Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ...ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ!


     Μέχρι τις προ-τελευταίες εκλογές, κατά τη βραδυά της εκδόσεως των αποτελεσμάτων, αποτελούσε κοινό τόπο η "πασαρέλα" των πολιτικάντηδων του δικομματισμού στο "Ζάππειο" (όχι στους ...θάμνους όπως κατά τις καθημερινές...) αλλά στα κορινθιακά οκτάστηλα προπύλαιά του, όπου, υπό το φως των φλας, οι νικητές έκαναν τις θριαμβευτικές δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες! Φέτος, για πρώτη φορά, το "Ζάππειο" παρέμεινε απηλλαγμένο της παρουσίας των κοινοβουλευτικών παρενδυτικών αφού, για πρώτη φορά από το 1974, δεν υπήρξε κομματικός νικητής! Να υποθέσουμε ότι οι ψηφοφόροι υπάκουσαν στα κελεύσματα της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ"; Να υποθέσουμε ότι οι ψηφοφόροι αρχίζουν να κατανοούν σιγά-σιγά τα ...αυτονόητα; Σε κάθε περίπτωση το μόνο που εμείς οι Εφιπποτοξότες θα μπορούσαμε να δηλώσουμε είναι ότι ο μόνος νικητής αυτού του εκλογικού Σαββατοκύριακου ήταν η ...Έφιππη Τοξοβολία!


     Νικήτρια ήταν η Έφιππη Τοξοβολία διότι ο Ιωάννης μας ξεκίνησε τη δική του "περιπέτεια" της Ιππικής, με το πρώτο εισαγωγικό μάθημα!


     Ο Ιωάννης δεν απετέλεσε εξαίρεση στην εξαιρετική εκτέλεση του εισαγωγικού μαθήματος Γυμνιππευτικής αρχαρίων, βρίσκοντας αμέσως το σωστό "κάθισμά" του αλλά και την ισορροπία του.


     Το χαμόγελο του Ιωάννη μας στο τέλος του μαθήματός του ήταν η μεγάλη χαρά που εισέπραξε η Ομάδα εμπλουτίζοντας το δυναμικό της με έναν πολλά υποσχόμενο νέον Εφιπποτοξότη! Όμως, τούτες τις μέρες μυήθηκε στην Ιππική κι ακόμη ένα νέο Μέλος μας, ο Ανδρέας, ο οποίος -κι αυτός- απέδειξε ότι οι Ιππείς της Πομπής των Παναθηναίων της Ακροπόλεως ...εξακολουθούν να ιππεύουν ακόμη και σήμερα!


     Ο Ανδρέας, αν και τέθηκε σε οριακές καταστάσεις ασταθούς ισορροπίας μας έπεισε ότι οι κανόνες περί Ιππικής του Ξενοφώντος συνεχίζουν να αποτελούν τον πυρήνα της συνεργασίας μας με τον υπέροχο Ίππο!


     Νικήτρια ήταν η Έφιππη Τοξοβολία διότι έγιναν με αξιοπρόσεκτη επιτυχία οι δύο τοξευτικές Προπονήσεις με αποτελέσματα σαν και τα ακόλουθα:


     Όλοι οι Συνασκηθέντες ετόξευσαν με ακρίβεια, άνεση και κυρίως ομαδικό συντονισμό, αποδεικνύοντας ότι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αποτελούν συγκροτημένο Σώμα υψηλών ικανοτήτων.


     Αυτές οι δύο "εκλογικές" Προπονήσεις έδωσαν ομόφωνη ψήφο στη πλέον δραστική Τοξοβολία και στο τέλος βρήκαν τους δύο νεαρούς Εφιπποτοξότες μας, τον Γεώργιο και τον Νικόλα ...συνεργαζόμενους στην επίλυση του ουγγρικού ...κύβου Rubik. Nαι, αυτή η Ομάδα δεν εξαντλείται στη Γραμμή Βολής και στο Ιππευτήριο αλλά συνεχίζει την όμορφη ζωή της και πέρα απ΄αυτά, σ' ένα γραφείο όπου ο Γεώργιος δείχνει στον Νικόλα πώς να λύνει το δημιούργημα του Ούγγρου ιδιοφυούς Rubik, γράφοντας, μάλιστα και ...σημειώσεις προς διευκόλυνση του μικρού Συνασκουμένου του, Νικόλα!


     Στο τέλος, ο επίσης ιδιοφυής Έλληνας Εφιπποτοξότης Γεώργιος ο οποίος λύνει τον κύβο Rubik σε ...1 λεπτό και ...30 δεύτερα, βοήθησε τον μικρό Νικόλα να φέρει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα, το ίδιο εντυπωσιακό με την ικανότητά του στην Ιππασία.


     Άς σημειωθεί ότι ο λιλιπούτειος Νικόλας, με άνεση, μόνιμο χαμόγελο αλλά και ενδεικτική αρχηγική ικανότητα, διευθύνει τον Ίππο του με ευγένεια αλλά και επιμονή σε σημείο που να μας κάνει ...χειριστικά μαθήματα!


     Με ευθυτενές σώμα, αποτελεσματικές αλλά "καλές" χείρες, άριστο συναίσθημα, ο Νικόλας μας συνεργάσθηκε με το αλογάκι του όπως ακριβώς και με τον φίλο του τον ...Γεώργιο λύνοντας τον κύβο Rubik! Άλλος ένας λόγος να θεωρούμε ότι αυτό τον "εκλογικό" καιρό, νικήτρια ήταν η Έφιππη Τοξοβολία! Και βέβαια...


     Νικήτρια ήταν η Έφιππη Τοξοβολία διότι οι πλέον προχωρημένοι Εφιπποτοξότες μας, άρχισαν την υπερπήδηση εμποδίων, πάντοτε χωρίς σέλλα και με εξαιρετική επιτυχία.


     Μπορεί κάποιοι να μοχθούν να υπερπηδήσουν ένα μικρό κάθετο με αναβολείς, σέλλα κλπ, αλλά ένας Εφιπποτοξότης μπορεί να περάσει "αέρας" ένα κάθετο χωρίς τίποτε από όλα αυτά, όπως δείχνει η παραπάνω φωτογραφία του αρχαρίου μας.


     Νικήτρια ήταν η Έφιππη Τοξοβολία διότι πέρασαν κι άλλοι Εφιπποτοξότες μας τα πρώτα χαμηλά τους εμπόδια ("χ", ημιδιαγώνια και κάθετα) καθένας με τον (σωστό, πάντοτε) τρόπο του, δίνοντας μια εικόνα Ιππέως από την ..."Πομπή των Παναθηναίων" η οποία αποτελεί και το εκπαιδευτικό πρότυπό μας!


     Νικήτρια ήταν η Έφιππη Τοξοβολία διότι ακόμη περισσότεροι Εφιπποτοξότες πέρασαν βαλβίδες με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο, χωρίς σέλλα και χωρίς ηνίες!


     Όλοι οι μαθητές της Σχολής Ιππασίας μας εργάσθηκαν άοκνα αποδεικνύοντας ότι στη σημερινή Ελλάδα η Ιππική μπορεί να υπηρετηθεί σωστά και να αποδώσει τάχιστα καρπούς, ασχέτως εάν αυτό δεν είναι σε θέση να καταλάβουν οι διάφοροι "παράγοντές" της οι οποίοι προτιμούν να "διακομίζουν" εκατομμύρια ....δολλαρίων, χωρίς, μάλιστα, να ...θυμούνται και να τα δηλώσουν! 


     Η διέλευση βαλβίδων αποτελεί για μας ένα "βασικό σκαλοπάτι" διαμορφώσεως  σωστού Ιππέως και ποτέ δεν παραλείπουμε να δούμε να την καταφέρνουν κατά τον πλέον άψογο τρόπο, όλοι οι εκπαιδευόμενοί μας.


      Και μόνον όταν η άσκηση διελεύσεως βαλβίδων ολοκληρωθεί από τον εκπαιδευόμενο άριστα ο τελευταίος θα προχωρήσει παρακάτω...  Τέλος,


      Νικήτρια ήταν η Έφιππη Τοξοβολία διότι δεν αρκεσθήκαμε στα συμβατικά μαθήματα Ιππασίας αλλά προχωρήσαμε και πολύ περισσότερο, εξασκούμενοι σε εργασία εδάφους η οποία είναι απαρίτητη ώστε να μιλήσουμε, πλέον, όχι για απλή "Ιππασία" αλλά για πλήρη Ιππική Τέχνη!


     Κι όλα τούτα ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΤΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, πάντα με την καλύτερη ψυχική διάθεση Ίππων κι Εφιπποτοξοτών! Ιππασία είναι αυτό που μας αναπτύσσει ιππικά και μας προσφέρει χαρά και γαλήνη, όχι στρες και θυμό, άλλως, δεν μας χρειάζεται! Και, κοντεύουμε πια τα 360 Μέλη με καθημερινές εκπαιδευτικές και προπονητικές ημερίδες, με μιαν οργασμική δραστηριότητα που δε φανταζόμαστε να παρατηρείται ούτε στο ...Υπουργείο Εσωτερικό κατά την ημέρα των ..."εκλογών"! Μπορεί η δημοκρατική Ελλάδα να μη μπορεί να βγάλει άκρη και λογαριασμό μέσα στο κομματικό της αδιέξοδο αλλά οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", εις πείσμα των καιρών, συνεχίζουμε απρόσκοπτα να αναπτυσσόμεθα και να παράγουμε Εφιπποτοξοτικό Πολιτισμό, υπείκοντες στην Παράδοση, "Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι"!


    Μπορεί σ' ετούτες τις "εκλογές" να υπήρξαν πολλά ... ψηφοδέλτια, όμως εμείς "ρίξαμε" το δικό μας ψηφίζοντας ...Έφιππη Τοξοβολία! Και μπορεί από τις "εκλογές" της 6ης Μαίου να μην προέκυψε κανένα κόμμα ως νικητής, όμως, σίγουρα, μόνη νικήτρια για μας ήταν η Έφιππη Τοξοβολία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.