Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

     ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ



Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" απολαμβάνουμε ακόμη μιάν Άνοιξη στο φυσικό Αττικό περιβάλλον


     Η τόξευση κατά ιπταμένων στόχων είναι μία από τις πλέον ωφέλιμες αλλά και διασκεδαστικές ασκήσεις ενστικτώδους Τοξοβολίας. Διεγείρει την ενστικτώδη ετοιμότητα του Τοξότη και αναπτύσσει την ευστοχία του μέσα από ένα παιγνίδι ακριβείας και ταχύτητος.


Ο πάντα εύστοχος και σαρωτικός, Σταμάτης!


     Πάντα επιλέγουμε αυτή την άσκηση όταν βρισκόμαστε όσο το δυνατόν με τα λιγότερα άτομα στη γραμμή βολής και με τον άνεμο όσο γίνεται πιο ήπιο.


Η πανέξυπνη Αναστασία που δεν κυνηγά το στόχο αλλά τον καταρρίπτει όταν πέσει αυτός στο σημάδι της!


     Στην άσκηση αυτή, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, δεν ασκείται μόνον ο Τοξότης ο οποίος τοξεύει κατά των ιπτάμενων στόχων αλλά και αυτοί οι οποίοι εκτοξεύουν τους στόχους, οι δικοί μας ..."δισκοβόλοι".


Ο Κωνσταντίνος, αν και νέος Τοξότης, εντυπωσιακός στις επιδόσεις του.


     Καθώς το "υπόστρωμα" της όλης εκπαιδεύσεώς μας είναι η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος αρμονικής συνεργασίας, η άσκηση αυτή επιστεγάζει την όλη προσπάθειά μας.



Ο Σωκράτης, πάντα σκεπτόμενος και ...αποτελεσματικός!


     Όλοι οι συμμετέχοντες αναγκαστικά καταλήγουν να συνεργασθούν αρμονικά και να βοηθήσει ο ένας τον άλλο προκειμένου να απολαύσουμε τις εναέριες κρούσεις των στόχων από τα βέλη των Τοξοτών.


Ενώ ο Αθανάσιος καταρρίπτει τον στόχο, ο Κωνσταντίνος χαμογελά με την επιτυχία του Συνασκουμένου του!
Αυτή είναι η Ομάδα μας!


     Κατά την σημερινή Προπόνηση την οποία διηύθυνε ο Αθανάσιος όλοι οι Συνασκούμενοι (οι οποίοι εμφανίζονται στις φωτογραφίες αυτού του κειμένου) με τις επιτυχίες τους επισφράγισαν την προπονητική αποτελεσματικότητα της Ομάδος μας και το υψηλό τοξευτικό επίπεδό της.


Ο Αρχηγός Βολής της σημερινής Προπονήσεως, Αθανάσιος.


     Από τον 14χρονο Γεώργιο (που είναι ένας εξαιρετικός Τοξότης με ιδιαιτέρως καλό συνδυασμό ευστοχίας και ταχύτητος και ο οποίος σήμερα χτύπησε πλέον του 85% των ιπταμένων στόχων του!) μέχρι την εντελώς αρχάρια Γιώτα (Τοξότρια μόλις δύο εβδομάδων!) οι σημερινές επιδόσεις ήσαν κάτι παραπάνω από λαμπρές και το φωτογραφικό αρχείο της προπονητικής ημερίδος "πάμπλουτο"!


Ο 14χρονος Γεώργιος με τις ατελείωτες καταρρίψεις...


    Το ...σκάνδαλο, όμως, προέκυψε όταν με ένα βέλος όχι μόνο καταφέρθηκε η κατάρριψη ενός στόχου αλλά και η ταυτόχρονη επίκρουση με το ίδιο βέλος του πυθμενίου ενός άλλου βέλους που ήδη βρίσκονταν καρφωμένο στις ψαθόμπαλλες, διατηρώντας τον δίσκο εγκλωβισμένο στα δύο βέλη!! Εικόνα αψευδής μιας μάχης που συντελείται σε κάθε Προπόνηση της Ομάδος μας!





     Καμιά φορά η γλώσσα αποδεικνύεται πολύ φτωχή για να περιγράψει τα όσα μια φωτογραφία αποκαλύπτει. Και , πάντοτε, οι φωτογραφίες των Προπονήσεών μας αποκαλύπτουν μιαν Ομάδα η οποία κινείται ακτά τον επιτυχέστερο τρόπο στην "τροχιά" της ωφελείας αλλά και της χαράς των Μελών της!





    Tα μαθήματα Σπαθασκίας πάντα συναρπαστικά με τον Emanuele και τον Παναγιώτη διανθίζονται με τις επιδείξεις των "καθαρών κοψιμάτων" που μας προσφέρει ο Παναγιώτης και τις ασκήσεις φωτογραφικών ...ρεφλέξ για να συλλάβουμε το στιγμιότυπο, αλλά πάντα με την ευρεία συμμετοχή Συνασκουμένων!





     Μέσα στα πολλά και ωραία αυτού του σαββατοκύριακου ήταν και η Προπόνηση που μας προσέφερε η Αναστασία. Το εξαγόμενο μετά από κάθε Προπόνηση είναι η σταθερή ανελικτική πορεία της Ομάδος μας! Αντίθετα με την δημοκρατική εξίσωση προς τα κάτω, το καθαρά αξιοκρατικό σύστημά μας κατορθώνει να ανελίξει προς τα άνω, μετά το τέλος κάθε Προπονήσεως, όλους τους Συνασκουμένους! Και λέμε να ανελίξει και όχι να εξισώσει αφού στη Φύση τίποτε δεν είναι ίσο και όμοιο, ούτε καν τα δύο μάτια του ίδιου Ανθρώπου.
 



 
     Στο τέλος του "γεμάτου" διημέρου, ο κλασικός "Κύκλος" επισφράγισε τα όσα μας έκαναν να χαρούμε την κοινή προσπάθεια, να δούμε βαθύτερα τα "πεπραγμένα" μας και να ξανατοποθετήσουμε "στόχους" για την εβδομάδα που μόλις αρχίζει. Στον ΄"Κύκλο" αυτόν διαβάσαμε την Αναφορά Προπονήσεως του Συνασκουμένου Σωκράτους ο οποίος επέτυχε μία από τις καλύτερες -αν όχι την καλύτερη!- Προπονήσεις και για την οποία θα κάνουμε ειδική μνεία μιας και αποτελεί ένα τεκμήριο εφιπποτοξοτικού Πνεύματος. Αλλά, παρά τα ευχάριστα της Ομάδος μας, διατηρούμε μέσα μας μια βαθειά λύπη για τα όσα διαδραματίζονται στην άλλη "άκρη" του πλανήτη μας αυτά τα τελευταία εικοσιτετράωρα.




     Συγκλονισμένοι από την πρόσφατη φυσική καταστροφή με τις εκατόμβες νεκρών του υπέροχου Ιαπωνικού Λαού, υποκλινόμεθα προ του μεγάλου μαθήματος που ο Λαός αυτός προσφέρει σε όλη την Ανθρωπότητα με την ψυχραιμία, την αξιοπρέπεια και την γενναιότητα της εθνικής συμπεριφοράς του σ΄ αυτές τις απερίγραπτα δύσκολες στιγμές της ζωής του! 

Έστωσαν οι Θεοί αρωγοί αυτού!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.