Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ 
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΑΧΗΤΙΚΗΣ
ADOLFΕ  TAVERNIER


     Στη Βιβλιοθήκη των "Ελλήνων Κενταύρων" ένας δερματόδετος σπάνιος τόμος Μονομαχητικής περικλείει ένα ηθικό δίλημμα δίνοντας και την απάντησή του: Είναι επιτρεπτό να μονομαχούμε, ως αρτιμελείς, με αναπήρους;


     Πρόκειται για το "L' Art du Duel", μία υπογεγραμμένη έκδοση του 1885, του φημισμένου Δασκάλου της Μονομαχητικής Adolfe Tavernier του οποίου ο γραφικός χαρακτήρας, στην αφιέρωση της σελίδος του ψευδοτίτλου που κατέχουμε, δείχνει ένα υψηλοφρονέστατο, δίκαιο και πολύ συγκροτημένο άτομο. Έτσι, στο ΧΙ κεφάλαιο του μνημειακού, αυτού, τόμου διαβάζουμε:


     Eν ολίγοις: Μπορεί κανείς να μονομαχήσει με έναν ανάπηρο; Για να απαντήσει, εν συνεχεία, ο ίδιος ο Adolf Tavernier: (Ασφαλώς, διότι) δε μπορεί να αναγνωρισθεί συλλήβδην σε μία κατηγορία το προνόμιο της ατιμωρησίας επειδή συμβαίνει να είναι ανάπηροι!

     Στη καθημερινή μονομαχία για την επιβίωση των κοινωνιών, οι κανόνες είναι το ίδιο άτεγκτοι! Κανένας δε θα σου αναγνωρίσει το δικαίωμα της ατιμωρησίας, εάν ποντάρεις στην αναπηρία σου (ειδικώς στη ...πνευματική!) προκειμένου να αποφύγεις τις συνέπειες των λαθών σου! Και, για τις μέρες που έρχονται, το μεγαλύτερο λάθος που χαρακτηρίζει τον, επικινδυνωδέστερα, πνευματικώς ανάπηρο είναι η ανάμειξη στην εκλογική απάτη η οποία, προσφάτως, απέδειξε ότι οι ψήφοι καταμετρώνται αλλά  δ ε ν  υπολογίζονται με αποτέλεσμα το 62% του "ΟΧΙ" να εφαρμοσθεί ως ..."ΝΑΙ"!

     Οι "Έλληνες Κένταυροι", πιστοί στο άρθρο 5 του Καταστατικού της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" ακολουθούμε τα Πλατωνικά προτάγματα, απέχοντες της μεθοδευμένης απάτης των εκλογών και θεωρούμε ως τιμωρητέους όσους, διανοητικώς αναπήρους, αναμειχθούν, χωρίς κανένα ελαφρυντικό! Άλλωστε, η τιμωρία τους θα προκύψει από το ίδιο το χέρι τους, όπως συμβαίνει εδώ και 41, ολόκληρα, χρόνια!   
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.