Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Η ΚΕΡΚΥΡΑ 
ΜΕ "ΠΡΟΣΩΠΟ" ...ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ


     Μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μεγαλύτερο δένδρο της Κερκύρας είναι το μπουγαρίνι αλλά οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" μας αποδεικνύουν ότι το πανέμορφο νησί τους διαθέτει ακόμη και τοπία ...Αμαζονίου.


     Εγκαταλείποντας το ιδανικό προπονητικό χώρο τους, την γνωστή σε όλους μας φιλόξενη αυλή τους, επέλεξαν ως προπονητικό χώρο για την τελευταία τους Προπόνηση ένα κατάφυτο τοπίο σπάνιας ομορφιάς που γεμίζει τις ανθρώπινες "αισθήσεις" ακόμη και μέσα από τις φωτογραφίες του.


     Ο επικεφαλής του Παρατήματος Χριστόφορος Κασφίκης, πιστός ερμηνευτής του πνεύματος των "Ελλήνων Κενταύρων", επέλεξε  και αυτή την φορά ένα πεντακάθαρο φυσικό και ήσυχο τόπο για να ασκηθούν τα Μέλη του, όπως ακριβώς προβλέπει η "φιλοσοφία" του προπονητικού μας πλαισίου.


     Και όπως είναι εμφανές από το οπτικοακουστικό υλικό και αυτής της Προπονήσεως των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" το αποτέλεσμα ήταν η ενίσχυση της αυτοσυγκεντρώσεως των Συνασκουμένων αλλά και η επιτυχής "υπέρβαση" του ορίου να τοξεύεις από μία "ιδιωτική" κι έτσι, απλά "προσπελάσιμη" Γραμμή Βολής στο ίδιο το φυσικό περιβάλλον, έδαφος και τοπίο επί του οποίου προορίζονταν η διεξαγωγή κάθε μαχητικής δραστηριότητος.


     Όμως, αυτή η 'έξοδος" των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" είχε ακόμη ένα σπουδαίο όφελος για το ίδιο το νησί, δείχνοντας σε όλους εμάς ένα μέρος της συγκλονιστικής ομορφιάς του που δεν είχαμε υπ΄ όψη.

\

     ρεσβευτές" του κερκυραϊκού τουρισμού οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" με τις φωτογραφίες  της τελευταίας Προπονήσεώς τους, εμφανίζουν μιαν εντελώς διαφορετική "εικόνα" της κερκυραϊκής χλωρίδος από εκείνη που είχαμε υπ΄ όψη, ασχέτως εάν είμαστε τακτικοί επισκέπτες του νησιού.


     Βεβαίως, η περιστασιακή διαχειρίστρια των τουριστικών "πραγμάτων" της χώρας της οποίας οι "αλλότριες" προτιμήσεις την καθιστούν αποσυνάγωγο της Ελληνικής πραγματικότητος, ουδόλως παρέχει εχέγγυα κατανοήσεως όλων τούτων....Άλλωστε, μόλις προσφάτως η Ελλάδα ετιμήθη διεθνώς στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνας με τον κερκυραϊκό  ιστορικό ναυταθλητικό Σύλλογο Ν.Α.Ο.Κ. να σαρώνει μετάλλια, αλλά το αφτί της άλλοτε διαδρομίστριας της πασαρέλας κ. Κουντουρά ουδόλως ..."ίδρωσε" και αναζητά τον επόμενο προσοντούχο κάτοικο Τανζανίας για να αναδείξει τα πατρογονικά μας.


     Οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας", πάντως, συνεχίζουν ένα πολυσχιδές έργο αναπτύξεως των Κερκυραίων και αναδείξεως της Κερκύρας για το οποίο όλοι αισθανόμεθα υπερήφανοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.