Κυριακή 17 Μαρτίου 2013


ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ 


     Πολλοί και αγαπημένοι Εφιπποτοξότες στη σημερινή γραμμή βολής! Παρά το τσουχτερό κρύο στον ανοιξιάτικο Υμηττό και την αναχώρηση αρκετών Μελών μας εκτός Αθηνών λόγω του καθαροδευτεριάτικου τριημέρου, χαρήκαμε μια πολυπρόσωπη τακτική Προπόνηση ενώ κάποιοι ξεκινούσαν έφιπποι για την καθιερωμένη άσκησή τους στο βουνό.


     Τρία μάλιστα Μέλη μας, ο Ιωάννης, η Ντορότκα και ο μικρός Κάτσπερ, έφθασαν λίγο πριν την έναρξη της Προπονήσεως οδοιπορώντας μια πολύ μεγάλη απόσταση λόγω μη διαθεσίμου μεταφορικού μέσου...!


     Σήμερα υποδεχθήκαμε με χαρά και τρεις ακόμη νέους Συνασκουμένους οι οποίοι, αν και πρωτοείσακτοι, κατάφεραν όχι μόνον να μυηθούν στη Παραδοσιακή Τοξοβολία και να παρακολουθήσουν την ομαδική Προπόνηση αλλά και να πετύχουν εκτοξευόμενους στόχους παρά το ότι τόξευαν για πρώτη φορά! Ακόμη μια συγκλονιστική επιβεβαίωση της ορθότητος του συστήματος που ακολουθούμε και κατά το οποίο δεν υπάρχουν "αρχάριοι" και "προχωρημένοι" αλλά υπάρχει μία Ομάδα η οποία είναι τόσο ομογενοποιημένη ώστε τα προπονητικά αποτελέσματά της κάθε φορά να είναι το ίδιο θετικά για όλους!


     Σήμερα "επιστρέψαμε" και πάλι στους εκτοξευόμενους στόχους! Κάποιοι τους δοκίμασαν για πρώτη φορά και κάποιοι τους ξαναθυμήθηκαν... Όλοι ετόξευσαν με αξιοσημείωτη επιτυχία, ακόμη και οι εντελώς αρχάριοι!


     Ο Αρχηγός της Ομάδος Αρπάλυκος μας ξάφνιασε με την έφιππη ...επιθεώρησή του αλλά και με την ίδια τη συμμετοχή του στη Προπόνηση πάνω στη ράχη του αγαπημένου του Όλι.


     Ο Αρπάλυκος έφερε τον Όλι στη γραμμή βολής για να τον εξοικειώσει με τα δρώμενά της και ο ...αρχηγικός Ίππος έδειξε την καλύτερη συμπεριφορά επιτρέποντας στον Αρχηγό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" να απολαύσει επιτυχείς έφιππες τοξεύσεις.


     Οι εύστοχες τοξευτικές "ομοβροντίες" αρχαρίων και προχωρημένων, εφίππων και μη, ενηλίκων και ανηλίκων, ανδρών και γυναικών, επιβεβαίωσαν το κορυφαίο επίπεδο της Ομάδος (και όχι μεμονωμένων προσώπων) κυρίως δε, την κορυφαία διδακτική αντίληψη των Ιαπώνων Δασκάλων μας οι οποίοι, διδαδικτυακά, καθοδηγούν με ευγένεια ψυχής και προθέσεων την προπονητική μας προσπάθεια.  


     Ο νεαρός και ανεπίσακτος, αλλά και άνευ στομίδος Ίππος, έδειξε να απολαμβάνει μαζύ με όλους μας τα όσα συμβαίνουν στη γραμμή βολής και την παρουσία του χάρηκαν και όλοι οι Συνασκούμενοι! Ο Αρπάλυκος δε χάνει στιγμή να εκπαιδεύει τον Ίππο του υπό κάθε συνθήκη και αυτό θυμίζει την τακτική του μεγάλου Δασκάλου Kassai Lajos ο οποίος κάνει ακριβώς το ίδιο!


     Ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επιβεβαιώνοντας την άριστη συμπεριφορά του Ίππου του εγκατέλειψε τη γραμμή βολής με έναν ελαφρύ καλπασμό για να επιστρέψει στο Ιππευτήριο εμπιστευόμενος την συνέχιση της τοξευτικής Προπονήσεως στους βοηθούς του.


     Μέσα στο Ιππευτήριο τα μαθήματα Ιππασίας δε παρεμποδίζονται από την υπόλοιπη δραστηριότητα της Ομάδος και η Χαρά βοήθησε την Αθηνά μας να βελτιώσει την ικανότητά της στη διεύθυνση του Ίππου της.


     Ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος, συνέχισε την ατομικιή Προπόνησή του κατακτώντας 100% ευστοχία σε καλπαστική υπερπήδηση καθέτου εμποδίου, βελτιώνοντας συνεχώς τις επιδόσεις του! Και σε λίγο, όταν η Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας τελείωσε και οι Συνασκούμενοι επέστρεψαν στο Ιππευτήριο, ο Αρχηγός δεν έχασε ευκαιρία...



     Ο Αρπάλυκος άρπαξε τον μικρό Κάτσπερ και τον έβαλε ...δικάβαλο στη γυμνή ράχη του Όλι αρχίζοντας και οι ...τρεις τους, έναν θριαμβευτικό "τρελλό"  καλπασμό μπροστά στους έκπληκτους παρευρισκομένους και στη μητέρα του μικρού Κάτσπερ δημιουργώντας ένα "κλίμα" γενικής ευφορίας! Βεβαίως αυτή η σκηνή δεν είναι μοναδική στα χρονικά της Ομάδος αφού σ' αυτή τη μεγάλη εφιπποτοξοτική  Οικογένεια οι χαρακτήρες και τα στιγμιότυπα είναι κοινά για να θυμίζουν ότι ο νέος Αρχηγός, αν και πολύ καλύτερος του προηγούμενου, έχει τόσα κοινά μ'  εκείνον...!  Έτσι, απροετοίμαστα, χωρίς ...θώρακες, κράνη και λοιπά φοβικά μέσα (αν-)ασφαλείας! Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" τα πάντα γίνονται με πραγματική "εσωτερική" ασφάλεια που την εξασφαλίζει η εξάσκηση και η γνώση και όχι τα "εξωτερικά" και δήθεν "προστατευτικά" μέσα του εμπορίου!


      Και, βεβαίως, ο Αρπάλυκος δεν θα μπορούσε να αφήσει μακρυά από τη χαρά ενός ιππικού "βαπτίσματος" και τον μικρό Ερμή τον οποίο δεν παρέλειψε να ανεβάσει στον τετράχρονο Όλι ώστε να νοιώσει μια πρώτη επαφή με την Ιππική. Ο Αρπάλυκος εκπαιδεύοντας τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" στην Έφιππη Τοξοβολία δείχνει να προπονείται και ο ίδιος σε πολύ υψηλά ...πατρικά καθήκοντα που όπως δείχνουν τα πράγματα του ταιριάζουν πολύ! Ακόμη μια Κυριακή στην "αυλή" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κύλησε με τον πιο ωφέλιμο κι όμορφο τρόπο, σε μια Κοινωνία που φαίνεται ότι επάνω στον Υμηττό μόνο μπορεί να λυτρωθεί από τα δεινά του κέντρου της αθηναϊκής πρωτεύουσας...


     Γιατί, πολεμική τέχνη είναι μόνον εκείνη της οποίας η Προπόνηση διεξάγεται με χαρά και ολοκληρώνεται με κέφι και στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" αυτό είναι κανόνας!  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.