Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΟ

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΖΩΣΤΗΡΟΣ 
     Ο αρχαίος Ναός του Απόλλωνος, που βρίσκεται μέσα στην Πλάζ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρος Βουλιαγμένης,  είναι το σημαντικότερο ιερό του Αρχαίου Δήμου των Αλών Αιξωνιδών (Βούλας-Βουλιαγμένης) και η  φήμη του σύμφωνα με τις πηγές ξεπερνούσε τα τοπικά σύνορα και έφθανε σε όλη την Αττική και ίσως σε εκτός της Αττικής πόλεις κράτη.                                                                                                                                                

     Ο ναός διαστάσεων 13 Χ 7 μέτρα, είναι παραλληλόγραμμος, έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση και αποκαλύφθηκε με τις ανασκαφές που έκανε η Αρχαιολογική Εταιρεία στα 1926 και 1927. Αποτελείται από το σηκό και την περίσταση δηλαδή μια σειρά κιόνων που περιβάλλει τον ναό περιμετρικά, με έξι κίονες σε κάθε πλάγια πλευρά και τέσσερις κίονες στις στενές πλευρές. Επτά περίπου μέτρα μπροστά από την είσοδο του ναού (6,75 για την ακρίβεια) βρίσκεται ο βωμός του οποίου σώζεται η θυμέλη.                                                                  

     Ο ναός του Απόλλωνος Ζωστήρος, κτισμένος από την αρχαιότητα στο δάσος της χερσονήσου της Βουλιαγμένης και κοντά στην εξαίρετη παραλία, ήταν ένα από τα σημαντικότερα  ιερά της Αττικής. Από τη θέση του, έτσι καθώς βρίσκεται απέναντι από τις Κυκλάδες, διευκόλυνε την πρόσβαση των πιστών στη Δήλο. Οι υποδομές που τον συνοδεύουν, όπως είναι ο Ιερατικός Οίκος, τα δωμάτια, τα πηγάδια και η οχύρωσή του, και βρίσκονται μπροστά από την περίφραξη του ξενοδοχείου του  Αστέρος δείχνουν ότι οι πιστοί έφθαναν από μακριά και έπρεπε να διανυκτερεύσουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους την επομένη. Διότι όπως αναφέρει ο Στέφανος Βυζάντιος, με επίκεντρο το ιερό του Απόλλωνος οι ιερείς οργάνωναν κάθε χρόνο γιορτές, «θύουσιν Αλαιείς, Λητοί, Αρτέμιδι και Απόλλωνι Ζωστηρίω». Από εδώ πηγάζει και η εκτίμηση ότι ο ναός ήταν γνωστός και εκτός των συνόρων της Αττικής.

     Αυτό το σημαντικότατο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς - που για να το επισκεφθεί κάποιος πρέπει να πάρει άδεια από τον ιδιοκτήτη του Αστέρος - έχει ενταχθεί μαζί με τον Αστέρα στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση και μπορεί να βρεθεί σε χέρια ξένων κερδοσκόπων ειδικώς από την σημερινή τρικομματική δημοκρατική "κυβέρνηση" η οποία ενέχεται για την βαρύτερη εθνοπροδοσία όλων των πολιτικών περιόδων της Χώρας! 

     Οι δωσίλογοι πολιτικοί όλων των παρατάξεων οι οποίοι σιωπηρώς ενέχονται στο ξεπούλημα του Ελληνικού Πολιτισμού και της ίδιας της Πατρίδος είναι αμετακλήτως καταδικασμένοι όχι απλώς στη συνείδηση των Ελλήνων αλλά και στην εσχάτη των ποινών για τα συσσωρευόμενα κακουργήματά τους!

     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" στιγματίζει το ξεπούλημα του Πολιτισμού μας και το ανοσιούργημα της εκχωρήσεως των Οσίων μας από το σάπιο δημοκρατικό καθεστώς σε ιδιώτες, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς!

Περισσότερα:http://www.enallaktiki-drasi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.