Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΩΝ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΩΝ



     Η Ιππασία είναι σχολείο Ηγητόρων και προορίζεται για Στρατούς πολεμιστών και όχι εκφυλισμένων δημοσίων υπαλλήλων! Έτσι, πολύ ορθώς, η Ιππασία απεβλήθη από τον ελλαδίτικο μεταπολιτευτικό "στρατό" του οποίου μόνος προορισμός είναι η διακόσμηση της ..."πολιτικής ηγεσίας" η οποία και τον εργαλειοποιεί από το 1974 με αποτέλεσμα την διασκέδαση όσων εποφθαλμιούν το εθνικό έδαφός μας! 

     Εσχάτως, με καθαρώς κομματικά κριτήρια, οι αποδομητές του, πάλαι ενδόξου Ελληνικού Στρατού, απεφάσισαν να αναβιώσουν το ...κλέος του διαλυθέντος Ιππικού του σκαρφιζόμενοι μιαν "Ίλη" για το θεαθήναι του οποίου όρισαν ως επικεφαλής έναν απόστρατο κομματικό ευνοούμενο έναντι, φυσικά-φυσικά, αδρότατης αμοιβής! Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα πανηγυράκι στο οποίο ένας ένστολος αμφιλεγόμενων ιππικών ικανοτήτων, 70φεύγας, ανέλαβε να οργανώσει μιαν "Ίλη" ...θεατράλε ώστε να ικανοποιήσει τον πάτρωνα Μητσοτάκη ως ..."αναβιωτή" αυτού που, προ ετών, είχε διαλύσει το ίδιο του το κόμμα, δηλαδή το Ιππικό, ώστε στις επίσημες παράτες και "ταρατατζούμ" η Κατίνα Σακελλαροπούλου  να μην πλαισιώνεται μόνον από τους κολλητούς της, τον κατηγορούμενο ως σοδομίζοντα ανηλίκους Λιγνώδη και τον αρχιδικαστή Ευστρατίου που σοδομίζονταν  από νεαρούς Πακιστανούς στους οποίους προωθούσε κοκαίνη, αλλά και από μερικούς καβαλαραίους που προσδίδουν κύρος ως γραφικές ζαρντινιέρες σε επίσημες εκδηλώσεις.

     Έστι δίκης οφθαλμός, όμως και η αλογατάρικη "βιτρίνα" που θέλησαν να κατασκευάσουν απέδειξε την οικτρότητα του διεφγθαρμένου κράτους και έστειλε στο νοσοκομείο και δύο θύματα πριν πέσει ...τουφεκιά! Διότι η Ιππασία δεν είναι "απασχόληση ελευθέρων ωρών" ακάπνων συνταξιούχων αλλά πολυεπιστήμη και κορυφαία τέχνη πολέμου που αν δεν την κατέχεις, απλώς, καταλήγεις με γύψους και ράμματα σε κάποιο εφημερεύον, καλή ώρα!

     Κι εδώ έπεσε ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ αλλά, χωρίς την απαιτούμενη γνώση, το αποτέλεσμα κατέληξε στα πρωτοσέλιδα με σπασμένους αστραγάλους, σπασμένα πλευρά και ποιος ξέρει τι άλλο!


     Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" η οποία λειτουργεί επί 17 στνεχή χρόνια ενασχολούμενη με το πλέον επικίνδυνο ιππικό δόγμα, την Έφιππη Τοξοβολία, με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων (ουδείς μέχρι τώρα τραυματισμός!) και με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα(!) εύχεται "περαστικά" στους τραυματίες του επικίνδυνου εγχειρήματος το οποίο, εμφανώς, αποπειρώνται άτομα άσχετα προς την Ιππασία! Και ονειδίζει την πολιτικήν ηγεσία του στρατεύματος η οποία εκθέτει σε κινδύνους ζωής νέους στρατιωτικούς τους οποίους θέτει υπό τους χειρισμούς ατόμου το οποίο δεν πείθει για την ιππική του επάρκεια!



Υ Σ Τ Ε Ρ Ο Γ Ρ Α Φ Ο

     Φαίνεται ότι το "εγχείρημα" της επαγγελματικής αποκαταστάσεως "ημετέρου" το οποίο "βαπτίσθηκε" ως "αναβίωση Ίλης Ιππικού" έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες μας με αποτέλεσμα πριν κλείσει εικοσιτετράωρο από την δημοσίευσή της, η παρούσα ανάρτηση είχε 647 επισκέψεις και τέσσερα μηνύματα από τρεις διαφορετικούς αναγνώστες μας, οι δύο εκ των οποίων προέρχονται μέσα από τον "κύκλο" της "Ίλης"-...άυλης!

     Ι. Ο πρώτος μας επιστολογράφος διατυπώνει την ερώτηση "Πως εννοείτε εσείς την εκπαίδευση στη Σχολή σας;" και, επειδή εμείς μιλούμε την σ τ ρ α τ ι ω τ ι κ ή "γλώσσα", παραθέτουμε μία φωτογραφία από την εκπαίδευσή μας:



     Αναλυτικότερα: (α) Ο ΙΠΠΟΣ, πρόκειται περί 12ετούς δυνατού επιβήτορος (βαρβάτου) ο οποίος λόγω επικινδυνότητος είχε εγκλεισδεί επί μήνες στο μποξ του από τον κάτοχό του, χωρίς να ιππεύεται και να εργάζεται, μετά δε από μία εκπαίδευση τριών εβδομάδων το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται στην εικόνα, να εργάζεται υποδειγματικότατα κατά την διάρκεια μιας ασκήσεως Γυμνιππευτικής η οποία του προκαλεί ισχυρές διεγέρσεις, α ν ε ν σ τ ό μ ι σ τ ο ς  (χωρίς στομίδα, ενώ σε όλη την προηγούμενη ζωή του έφερε στομίδα!), παντελώς ε λ ε ύ θ ε ρ ο ς, με τον συραγωγέα όπως φαίνεται, εγκαταλελειμμένο επί του εδάφους, ελεγχόμενος μόνον με το "μάτι" (βλέμμα) του Εκπαιδευτή ο οποίος διευθύνει την άσκηση εντελώς αμίλητος και μόνον με την "γλώσσα" του σώματος την οποία αντιλαμβάνονται οι Ίπποι και (β) Ο ΙΠΠΕΑΣ ο οποίος εκτελεί και αυτός υποδειγματικότατα την άσκηση Γυμνιππευτικής σε στάση κατακόρυφη περιστρεφόμενος πέριξ του τραχήλου διεγείροντας τον Ίππο χωρίς όμως αυτός να αντιδρά ώστε ο μέν Ιππέας να βιώνει καταστάσεις ασταθούς ισορροπίας χρησιμότατες στην περίπτωση ΑΣΦΑΛΩΝ πτώσεων ακόμη και με το ...κεφάλι, ενώ ο Ίππος διδάσκεται να παραμένει αδρανής ανεξαρτήτως των διεγέρσεων που δέχεται! Αυτό, αγαπητέ μας επιστολογράφε είναι ένα μικρό "δείγμα" του "πως" εννοούμε την Εκπαίδευση στην Σχολή μας και είμεθα υπερήφανοι διότι επί 17 συνεχή χρόνια λειτουργίας δεν είχαμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ(!) ατύχημα!

     ΙΙ. Ο δεύτερος επιστολογράφος μας με δύο προσωπικά μηνύματά του μας ενημερώνει επί πολλών δυσλειτουργιών της ...άυλης "Ίλης" και μας επισημαίνει ότι οι τραυματισμοί που αναφέρει το ως άνω δημοσίευμα δεν είναι ακριβείς, αλλά  "έχουν να κάνουν με  καρπούς χεριών, δάχτυλα και συντριπτικό κάταγμα ώμου και χεριού". Εμείς, απλώς, να επαναλάβουμε τις ευχές μας για ταχεία αποκατάσταση των τραυματιών.

     ΙΙΙ. Ο τρίτος επιστολογράφος μας υπόσχεται ότι θα μας ενημερώσει επί πολλών εσωτερικών ζητημάτων της "Ίλης" για την καταγραφή των οποίων χρειάζεται χρόνο.

     Εν συνάψει, να σημειώσουμε ότι οι "Έλληνες Κένταυροι" σαφώς και τιθέμεθα υπέρ της ανασυντάξεως όχι μόνον της "Ίλης" αλλά και ολόκληρου του σώματος του Ελληνικού Ιππικού το οποίο κατήργησε η εθνοπροδοτική μεταπολΗστευση, αλλά, σεβόμενοι τους θεσμούς και την Ιππική, θεωρούμε ότι κάθε σχετικό εγχείρημα θα πρέπει να επιχειρείται με σοβαρότητα και έμφαση στην ασφάλεια των εμπλεκομένων, Ίππων και Ιππέων, ώστε να μη καταλήγει σε φαιδρότητα, όπως, εν προκειμένω!


     Και έπεται συνέχεια, με ραγδαίο πολλαπλασιασμό των αναγνώσεων της αναρτήσεως και νέο μήνυμα το οποίο το παραθέτουμε ως έχει! Θα αναμείνουμε και την τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον επιστολογράφο μας, επιφυλασσόμενοι να μεταφέρουμε εδώ ό,τι ενδιαφέρον!



     Ακόμη μία παρέμβαση αναγνώστη μας για να θυμηθούμε το "εξ όνυχος τον λέοντα":


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.