Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ 
ΤΗΣ ΟΥΓΓΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 1956

















     Η Ουγγρική Πρεσβεία Αθηνών, δια της Α.Ε. του Ούγγρου Πρέσβεως, μας προσεκάλεσε στον επίσημο εορτασμό της φετινής επετείου της μεγαλειώδους Ουγγρικής Επαναστάσεως του 1956 κατά του βάρβαρου κομμουνιστικού καθεστώτος το οποίο, τότε, λυμαίνονταν την Ουγγαρία.



     Η Ουγγαρία η οποία υπήρξε σύμμαχος του Γ' Ράιχ και, αμέσως μετά τον πόλεμο δέχθηκε την εισβολή και το καταστροφικό μένος των σοβιετικών, υπήρξε η χώρα η οποία υπέστη μία πραγματική γενοκτονία από τους κομμουνιστές εναντίον των οποίων εξεγέρθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1956 διεκδικώντας την ελευθερία της.

     Με τους εισβολείς σοβιετικούς να δολοφονούν Ούγγρους πολίτες και να καταστρέφουν την υποδομή της χώρας και με τη διεθνή "Κοινότητα" να παραμένει απαθής στα δεινά τους , πρώτοι οι Ούγγροι φοιτητές ξεσηκώθηκαν ενάντια στους κομμουνιστές κατακτητές με μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Βουδαπέστης.


     Αψηφώντας τα ρωσικά άρματα μάχης που αιφνιδιάστηκαν από τη μαζικότητα των διαδηλωτών, οι πατριώτες Ούγγροι φοιτητές έσκισαν από την εθνική σημαία τους το μιαρό σύμβολο του κομμουνισμού αφήνοντας στη θέση του μία συμβολική τρύπα. Σαν να το 'ξεραν εκείνοι οι μαρτυρικοί φοιτητές ότι ο κομμουνισμός θα παραμείνει εσαεί ως μία μαύρη τρύπα της Ιστορίας, ως ένα κενό της ανθρώπινης σκέψεως αδικαίωτο από την λογική! Παράλληλα, οι ίδιοι πατριώτες φοιτητές γκρέμισαν το κακότεχνο άγαλμα του Στάλιν που μίαινε την πολιτισμένη Βουδαπέστη και τσάκισαν τα κομμουνιστικά σύμβολα που οι κατακτητές έστησαν στα δημόσια κτήρια, ρίχνοντάς τα κατά γης.


     Η βίαιη εξέγερση των Ούγγρων φοιτητών, κατά την πρώτη ημέρα, είχε τέτοια σφοδρότητα ώστε την επόμενη ημέρα, 24η Οκτωβρίου, ο Ίμρε Νάγκυ ανέλαβε ως Πρωθυπουργός απαιτώντας από τον  εγκληματία σοβιετικό πρόεδρο Κρούτσεβ να αποσύρει αμέσως τα σοβιετικά στρατεύματα κατοχής εκτός Βουδαπέστης, απαίτηση στην οποία ο Κρούτσεβ υπέκυψε στις 28 Οκτωβρίου αλλά μόνον για να ανασυντάξει τον αιφνιδιασμένο σοβιετικό στρατό κατοχής και να τον ξαναστείλει να καταστείλει τους εξεγερμένους Ούγγρους. Οι κομμουνιστές πάντα με διαστροφική εγκληματικότητα κυριάρχησαν στην καταστρεπτική τους "πορεία" και ο Νικίτα Κρούτσεβ υπήρξε "υπόδειγμα" κομμουνιστικής βαρβαρότητος, με την αμάθεια, την κτηνωδία, τη δειλία και την πανουργία του κακούργου.

     Από την 29η  Οκτωβρίου έως την 3η Νοεμβρίου η κυβέρνηση του Ίμρε Νάγκυ απελευθέρωσε τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας ο οποίος ήταν φυλακισμένος για λόγους πίστεως στα μπουντρούμια των κομμουνιστών, επέτρεψε λαϊκές ελευθερίες και το δικαίωμα της ελεύθερης εκφράσεως που το κομμουνιστικό καθεστώς απαγόρευε στους Ούγγρους πολίτες. Παράλληλα, ο Ίμρε Νάγκυ εξέφρασε τη διάθεση εγκαταλείψεως του συμφώνου της Βαρσοβίας, αυτής της κομμουνιστικής παγίδας των Εθνών που ακολούθησαν τον σοβιετικό γολγοθά.

     Την 4η Νοεμβρίου, με τα σοβιετικά άρματα μάχης εν δράσει και τους σοβιετικούς κατακτητές να έχουν ανασυνταχθεί, οι κομμουνιστές ξαναεισβάλλουν στη Βουδαπέστη και τα πολυβόλα τους θερίζουν άνδρες και γυναικόπαιδα που στάθηκαν γενναία μπροστά στις κάννες τους! Το πρωί αυτής της μαύρης, για ολόκληρη την Ευρώπη, ημέρας, στις 8:10, χιλιάδες νεκροί Ούγγροι όλων των ηλικιών έγραφαν με το αίμα τους τη λέξη "SZABADSÁG" η οποία είναι η πιό προσφιλής λέξη του ούγγρικου λεξιλογίου : "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"! Ο Πρωθυπουργός Ίμρε Νάγκυ αντικαθίσταται από τη φιλο-σοβιετική μαριονέτα Γιάνος Κάνταρ, ενώ δύο χρόνια αργότερα δολοφονείται από τους κομμουνιστές. Yπολογίζεται ότι εκείνη την ημέρα πάνω από 4.000 νεκροί έπεσαν στους δρόμους της Βουδαπέστης στιγματίζοντας όλη την ελεύθερη Ανθρωπότητα η οποία παρέμεινε αδρανής στο δράμα των Ούγγρων αλλά και στο εγκληματικό φαινόμενο του κομμουνισμού ώσπου ο ίδιος ο χρόνος να το πετάξει στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας! Συνολικά, πάνω από 30.000 οι νεκροί στους δρόμους και οι κατόπιν εκτελεσμένοι στα κομμουνιστικά κρατητήρια της Andrássy út 60, στο γνωστό "Σπίτι του Τρόμου", στου οποίου τα υπόγεια, οι σημερινοί επισκέπτες βλέπουν τις αγχόνες στις οποίες καθημερινά απαγχονίζονταν Ούγγροι πατριώτες. Οι φωτογραφίες των δολοφονημένων πατριωτών από τους κομμουνιστές στα κρατητήρια του κολαστηρίου της Andrássy út 60 "μιλούν" για την γενοκτονία στον περαστικό, αναρτημένες περιμετρικά στο κτήριο του τρόμου.


     Και τη μνήμη αυτών των δολοφονημένων από τους κομμουνιστές, Ούγγρων πατριωτών θα τιμήσουμε και στην Αθήνα στις 11 Νοεμβρίου 2010, υπογραμμίζοντας στη παγκόσμια Κοινότητα ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!


 Το Μνημείο των νεκρών της Εξεγέρσεως 
προ του Κοινοβουλίου στη Βουδαπέστη
                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.