Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΞΟΙΚΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΠΠΟ
ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΘΗ


     Σε μία Ομάδα εφίππων πολεμικών τεχνών είναι φυσικό οι Ίπποι να πρέπει να εξοικειωθούν όχι μόνον με το Τόξο αλλά με όλα τα όπλα που αντιστοιχούν σ’ αυτές τις τέχνες. Έτσι, ο νεαρός μας Dorje Chang που προορίζεται να χαρεί το παιγνίδι του Ιππηλασίου άρχισε να εξοικειώνεται από τον Αρχηγό των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» με τα σπαθιά και ό,τι η χρήση τους σημαίνει για έναν Ίππο.


     Σεβόμενος τη ψυχολογία του ζώου, ο άνθρωπος θα πρέπει να «δείξει» το αντικείμενο με το οποίο το αγαπημένο τετράποδο θα πρέπει να εξοικειωθεί κατά τρόπο που να το εκλάβει ως διασκέδαση και όχι ως απειλή και αυτό είναι το κρίσιμο σημείο της όλης «γνωριμίας», αλλά ο Αρπάλυκος ξέρει πολύ καλά πώς να το κάνει.



     Με βοηθό το μαθητή του Σπυρίδωνα, ο Αρπάλυκος θα αναπαραγάγει όλες τις πιθανές καταστάσεις του σπαθιού μπροστά στα μάτια του αθώου ζώου, καθησυχάζοντας κάθε φόβο του για ενδεχόμενο κίνδυνο και εντάσσοντας το ίδιο σε ένα «παιγνίδι» ώστε να απολαμβάνει κι αυτό, μαζύ με τους ανθρώπους, όσα εν συνεχεία θα συμβούν. Και τι μπορεί να συμβούν; Μα, …το άκουσμα του «Χορού των Σπαθιών» από τη «Γκαγιανέτ» του Αράμ Χατσατουριάν!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.