Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ "ΑΛΟΓΑ" ΤΟΥ Κ.Ε.ΙΠΠ. ΚΑΙ ΤΑ,
ΕΠΙΕΙΚΩΣ,
"ΠΑΡΑΛΟΓΑ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ 



     Στις 22 Αυγούστου 2011, μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας, κατηργήθη με υπουργική απόφαση ο μοναδικός Οργανισμός παροχής ιππικής εκπαιδεύσεως, το Κ.Ε.ΙΠΠ.! Η κατάργησή του σημαίνει διατήρηση, μεν, των εξόδων λειτουργίας του (αφού οι  αργοσχολάζοντες υπάλληλοί του δεν θα απολυθούν αλλά λόγω μονιμότητος θα "στοκαριστούν" σε άλλες κοστοβόρες "θέσεις") ενώ διακόπτονται τα έσοδά του αφού, πια, δεν θα διεξάγονται μαθήματα Ιππασίας τα οποία ήσαν η μόνη πηγή εσόδων για το Δημόσιο! Αυτή είναι η παρούσα δημοσιονομική "λογική" η οποία εναποτίθεται σε χείρες θεραπόντων αν και, πλέον, όλες φαίνονται ...ανυψωμένες!

     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" υπήρξαμε ο τελευταίος "οικονομικός αιμοδότης" του Κ.Ε.ΙΠΠ. προσφέροντας όλα τα έσοδα από τα μαθήματα Ιππασίας των Μελών μας στην συντήρηση των οκτώ Ίππων του οι οποίοι πάντοτε έφεραν σαφείς ενδείξεις παραμελήσεως από τους υπαλλήλους του οι οποίες ενετάθησαν μετά την γνωστοποίηση της καταργήσεως του Κ.Ε.ΙΠΠ. ως δημοσίου Οργανισμού.

     Συγκεκριμένα, ήδη από τον παρελθόντα Ιούνιο οι παντελώς αχρείαστοι κι επιπολάζοντες υπάλληλοι του Κ.Ε.ΙΠΠ. με "δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία" και υπηρεσιακή ολιγωρία, εν όψει της γνωστοποιηθείσης καταργήσεως του Κ.Ε.ΙΠΠ. στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νόμου 4002/2011, άρχισαν να παραμελούν βαθμιαία και ανεξέλεγκτοι από υπερκείμενη Αρχή τα καθήκοντά τους, μέχρι σημείου, μετά την κοινολόγηση της καταργήσεως (δεύτερο ήμισυ του Αυγούστου) να αδιαφορούν πλήρως για την υγεία αλλά και σίτιση των οκτώ Ίππων του.

     Ως "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" και προ της σκανδαλώδους αδιαφορίας των περίπου ΔΕΚΑ (!) αδρανούντων σταυλιτών οι οποίοι ΟΤΑΝ και ΕΦ' ΟΣΟΝ ενεφανίζοντο έπαιζαν τάβλι ή έπιναν καφέ στο κλιματιζόμενο γραφείο τους, ανελάβαμε με δική μας πρωτοβουλία την φροντίδα καθημερινής καθαριότητος και σιτίσεως των εγκαταλελειμμένων οκτώ Ίππων ερχόμενοι σε σύγκρουση με τους αργοσχολάζοντες σταυλίτες μέχρι σημείου να μας απειλήσουν και φραστικώς, περιστατκό για το οποίο καταθέσαμε Μηνυτήρια Αναφορά προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα!  

     Χαρακτηριστικό του κλίματος διαφθοράς και ατιμωρησίας που επικρατούσε στον συγκεκριμένο Οργανισμό είναι μία ομαδική και κατά συρροή πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων μετά χρήσεως που υπέπεσε στην αντίληψή μας και η οποία μας εξανάγκασε σε επίσημη αναγγελία αξιοποίνου πράξεως. Συγκεκριμένα, "δημόσιοι υπάλληλοι" στους οποίους ο Ελληνικός Λαός εμπιστεύθηκε την ευημερία ζωντανών πλασμάτων, από τις 27 Αυγούστου 2011 υπέγραψαν ψευδείς κι ετεροχρονισμένες ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑΥΛΩΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ φέρουσες πρωτότυπη την στρογγυλή σφραγίδα του "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ" "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" με τις οποίες δηλώνουν εκ των...προτέρων ως ...υπηρεσιακώς "παρόντες" την 28η, 29η, 30ή και 31η (!!) Αυγούστου 2011 και από ώρας 07:00 έως 14:30 ή 14:20 (για να είναι και ...αληθοφανείς!!) αφήνοντας μάλιστα κι ενδιάμεσο χώρο για να προστεθούν κι άλλα ονόματα "συναδέλφων"! Σκοπός προφανής : η υπηρεσιακή κοπάνα (διαφορετικά, γιατί...;)  με πλήρη αδιαφορία για την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ οκτώ Ίππων στο έλεος της πείνας και του όποιου κινδύνου ζωής στο κλειδωμένο σταύλο κατά τις συγκεκριμένες ημέρες!











     Κι ενώ όλα τα παραπάνω βρίσκονται εν εξελίξει, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" φροντίζουμε καθημερινώς τους οκτώ Ίππους του καταργηθέντος Κ.Ε.ΙΠΠ. οι οποίοι έχουν αφεθεί στην παρακάτω κατάσταση μέχρι της οριστικής παραλαβής τους από αναδόχους οι οποίοι, εν τω μεταξύ, έχουν κληθεί να τους αναλάβουν:





























     Αυτοί είναι οι Ίπποι του Κ.Ε.ΙΠΠ. και η κατάστασή τους σε έναν Δημόσιο Οργανισμό ο οποίος διατηρούσε 32 υπαλλήλους (17 στη τελευταία Διοίκηση) με ετήσιο κόστος 1.500.000 ευρώ!! Ανάμεσα σε αυτούς τους υπαλλήλους υπήρχε ΜΟΝΙΜΟΣ κτηνίατρος, 2 ΜΟΝΙΜΕΣ νοσηλεύτριες Ίππων (;;) και ένας επίσης ΜΟΝΙΜΟΣ (πλην ανειδίκευτος) ...πεταλωτής ο οποίος δεν έκρυψε ότι είναι ηλεκτροσυγκολλητής μετάλλων!!! Παρά ταύτα, εκτός των μηνιαίων ΜΙΣΘΩΝ στους μονίμους υπαλλήλους (μεταξύ των οποίων ΚΑΙ ο "πεταλωτής") εκλήθη, από την προηγούμενη Διοίκηση του Κ.Ε.ΙΠΠ.  και ο επιστήμων ιδιώτης Πεταλωτής κ. Ιωάννης Ζώης (τουλάχιστον δύο φορές) για να "σώσει την κατάσταση" των Ίππων του Κ.Ε.ΙΠΠ. με επιπλέον αμοιβή ...4697,80 ευρώ (!!) Έτσι, ο επόμενος Πρόεδρος του Κ.Ε.ΙΠΠ. κ. Αθανάσιος Ψάρρας βρήκε και τα δύο παρακάτω τιμολόγια που έπρεπε να εξοφλήσει και, ασφαλώς, να βάλει την υπογραφή του κάτω από τα χρέη των προηγουμένων:





Δικαιολογούνται αυτά τα μυθικά ποσά για ένα τέτοιο αποτέλεσμα;
Ποιός θα απαντήσει στον Έλληνα που πληρώνει;
("Captain" OA)

 


     Συνοπτικώς, ούτως έχει η κατάσταση των Ίππων του Κ.Ε.ΙΠΠ. και χρειάζεται μέγα απόθεμα συναισθημάτων η σωτηρία τους. Κυρίως χρειάζεται η άμεση παρέμβαση Εισαγγελέως ... και έπεται συνέχεια!

Οι άμισθοι εθελοντές ιδιώτες καθαρίζαμε την κοπριά των οκτώ Ίππων
κάτι για το οποίο αμείβονταν οι αργόμισθοι "σταυλίτες"
οι οποίοι, αφιλότιμοι, ούτε καν τα καρότσια καταδέχονταν να αδειάσουν!
Αυτή είναι η προκλητική αργομισθία της "μονιμότητος"!

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ:

     Mπορεί το Κ.Ε.ΙΠΠ. να ήταν εκτροφείο αργομίσθων αλλά είχε ένα βασικό μειονέκτημα : "έπεφτε" ...μακρυά, εκεί στο Μαρκόπουλο και μπορεί οι "εκτρεφόμενοί" του να αργοσχόλαζαν αλλά για να μεταβούν στη "παιδική χαρά" τους έπρεπε να διαθέσουν βενζίνη και διόδια, όπερ ...κοστοβόρον! Έτσι, λοιπόν, με λαμπρό συνδικαλιστικό πνεύμα, τα σαίνια απεφάσισαν να ...πριονίσουν το κλαρί που κάθονταν και ροκάναγαν μισθούς κι επιδόματα. Άρχισαν, λοιπόν, οι ίδιοι οι υπάλληλοι του Κ.Ε.ΙΠΠ. να στέλνουν στη Προϊσταμένη Αρχή αναφορές για το κλείσιμο (!!) του Κ.Ε.ΙΠΠ. με την προοπτική της μεταθέσεώς τους σε κοντινότερες θέσεις ..."εργασίας"! Τελικώς, το κλαρί πριονίστηκε και όλα μαζύ τα συνδικαλιζόμενα δημόσια τρωκτικά τσακίστηκαν οδυνηρά! Το Κ.Ε.ΙΠΠ. έκλεισε και τα τρωκτικά ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ! Ναι, δεν τους έγινε το κέφι να παίζουν τάβλι στις αυλόπορτές τους ροκανίζοντας δημόσιο χρήμα αλλά ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ και ΕΥΓΕ! στους αποφασίσαντες! Είναι καιρός να σπάσει το απόστημα της δημόσιας αργομισθίας! Σήμερα διαβάζουμε τη μεγάλη είδηση η οποία περνά στα "ψιλά" προς αποφυγή ...οδυρμών:




Ο ..."εργασιακός" χώρος των συνδικαλιζομένων αργομίσθων του Κ.Ε.ΙΠΠ.
με το δημόσιο υλικό σε πλήρη εγκατάλειψη και καταστροφή!


     O Kαθηγητής κ. Θεόδωρος Γ. Αντίκας, πάντοτε μαχόμενος υπέρ της ευημερίας του Ίππου, τοποθετήθηκε έναντι του σοβαρού προβλήματος των οκτώ Ίππων του Κ.Ε.ΙΠΠ. στην προσωπική του Ιστοσελίδα η οποία αποτελεί και το διαδικτυακό "ευαγγέλιο" των Ελλήνων φιλίππων :
  

Hippologia.org


 
     Eπισκεφθείτε την και μοιραστείτε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς ενός επαίοντος όχι μόνον για τα οκτώ εγκαταλελειμμένα τετράποδά του αλλά για ολόκληρο το, εν μια νυκτί, "κατεδαφισθέν" μνημείο της Ελληνικής Ιππικής με το όνομα Κ.Ε.ΙΠΠ.
 
Υστερόγραφον 23ης 9ου 2013:
 
     Kαι ξαφνικά η δικαιοσύνη ...ξύπνησε! Μόλις σήμερα έλαβα ένα προσωπικό ...τηλεφώνημα από την Πταισματοδίκη κ. Αφροδίτη Κωνσταντή η οποία (δύο χρόνια μετά!!) ενδιεφέρθη για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς μου και την ...τύχη των εγκαταλειφθέντων ζώων του Δημοσίου από εκείνους οι οποίοι πληρώνονταν με χρήματα του Δημοσίου για να τα συντηρούν! Ναι! Δύο χρόνια μετά (!!) η δικαιοσύνη ...ξύπνησε για να ρωτήσει τι απέγιναν τα εγκαταλειφθέντα ζώα και αν γνωρίζω τις διευθύνσεις των ...δραστών! Σημειωτέον ότι από πλευράς της ίδιας της "δικαιοσύνης" ουδέποτε μέχρι σήμερα εκλήθην να επιβεβαιώσω το περιεχόμενο της κατατεθείσας μηνυτήριας αναφοράς μου κάτι υποχρεωτικό για την λειτουργία της ίδιας της υφιστάμενης αστικής "δικαιοσύνης" η οποία, ούτω πως, αποδεικνύεται ΓΕΛΟΙΑ, ως μη έχουσα διάθεση εξετάσεως εγκλημάτων που καταγγέλλουν οι Πολίτες αυτής της χώρας! Στην ίδια την ως άνω κ. Πταισματοδίκη εδήλωσα ΕΠΩΝΥΜΩΣ την απαξία μου για μία "δικαιοσύνη" η οποία ολιγωρεί έναντι της εξετάσεως καταγγελιών περί την διάπραξη εγκλημάτων και μάλιστα εκ μέρους δημοσίων υπαλλήλων κατά πλασμάτων για την διαφύλαξη των οποίων αμείβονται με δημόσιο χρήμα! Εδήλωσα, δε, στην Πταισματοδίκη κ. Αφροδίτη Κωνσταντή ότι οι σημερινοί Θεμιστοπόλοι εάν θέλουν να διατηρήσουν την σοβαρότητά τους θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους και να αναζητήσουν εργασία στην λαχαναγορά!  
 
Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ. 6977764737

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.