Σάββατο 12 Μαΐου 2012

TO "NTEMΠΟΥΤΟ"
ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Η αρχάρια Στέλλα, χωρίς σέλλα, περνά βαλβίδες γυμνιππευτικώς.

      Η Στέλλα μας είναι μία αρχάρια η οποία, όπως όλοι οι αρχάριοι στην Ομάδα μας, ενθαρρύνεται να "διδάξει", υπό επίβλεψη, αυτό που κατέχει καλά σε κάθε νεοεισερχόμενο. Αυτό αποτελεί την πάγια εκπαιδευτική "φιλοσοφία" μας ώστε ο, πάντοτε υπό επίβλεψη, διδάσκων να ενισχύει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του και να αυτοεισάγεται στη μεθοδολογία του Εκπαιδευτού, ήδη, από το στάδιο του αρχαρίου!

Ο Ακάδημος βοηθά τον μικρό Νικόλα.

     Η διαδικασία της διδασκαλίας ενός εκπαιδευόμενου από έναν, επίσης, εκπαιδευόμενο αποτελεί ένα σημαντικό "κατώφλι" προόδου για κάθε αρχάριο. Σ' αυτό το "κατώφλι" το οποίο είναι πολύ κρίσιμο αλλά και πολύ χρήσιμο, γίνονται κατανοητά από όλους τους μετέχοντες τα προβλήματα της Ιππικής διδασκαλίας και επιλύονται πολύ πριν προλάβουν να εμφανισθούν τα γνωστά αδιέξοδα επικοινωνίας μεταξύ Εκπαιδευτού κι εκπαιδευομένου που βλέπουμε να ...φουντώνουν στα Ιππευτήρια, ανακόπτοντας την ροή της ιππικής προόδου με αντιθέσεις, εντάσεις κι εκνευρισμούς! 

Η Στέλλα, χωρίς σέλλα, με κλειστά μάτια, περνά βαλβίδες.

     Έτσι και η Στέλλα μας, η οποία αν και αρχάρια διακρίνεται για το καλό της "κάθισμα", έκανε το "ντεμπούτο" της ως, υπό επίβλεψη, Εκπαιδεύτρια Ιππασίας, προσπαθώντας να μεταδώσει την δεξιότητά της στην νεοεισερχόμενη Μαρία. Και τα κατάφερε θαυμάσια με αδιάψευστο "μάρτυρα" τη  φωτογραφία που ακολουθεί.

H Mαρία "πιστοποιεί" την εκπαιδευτική ικανότητα της Στέλλας!

     Τα συγχαρητήρια στη Στέλλα μας και πολλές ευχές για την μελλοντική ανάδειξή της σε μία χρήσιμη Εκπαιδεύτρια της Έφιππης Τοξοβολίας, κάτι που ήδη διαφαίνεται βέβαιο!


     Και μία συγκινητική σκηνή: στην παραπάνω φωτογραφία ο νεαρός Εφιπποτοξότης μας μελετά τα "αυριανά μαθήματά" του, ενώ αναμένει τη σειρά του μαθήματος Ιππασίας του. Μπορεί τα παιδιά μας να είναι βαρύτατα "πιεσμένα" από τον φόρτο των μαθημάτων τους, από τα φροντιστήρια και τις λοιπές εξοντωτικές υποχρεώσεις με τις οποίες η ανόητη κοινωνία των "μεγάλων" τους φορτώνει, αλλά εκείνα βρίσκουν την ευκαιρία να προπονηθούν και στην Έφιππη Τοξοβολία! Πώς να μην εκτιμήσεις αυτά τα πλάσματα;...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.