Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ     Μία από τις πολλές συγχύσεις που επικρατούν στο χώρο της Ιππασίας είναι το δέος του καλπασμού. Αν και το σωστό "ανακουφιστικό τροχάδην", ως βηματισμός, απαιτεί πολλή περισσότερη τεχνική από τον Ιππέα ο οποίος καλείται να εκτελέσει και ο ίδιος κίνηση συντονισμένη προς αυτή του Ίππου , οι πλείστοι αισθάνονται ένα δέος απέναντι στον καλπασμό που δεν είναι άλλο παρά η τήρηση μιας δεδομένης στάσεως-καθίσματος από τον Ιππέα και η άφεση του Ίππου να εκτελέσει τον βηματισμό που γνωρίζει καλώς να εκτελεί.


     Κατά το τελευταίο μάθημα Ιππασίας ένας νέος "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ", ο Ιωάννης, κατάφερε τον πρώτο καλπασμό του με την βοήθεια της Εκπαιδεύτριας Χαράς η οποία,αν και "Εκπαιδεύτρια υπό επίβλεψη", για πρώτη φορά αφέθηκε να εκπαιδεύσει μόνη, χωρίς την παρουσία επιβλέποντος Εκπαιδευτού και, βεβαίως, διέπρεψε μαζύ με τον μαθητή της.


     "Σφιγμένος" στην αρχή, ο Ιωάννης επιβεβαιώνει ένα φυσιολογικό άτομο που διακατέχεται από τις ευνόητες επιφυλάξεις για την ασταθή ισορροπία που παράγει η ταχύτητα του καλπασμού... Αναλογίζεται ότι σε λίγο το έδαφος θε "ρέει" κάτω από τα πόδια του Ίππου του, ενώ εκείνος θα πρέπει να παραμένει στη γυμνή ράχη του με ευστάθεια... Όμως, ο ενδοιασμός κρατά για πολύ λίγο, οι εντολές δίδονται με ακρίβεια, ο Ίππος επιταχύνει και...


     ...Ο Ιωάννης χαλαρώνει μαζύ με τον καλπάζοντα Ίππο και απολαμβάνει την ταχύτητα και τον άνεμο να τον εμπνέει καθώς τον διασχίζει! Ο Εκπαιδευτής τον απολαμβάνει πολύ περισσότερο και τον ενθαρρύνει! Αυτό είναι το δώρημα της Ιππασίας, η φυσικότερη αίσθηση ελευθερίας διασχίζοντας τον παν-ελεύθερο άνεμο και ο Ιωάννης την χάρηκε με την βοήθεια του "Ντένις" και της Χαράς! Η στιγμή αυτή αποτελεί "σταθμό" για κάθε Ιππέα και κάθε άλλο παρά αποτελεί κορύφωση της εκπαιδεύσεως... Αρχή αποτελεί, γι αυτό κι ευχόμεθα στον αγαπητό μας Ιωάννη "Καλή συνέχεια!".


     Βεβαίως, ένας Εκπαιδευτής της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν θα μπορούσε να αρκεσθεί έστω σε ένα τόσο σημαντικό αποτέλεσμα και η Χαρά εμπιστεύθηκε στα χέρια του Ιωάννη μας τον "Ντόρτζε Τσαγκ" για συραγώγηση η οποία αποτελεί βασική γνώση για όλους τους μαθητές μας!


     Τέλος, η Εκπαιδεύτρια Χαρά δεν παρέλειψε να εκπαιδεύσει και τον εαυτό της αφού η εκπαίδευση στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δεν σταματά ποτέ! Ίππευσε με τη σειρά της, επίσης γυμνιππευτικώς, τον "Ντένις" δίνοντάς του τον "ρυθμό-φινάλε" ώστε, μαζύ με την ίδια, να είναι κι εκείνος έτοιμος για τα μαθήματα της επομένης.


    Στον Σταύλο, εκεί απ΄ όπου πάντα αρχίζει κάθε μάθημα Ιππασίας εκεί και τελειώνει με τον μαθητή να περιποιείται (και να ευγνωμονεί!) τον Ίππο ο οποίος τον έφερε στη ράχη του! Και αυτό τηρείται απαρεγκλίτως στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.