονται από Εθνικούς Αθλητές σχετικά με την σκανδαλώδη οικονομική αδυναμία της Ομοσπονδίας να καλύψει απολύτως βασικές οικονομικές ανάγκες του Αθλήματος; Τι απολογείσθε για την προκλητική «ανεπάρκειά» σας και την οικονομική ανυπαρξία σας με μία Μ.Ε.Τ.Κ.Α., μία HOCHTIEF, μία ORIFLAME, έναν Ο.Π.Α.Π. για να μην επεκταθώ και στους άλλους; Αυτοί είναι Χορηγοί όπως εννοούνται οι Χορηγοί, ή, χορηγοί …πασατέμπου; Γιατί με έναν χορηγό όπως ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κινδύνευσε Εθνικός μας Αθλητής σε ατύχημα επισήμου Αγώνος; Πόσους εμμίσθους υπαλλήλους διαθέτει η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ» και σε τι ύψος φθάνουν οι «απολαβές» σας; Σας ικανοποιεί το επαναλαμβανόμενο σκετσάκι του Bolek και Lolek ενώ η Ελληνική Ιππασία άγγιξε το ναδίρ της; Δεν περιμένουν μόνον οι Εθνικοί Αθλητές σας απάντηση αλλά και όλοι εμείς που διακονούμε την Ιππασία, ο καθένας στον τομέα του.

     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» λειτουργεί παρέχοντας δωρεάν γνώση και ικανότητες στα Μέλη της, μετέχει από της ιδρύσεώς της ανελλιπώς διεθνών διοργανώσεων φθάνοντας κάθε χρόνο από την Ουγγαρία μέχρι τη μακρινή Ν. Κορέα απ΄ όπου κατακτήσαμε και μία Α’ Παγκόσμια Διάκριση (2010), παρέχοντας επίσης δωρεάν και αναλώσιμα για την απρόσκοπτη εκγύμναση στη Τοξοβολία (Τόξα και βέλη) για τα 234 Μέλη μας, διαθέτοντας υπερεπάρκεια γενικού εξοπλισμού για να προπονούμεθα όλοι δύο φορές την εβδομάδα στον προπονητικό μας χώρο ΧΩΡΙΣ Μ.Ε.Τ.Κ.Α., ΧΩΡΙΣ HOCHTIEF, ΧΩΡΙΣ ORIFLAME, ΧΩΡΙΣ Ο.Π.Α.Π., ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,  ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΠΕΖΑΧΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ με μόνη Χορηγό μία μικρομεσαία Κυρία καλής θελήσεως η οποία από το υστέρημά της μας βοηθά! Κατά τα λοιπά, η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ», στη περίπτωση ενός εισαγγελικού ελέγχου τι απαντά; Ή, μήπως, η Ομοσπονδία ποντάρει στη παράταση του εισαγγελικού ύπνου μετά την κοπιαστική εργασία της έδρας;

     Δεν είναι δυνατόν, μετά την ελεεινή υποβάθμιση της Αθλήσεως στην Ελλάδα από τους ποδοσφαιρικούς πρεζο-παράγοντες, να κατρακυλά ένα Άθλημα όπως η Ιππασία, στη χώρα όπου κατεγράφησαν οι κανόνες της, παρασυρμένη από φαιδρούς πλην επιτηδείους Bolek και Lolek!

ΝΤΡΟΠΗ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.