Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010



ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


     Η "ηγεσία" της Χώρας, φέτος, απεφάσισε να μην τιμήσει την επέτειο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας "εκπτώσεις" εθνικής Μνήμης! Έτσι, η 21η Νοεμβρίου θα παραμείνει σε επετειακή σιωπή από όλους αυτούς που, χωρίς να μας ρωτήσουν, δανείστηκαν από τους αγέννητους  Έλληνες το μέλλον της Πατρίδος για να το υποθηκεύσουν σε ξένα "ταμεία"!

     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" τιμά την επέτειο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τους ένστολους Ήρωές μας που με τη διαχρονική θυσία τους μας επιτρέπεουν να υπάρχουμε!

     Συμβολική συνεισφορά μας, η δημοσίευση της πρώτης διαταγής του Γεωργίου Κουντουριώτη, ως Προέδρου του Εκτελεστικού (1825) περί καθιερώσεως της Ελληνικής Εθνικής Σημαίας της Ξηράς από τα, πρώτα, εκείνα Σώματα Στρατού του, μόλις, απελευθερωθέντος Γένους. Το έγγραφο προέρχεται από την ιστορική Αρχειοθήκη της Εταιρείας μας:



    Aρ.169                       Προσωρινή Διοίκησις της Ελλάδος
                               Ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού

Δυνάμει του θεσπίσματος υπ' αρ : εου

     Επειδή τα διάφορα σώματα φέρουν διαφόρων χρωμάτων
            Σημαίας, και όχι των Εθνικών όπως παρά των Νόμων και τις
               διατάξεις του εκτελεστικού της πρώτης περιόδου εδικάσθησαν

        Διαταύτα

              αον  Όλα τα σώματα να φέρουν Εθνικήν Σημαίαν της Ξηράς,
   δηλαδή σταυρόν λευκόν επί εμβαδού κυανού.
          βον  Όσα σώματα έχουν διαφορετικών χρωμάτων Σημαίας
                    να μην ημπορούν να μεταχειρισθούν αυτάς, αλλά παρα-
                           δίδοντάς τας εις τον επιθεωρητήν, να λαμβάνουν παρ' αυτού
εθνικάς Σημαίας.

Την 16 Mαρτίου 1825 εις Άργος-
Ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού
Γεώργιος Κουντουριώτης.

     Αυτή η Σημαία η οποία σήμερα καίγεται δημόσια από χέρια "ελληνικά", ας ξαναγίνει το "σκέπασμα" των ελπίδων μας για την Αναγέννηση του Γένους η οποία, σήμερα, είναι πολύ πιό επιτακτική από ...τότε!





     Kαι, εις επίμετρο του παραπάνω δημοσιευομένου εγγράφου του Γ. Κουντουριώτου, δημοσιεύουμε στη συνέχεια "έγγραφο" των συγχρόνων προδοτών οι οποίοι απαγορεύουν την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας σε Ελληνικό Έδαφος που αμφισβητείται από τους εχθρούς μας! Αυτή είναι η κατάντια του σημερινού ανθελληνικού δημοκρατικού "κράτους" :



     Συντεταγμένο από ανελλήνιστους και αγραμμάτιστους αγνώστου εθνικότητος, σε "γλώσσα" ανύπαρκτη, με ύφος ένοχο και ανήθικο, συνοψίζει όλα τα χαρακτηριστικά των προδοτών που υποκρύπτονται πίσω από αυτό το έγγραφο εξάμβλωμα! Η Ελλάδα, όμως, προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει!


2 σχόλια:

  1. Θα σας ήμουν ευγνώμων, αν μπορούσατε να με διαφωτίσετε αναφορικά με τις πραγματικές αιτίες καταργήσεως της σημαίας ξηράς. Μια απορία που μοιράζονται πολλοί συνομήλικοί μου γεννηθέντες στα τέλη της δεκαετίας του '70. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μας epipedos,

    Σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου και συγχαρητήρια για το πολύ αξιόλογο Ιστολόγιό σου!

    Η αλλαγή Σημαίας έγινε, αιφνιδιαστικά, ήδη από την περίοδο της στρατιωτικής διακυβερνήσεως της 21ης Απριλίου, μέχρι την οποία επαίραμε την Σημαία Ξηράς σε όλα τα κτίσματα, πολιτικά ή στρατιωτικά και την Σημαία Θαλάσσης σε όλα τα πλωτά (σκάφη) και λιμενικές εγκαταστάσεις.

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να αντλήσεις εδώ:h t t
    p://w w w.army.gr/files/File/ENDIAFERONTA_ARTHRA/ENDIF_ARTHRA_SHMAIA(1).pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.