Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΜΟΧΘΟΣ ΤΩΝ ...ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ!



     Αυτή η τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου του 2013 είχε έναν, προσωπικό, επετειακό χαρακτήρα για τον Ιδρυτή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και γι αυτή την επετειακότητα κανείς, εκτός από τον ίδιο δεν ήταν ενήμερος... Ο ίδιος όμως ήταν και στο τέλος αυτής της ημέρας επαλήθευσε ένα πάγιο συμπέρασμά του: τίποτε πιο χαρμόσυνο από τον μόχθο για να παραμένεις κορυφαίος σε ό,τι επιχειρείς, σε ό,τι καταφέρνεις, μικρό ή μεγάλο! Και αυτή τη Κυριακή, 24η Φεβρουαρίου οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" έδειξαν ότι παραμένουν κορυφαίοι  μ ο χ θ ώ ν τ α ς  ομαδικώς!


     Αυτή η προπονητική Κυριακή ξεκίνησε με την προετοιμασία των Ίππων στις εννέα το πρωί, με τον Αρχηγό της Ομάδος Αρπάλυκο, την Εκπαιδεύτρια Χαρά και τη βοηθό τους την Εριθέλγη να καθαρίζουν φάτνες, να ιπποκομούν και να περιποιούνται τους τετράποδους "δασκάλους" ώστε ακριβώς στις δέκα να αρχίσουν τα πρώτα μαθήματα. Πρώτη η Χριστίνα μας στο ειδικό μάθημα (γυμνιππευτικής και άνευ στομίδος) διευθύνσεως Ίππου υπό την καθοδήγηση της Χαράς που εξελίσσεται σε μία ιδανική Εκπαιδεύτρια, σύμφωνα και με τη κρίση της πάντοτε αυστηρής ...Φλώρας! Κατόπιν η σειρά του αγαπημένου μας πιτσιρίκου Κάτσπερ ο οποίος ξεκίνησε με ασκήσεις γυμνιππευτικής εφιππεύσεως στρατιωτικού χαρακτήρος. Μπορεί η μονοψήφια ηλικία του να τον θέλει "παιδί" στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", όμως, υπάρχουν μόνο ...λυσσασμένοι Πολεμιστές και ο Κάτσπερ είναι ένας από αυτούς!


     Ο μικρός μας Πολεμιστής δεν άργησε να προχωρήσει σε αρκετές εφιπποτοξοτικές "εξόδους" με άψογο πάντοτε "κάθισμα" και τοξεύσεις. Αυτός ο απόγονος ηρωϊκών Ουσάρων φαίνεται να έχει όλα τα αλογάκια του κόσμου ...δικά του και δεν υπάρχει περίπτωση να μη δώσει τη καλύτερη εικόνα Εφιπποτοξότη σε κάθε Προπόνηση!


     Και, βέβαια, ως Πολεμιστής, ο μικρός μας Ουσάρος δε μπορεί παρά να είναι τρυφερός κι ευαίσθητος γι αυτό κι όταν κατεβαίνει από τον Ίππο του θα περάσει από τη φάτνη των μικρών κατσικιών για να παίξει μαζύ τους και να τους δείξει πόσο πολύ αγαπά και σέβεται όλα ανεξαιρέτως τα πλάσματα στη Φύση!


     Και, η Εκπαιδεύτρια Χαρά, ενθουσιασμένη με τις επιδόσεις των μαθητών της δεν ...κρατιέται και εφιππεύοντας κι αυτή στο αγαπημένο μας τετράποδο, συμπληρώνει μια σειρά εφιπποτοξοτικών καλπασμών έτσι για να ...ξεμουδιάσει! Κι αυτή τη Κυριακή όπως και κάθε φορά ο ένας εμπνέει τον άλλο, ο ένας λειτουργεί υπέρ του άλλου και το αποτέλεσμα είναι ...αυτό!



     Κατόπιν τα μαθήματα συνεχίζονται με τα άλλα Μέλη της Ομάδος μας και πάντα με τη Χαρά στο "τιμόνι" της διδασκαλίας. Κι αυτή τη Κυριακή μάλλον χάσαμε το ...λογαριασμό με τα όσα προσπαθήσαμε και πετύχαμε στις δώδεκα συνεχείς ώρες που παραμείναμε εργαζόμενοι και προπονούμενοι στο Σταύλο... Άλλωστε, χρειάζεται μόχθος για να παραμένεις κορυφαίος!


     Σήμερα μας "γνώρισε" για πρώτη φορά ακόμη μία μικρή μας φίλη χαρίζοντάς μας την εικόνα ενός πανέξυπνου, ικανότατου και πολύ ευγενικού παιδιού! Ξεκίνησε τη δική της περιπέτεια με τη Φυσική Ιππική και την εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Την καλωσορίζουμε ιδιαιτέρως ευτυχείς, ανακαλύπτοντας την υψηλή ποιότητα των παιδιών μας ακόμη και σε εποχές που εμείς οι μεγαλύτεροι φροντίσαμε να τους δυσχεράνουμε το βίο και να τους αμαυρώσουμε το μέλλον που δικαιούνται να χαρούν...


     Από τη πλευρά του, ο Αρχηγός της Ομάδος απασχολήθηκε με πολλά, επίσης, μαθήματα παιδιών αφού, όπως είναι πια γνωστό, η υπομονή, η ηρεμία, το χιούμορ και η εκπαιδευτική του δεινότητα τον κάνει τον αγαπημένο Εκπαιδευτή μικρών Ιππέων!


     Όμως, ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν περιορίζεται στα εκπαιδευτικά καθήκοντά του αλλά σπουδάζει και την ...πεταλωτική γιατί ένας "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" θα πρέπει να διαθέτει τις ικανότητες, τουλάχιστον, ενός ...Χείρωνος για να δικαιολογεί τον τίτλο του! Και ο Αρπάλυκος τον δικαιολογεί απολύτως!


     Γύρω στο απομεσήμερο, μετά την πρώτη "ζώνη" ιππικών δραστηριοτήτων έρχεται σιγά-σιγά η ώρα της Προπονήσεως Τοξοβολίας και ο φίλτατος Σπυρίδων, παρά το πρόσφατο δυστύχημα με τη μοτοσυκλέτα του, συνεπής στο προπονητικό του πρόγραμμα, καταφθάνει για να πάρει τη θέση του στην επισκευή των ατομικών βελών των Συνασκουμένων πριν βρεθούν στη Γραμμή Βολής. 


     Κάτω από το νέο πρόγραμμα και υπό τις νέες προπονητικές μας συνθήκες όπως μας τις καθορίζουν οι μακρυνοί Δάσκαλοί μας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ξεκινούν τη προθέρμανσή τους! Ο νέος μας χώρος, εντελώς φυσικός σε ένα καταπράσινο υπαίθριο περιβάλλον, έδειξε ότι μας εμπνέει!


     Η σημερινή Γραμμή Βολής έδειξε ότι οι μεγαλύτερες αποστάσεις είναι πια "κατάκτηση" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" μετά από την σκληρή δουλειά των προηγουμένων μας προγραμμάτων. Εκπληκτικός ο συντονισμός και η αρμονία των τριών Αρχηγών Βολής που διηύθυναν τη σημερινή Προπόνηση, του Γεωργίου, του Ακαδήμου και του Σταμάτη, εκπληκτική και η συνεργασία όλων των Συνασκουμένων, κατέληγε σε εξαιρετικές τοξεύσεις τις οποίες καταχειροκρότησε ο, παρών, Ιδρυτής αυτής της ιδιότυπης και πάντοτε κορυφαίας Ομάδος ο οποίος, σήμερα ένοιωσε και μια πρωτοφανή έκπληξη στο πρόσωπο...  


     ...ενός νέου Συνασκουμένου τον οποίο, μόλις, σήμερα καλωσορίσαμε (και αυτόν!) αφήνοντάς μας άφωνους με τον εξαιρετικό χειρισμό του Τόξου του αλλά και την επίσης εξαιρετική ευστοχία του, ένα φαινόμενο το οποίο συναντάμε για πρώτη φορά στην εξάχρονη λειτρουργία της Ομάδος! Δεν δυσκολεύτηκε πουθενά και μας έκανε να απορήσουμε αν πράγματι σήμερα πρωτοξεκίνησε την Παραδοσιακή Τοξοβολία ή εάν σε άλλη ζωή δεν ακολουθούσε τις εξορμήσεις κάποιας ...ασιατικής φυλής...!  


     Ο "Κύκλος" που ακολούθησε την Προπόνηση Τοξοβολίας επιβεβαίωσε μιαν εξαιρετική "χημεία" ανάμεσα σε όλους τους Συνασκουμένους, παλιούς και νέους! Ακόμη ένα στοιχείο που λάμπρυνε την σημερινή προσωπική επετειακότητα της ...24ης Φεβρουαρίου για τον ευτυχή Ιδρυτή της Ομάδος! 


     Κι ενώ ο Αρχηγός της Ομάδος Αρπάλυκος προπονήθηκε με τον αγαπημένο του Ίππο Όλι εκτελώντας υπερπηδητικές ασκήσεις Έφιππης Τοξοβολίας σε ...ιπποδρομιακές ταχύτητες εκπλήσσοντάς μας με την ισορροπιστική αλλά και συντονιστική ικανότητά του, η αγαπημένη του Εριθέλγη βοηθούσε επικουρικώς στην εκτέλεση μαθημάτων αρχαρίων στο μικρό Ιππευτήριο! Αυτή τη πανέμορφη ημέρα, κανένας δεν παρέλειψε να επενδύσει και το τελευταίο δευτερόλεπτο του προπονητικού μας δωδεκαώρου (!) με ό,τι πιο παραγωγικό, ό,τι πιο ωφέλιμο για τον Σταύλο, την Ομάδα και τον εαυτό μας!


      Τούτη η επετειακή, για τον Ιδρυτή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", 24η Φεβρουαρίου γιορτάστηκε κατά τον καλύτερο τρόπο αυτή τη χρονιά στο Σταύλο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" μέσα στην ομορφότερη προπονητική ατμόσφαιρα και γι αυτό ο Αριστοτέλης νοιώθει ευγνώμων προς όλους του "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" για τούτο τον, μοναδικό και τόσο προσωπικό..., εορτασμό! 

2 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ Κένταυροι. Ο Χείρων είναι περήφανος για σας. Θα σας 'επιβλέπει' για άλλα εξήντα χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε Δάσκαλε Θεόδωρε!

    Ο Χείρων έχει αφήσει πίσω του πολλά μάτια και ανάμεσα σε αυτά και τα δικά σου γι αυτό ο λόγος σου έχει ειδική βαρύτητα στην "ακοή" μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.