Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΚΑΙ, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"!



      Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είναι μια Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας, όμως, καμιά γνώση, καμιά τέχνη, καμιά προσπάθεια δεν μπορεί να ευδοκιμήσει αν δεν είναι "χτισμένη" σε ψυχοπνευματική υγεία και ήθος! Και στην Ομάδα μας, περισσότερο από την Έφιππη Τοξοβολία μας ενδιαφέρει η ψυχοπνευματική υγεία και το ήθος των Μελών μας, ιδιαιτέρως των νεαρών Μελών μας! Και, αποτιμώντας το επίπεδο ειδικώς αυτών των νεαρών Μελών μας, δεν κρύβουμε τον ενθουσιασμό μας για τα όσα ενθαρρυντικά μας "δείχνουν" ότι τα χαρακτηρίζουν.

Ο Γεώργιος διευθύνει την Προπόνηση της Ομάδος.

     Μεταξύ των νεαρών Μελών μας και ο Γεώργιος του οποίου οι Γονείς μας έκαναν την Τιμή να μας τον εμπιστευτούν πριν δέκα οκτώ μήνες. Τότε, ο Γεώργιος είχε όλες τις δυσκολίες ενός εφυέστατου παιδιού, μαθητή ενός πολύ απαιτητικού Εκπαιδευτηρίου, αναπτυσσόμενο σε ένα "αποστειρωμένο" οικογενειακό περιβάλλον, απομονωμένος κι ο ίδιος με μία, καθαρά, ελιτίστικη ψυχολογία που του έκανε τη ζωή (και των γύρω του...) μάλλον δύσκολη. Το βάθος του χαρακτήρος του το εκτιμήσαμε αμέσως και διαπιστώσαμε την πρόθεσή του να βελτιώνει καθημερινά τον εαυτό του. Οι επιδόσεις του στην Ενστικτώδη Τοξοβολία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και αυτή την στιγμή είναι ίσως ο ταχύτερος Τοξότης της Ομάδος μας με λαμπρές επιτυχίες στη βολή κατά κινουμένου στόχου! Είδαμε το πόσο ήθελε να είναι χρήσιμος στους γύρω του και, βεβαίως, τις ικανότητές του που τον έκαναν ασφαλή για έναν τέτοιο "ρόλο" και τον εμπιστευθήκαμε!

Ευρηματικός ο Γεώργιος λύνει ακόμη και προβλήματα ...χωροταξίας, στην Προπόνηση.

     Αναθέτοντάς του την υπευθυνότητα της διευθύνσεως μιας Προπονήσεως (κορυφαία ευθύνη στην Ομάδα μας) ο Γεώργιος αποκαλύπτει έναν εκπληκτικό χαρακτήρα γεμάτο φιλαλληλία, δικαιοσύνη, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, φιλομάθεια, ευγνωμοσύνη και, κυρίως, γενναία αυτοκριτική που, δυστυχώς, αν την είχαν οι μεγαλύτεροι και δη οι κυβερνώντες, ο Κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος! Ο παιδικός "λόγος" ειλικρινής, σαφής και καταπελτικός, στις Αναφορές Προπονήσεων του Γεωργίου αναδεικνύεται σε ένα μνημείο επικοινωνίας που περιγράφει, ομολογεί και παραδέχεται, εξομολογείται και θριαμβολογεί, κυρίως, υπόσχεται μία συνεχή αυτοβελτίωση με ωριμότητα και σεμνότητα φιλοσόφου, κάτι που μας κάνει να χαιρόμαστε το ότι η Έφιππη Τοξοβολία, πράγματι συντελεί στην βελτίωση ενός Συνέλληνος.







     Πώς να μην είμαστε ενθουσιασμένοι από την ποιότητα των νέων Ελλήνων που αποτελούν το μέλλον της Φυλής μας; Πίσω από τη γκρίζα καθημερινότητα που μας επεφύλαξαν κάποιοι "μεγάλοι" τα πιτσιρίκια μας είναι η  λαμπρή ελπίδα μας. Ας τη κρατήσουμε ανέσπερη! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.