Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΟΛΛΕΣ ...ΔΡΑΣΕΙΣ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΑ ΤΟ ...Δ.Ν.Τ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...
...ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΜΑΣ, ΤΑ ΤΟΞΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!



     Είθισται το καλοκαίρι να αποκαλείται "νεκρή εποχή" και εμείς οι Εφιπποτοξότες δε καταλάβαμε ποτέ πώς είναι δυνατόν η πάντα ζωντανή καθημερινότητα να έχει "νεκρές εποχές". Απόδειξη κι αυτό το καλοκαίρι μας το οποίο κάθε άλλο παρά "νεκρό" δείχνει!


     Αυτό το Σαββατοκύριακο τρεις Εφιπποτοξότες, ο Διηνέκης, ο Δημόδικος και ο Λυκάων ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στην πρόσκληση της Λέσχης Εφέδρων Αξιωματικών Βόλου για μία επίδειξη της Παροδοσιακής Τοξοβολίας. Οι τρεις Εφιπποτοξότες μας έστειλαν ήδη ωραία στιγμιότυπα από την επίδειξη και ο Διηνέκης στην Αναφορά του σημειώνει:


     "Ακολούθησα όσο μπορούσα πιστά το εγχειρίδιο παρουσίασης , και πραγματοποιήσαμε μια πολύ επιτυχημένη προπόνηση με την συμμετοχή 20 τουλάχιστον συμμετεχόντων αρκετών εκ των οποίων ήταν νεαρής ηλικίας.
     Αρκετοί απο τους συμμετέχοντες έχοντας ηδη εμπειρία από "Ολυμπιακού" τύπου τοξοβολία δήλωσαν κατενθουσιασμένοι με αυτή την πρωτόγνωρη για αυτούς εμπειρία.
     Ο Δημοδικος με βοήθησε τόσο  με την συλλογή βελών όσο και με αλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες.
     Στο τέλος , αν και νύχτωνε , το ενδιαφέρον του κόσμου παρέμενε αμείωτο και μας έγιναν απανωτές προσκλήσεις για μελλοντική επανάληψη των προπονήσεων."


     Ο Δημόδικος έκανε νέους ...τετράποδους φίλους και δεν παρέλειψε να απαθανατίσει τις νέες του σχέσεις αλλά να δούμε τι θα πει στα τετράποδα που έχει αφήσει πίσω του όταν τον ξανασυναντήσουν... Θαυμάστε τον με το νέο βολιώτη φίλο του (ασφαλώς κι εννοούμε το υπό ...μάλης)!


     Συγχαρητήρια στους τρεις Εφιπποτοξότες μας για την επιτυχημένη επίδειξη της Παραδοσιακής Τοξοβολίας σε έναν τόσο σημαντικό φορέα όσο η Λέσχη Εφέδρων Αξιωματικών Βόλου η οποία στελεχώνεται από εξαιρετικούς Συνέλληνες. O τοπικός ηλεκτρονικός τύπος σημειώνει:




ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με επιτυχία η παραδοσιακή τοξοβολία

22/07/2011, 12:05

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 16 Ιουλίου η πρώτη αθλητική συνάντηση "παραδοσιακής Τοξοβολίας " στην πόλη μας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Νομού Μαγνησίας.
Την εκπαίδευση έκαναν τρία στελέχη της «Ελληνικής Εφιππο- τοξοτικής Εταιρείας Ελλάδος» από Αθήνα και Λαμία , με επικεφαλής τον «Χρυσό Αθλητή» της τοξοβολίας κο Σπυρίδωνα Μπάκα. 
Οι 19 συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους από την επαφή με το τόξο, πλούτισαν τις γνώσεις τους για την κατασκευή και τη συντήρησή του και τέλος για δύο ώρες σχεδόν, τοξοβολούσαν , στην αρχή με δυσκολία, κι έπειτα με πολλές επιτυχίες επί του αχυρένιου στόχου. 
Η επόμενη συνάντηση -εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την 1η εβδομάδα του Σεπτέμβρη με νεότερη ανακοίνωση. Μικροί και μεγάλοι δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους και την επιθυμία για την επόμενη συνάντηση. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών για μια ακόμη φορά με τις δράσεις του αφυπνίζει τους συμπολίτες και τα μέλη του στον Αθλητισμό και στο Περιβάλλον .

     Πίσω, στην έδρα μας τώρα...:



     Αφού δεν μας "κάθεται" το ...Δ.Ν.Τ. ...ξανασκοτώσαμε στη παραλία του Μαραθώνος τους Πέρσες "εισβολείς" βοηθώντας με ...τοξογνωσία το γύρισμα ενός νέου ιστορικού ντοκυμαντέρ γερμανικής παραγωγής στο οποίο συμμετέχουν οι αγαπητές "ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΕΣ ΜΟΡΕΣ". Και αφού ξεκάναμε όλους τους χρυσοφόρους Μήδους (κουρελήδες μα το θεό κι απορούμε πώς τους ξαναβρήκε όλους ζωντανούς ο Αγιατολάχ για να τους αποτελειώσει αυτοπροσώπως μετά από αιώνες κι εκείνοι για να σωθούν να μας έρχονται ως λαθρομετανάστες...) επιστρέψαμε στο ...Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου δια τα καθ' ημάς! 


     Αρχίσαμε ήδη να εξοικειώνουμε τα αλογάκια μας με την αίσθηση της Τοξοβολίας, με την παρουσία των Τόξων, τον ήχο των χορδών, τις τροχιές και τον θόρυβο των προσκρούσεων των βελών, με λίγα λόγια, με όλο το "φυσικό περιβάλλον" της Πολεμικής Τέχνης μας. Εξαίρετοι χαρακτήρες όλα τους, θέλουμε να τα κάνουμε και Πολεμιστές, άφοβους και ανεπηρέαστους στην προαγωγή της Έφιππης Τοξοβολίας. Ο βαρβάτος μας επέδειξε άριστη συμπεριφορά κινούμενος ανάμεσα στους Τοξότες μας εν ώρα Προπονήσεως δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον αναβάτη του και στη  περιβάλλουσα δράση. Ευάγωγος, ευπειθής και λαμπρά συνεργάσιμος ιππεύθηκε χωρίς καν την αναγκαιότητα ηνιών επί της γραμμής βολής κι εν μέσω συνεχούς δράσεως. Αντίθετα με τις προκαταλήψεις τα βαρβάτα συμπεριφέρονται απολύτως φυσιολογικά διότι μόνον το κατά φύση ον εντάσσεται πλήρως μέσα στο φυσικό πλαίσιο.


     Οι Προπονήσεις του Σαββατοκύριακου πήγαν το ίδιο καλά με τα μαθήματα Ιππασίας των αρχαρίων μας κάποιοι από τους οποίους, πριν φτάσουν στο πέμπτο μάθημά τους κρίθηκαν ικανοί και πέρασαν επιτυχώς βαλβίδες, πάντοτε άνευ αναβολέων!


     Μάλιστα, το έκαναν αλληλοβοηθούμενοι όπως συνηθίζεται πάντα στα μαθήματά μας.


     Στα μαθήματά μας χαιρετίζουμε την Ειρήνη, η οποία με εξαιρετική επιτυχία έκανε το πρώτο της μάθημα αυτό το Σάββατο.


     Πολύ καλό "κάθισμα" εξαιρετική εκτέλεση των διατατικών ασκήσεων, εξαιρετική σχέση με τον Ίππο! Τι να πούμε, εμείς πάντα αφήνουμε τις φωτογραφίες μας να "μιλάνε"!


     Ο νεαρός Γεώργιος αποδεικνύεται κάθε μέρα όλο και καλύτερος και από πλευράς ήθους και από πλευράς επιδόσεων! Παρά την ηλικία του, πάντα πρόθυμος και αποτελεσματικός, εξελίσσεται σε έναν επαρκέστατο Αρχηγό Βολής και δε διστάζει να σηκώσει και το καρότσι της "αγγαρείας" προκειμένου να βοηθήσει τους μεγαλυτέρους του Συνασκουμένους! Αυτές είναι "εικόνες" μιας "άλλης ποιότητος" Ανθρώπων! Kαι, βέβαια, η Ομάδα "πετάει", πηδάει και ...τοξεύει!


     Υπό την αρχηγία βολής του Ακαδήμου η τελευταία κυριακάτικη Προπόνησή μας είχε το στοιχείο, πραγματικά, του πυρός και της κινήσεως. Και όχι απλά "κινήσεως" αλλά κινήσεως και άλματος με συνδυασμένη τόξευση!


Δεν θα μπορούσαμε να δούμε τίποτε πιο συναρπαστικό αλλά και σωμασκητικό από την ωραία "εικόνα" νέων Ανθρώπων να ασκούνται με ακρίβεια και αρμονία και να καταλήγουν σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


     Αρκετά μαθήματα Ιππασίας, αρκετή Τοξοβολία, δύο επιτυχείς παρουσιάσεις της Πολεμικής Τέχνης μας, νέοι μαθητές Ιππασίας, τα αλογάκια μας εκπαιδεύονται για Έφιππη Τοξοβολία, ο Ακάδημος βγήκε σε καλπασμό με σελλίσκη Γυμνιππευτικής, η Όλγα είναι έτοιμη για καλπασμό, ο Αρπάλυκος συνεχώς μας ξαφνιάζει, άλλοι μαθητές πέρασαν βαλβίδες, η προετοιμασία για την Κορέα ολοκληρώνεται και επίκειται μια πρώτη επίδειξη... αυτά τα ...ολίγα προς το παρόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.