Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΟΤΑΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ


     Ένα από τα αξεπέραστα "προβλήματα" των Προπονήσεών μας (το μοναδικό, θα λέγαμε...) είναι ο χρόνος, αυτή η ανθρωποκατασκεύαστη μονάδα μετρήσεως που στέκεται απειλητικά μπροστά στη κάθε ευχαρίστηση του Ανθρώπου! Αυτό το "πρόβλημα" αντιμετωπίζουμε κι εμείς σε κάθε Προπόνησή μας, μιας και κανένα άλλο πρόβλημα δε σκίασε ποτέ την εφιπποτοξοτική δραστηριότητά μας.

     Και σήμερα, όπως πάντα, καταφέραμε να "δουλέψουμε" συντονισμένα, προσπαθώντας να διεκπεραιώσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διαρκείας ενενήντα λεπτών. Και σήμερα ξεπεράσαμε κατά πολύ τον χρονικό προγραμματισμό μας χωρίς να νοιώσουμε κουρασμένοι ή να βαρεθούμε. Τι ..."φταίει" , άραγε;


     To πρώτο "πράγμα" που φταίει είναι ο συντονισμός πέραν ηλικιών, νοοτροπιών και λοιπών "διαφοροποιητικών" παραγόντων. Ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων , από την αρχή μέχρι το τέλος κάθε Προπονήσεώς μας ο συντονισμός των Συνασκουμένων παραμένει αμείωτος και το αποτέλεσμα δεδομένο! 


     Το δεύτερο "πράγμα" που ..."φταίει" είναι η σχέση συνεργασίας μεταξύ των Συνασκουμένων οι οποίοι βοηθούν ο ένας τον άλλον ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δώσει ικανότητες και χαρά εξίσου σε όλους.


     Έτσι, συντονισμένοι και συνεργάσιμοι, όλοι οι Συνασκούμενοι της Ομάδος μας (η οποία, πλέον, πλησιάζει ολοταχώς τα 200 Μέλη!) απολαμβάνουμε τα καλύτερα απογεύματα όπου ο χρόνος είναι το μόνο "στοιχείο" που απειλεί την απόλαυση των Προπονήσεών μας. Κάποιοι "μακρυνοί"  Δάσκαλοι μας βεβαιώνουν ότι ο ανθρωποκατασκεύαστος χρόνος ανθρωποκατασκεύαστα καταργείται... Τι να εννοούν άραγε;






     Κατά τα λοιπά, στον προπονητικό μας χώρο με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε συμπαθέστατα αιγοπρόβατα που προσθέτουν "χρώμα" στο ήδη πανέμορφο φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο προπονούμεθα. Αυτό δε δυσκολεύει διόλου την αυτοσυγκέντρωση κάποιων από τους προχωρημένους μας , θα λέγαμε, δε, αντιθέτως...


     Η παρουσία των συμπαθέστατων τετραπόδων, διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο δε παρεμποδίζει την πρόοδο των Προπονήσεών μας αλλά μας "χαλαρώνει", ακόμη και τον νεαρό Συνασκούμενό μας ο οποίος, συνήθως, λόγω εφηβικής κεκτημένης ...ταχύτητος, μας θυμίζει αποσυμπίεση ...ελατηρίου!


     Έτσι, ανάμεσα σε βελάσματα και κουδουνάκια, γαυγίσματα τσομπανόσκυλων και ατέλειωτους μηρυκασμούς βρίσκουμε μιαν ανεξήγητη γαλήνη ώστε να εκτελέσουμε κάθε άσκηση με ιδιαίτερη χαλαρότητα και ακρίβεια.


     Σίγουρα, πολύ πιό καλοδεχούμενα τα συμαθέστατα τετράποδα των αγρών από κάτι "χοιρινά" των πόλεων τα οποία, ενίοτε, διαφεύγουν των ορίων του "χοιροστασίου" τους!

Yστερόγραφο : Ευχαριστούμε την ερίτιμη κ. Λ. για την επικοινωνία και την σημαντική πληροφόρηση η οποία προωθήθηκε αρμοδίως. Ιδιαιτέρως την ευχαριστούμε για την σημαντική  επισήμανση της παραλείψεώς μας να παρουσιάσουμε στο παρόν Ιστολόγιο το επίσημο εγχειρίδιο εκπαιδεύσεως Ίππου της Ομάδος μας! Είμαστε πράγματι αδικαιολόγητοι ερίτιμη κ. Λ. αν και αυτό είναι το ελάχιστο αν φαντασθείτε ότι, από το ίδιο το εξώφυλλο του εγχειριδίου αυτού ο συγγραφέας του παρέλειψε να αναγράψει το ...όνομά του, ενώ, φρόντισε για την άριστη ποιότητα του περιεχομένου του! Πάντως ήδη δώσαμε εντολή στο τεχνικό που επιμελείται του παρόντος Ιστολογίου για την αποκατάσταση της παραλείψεώς μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.