Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΑ, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!


     Το μόνο εύκολο σ΄αυτή την Προπόνηση ήταν η Προθέρμανση! Προβλεπόμενη, προδιαγεγραμμένη, ένας ...τυφλοσούρτης, αλλά απαραίτητος! 


     Το ίδιο εύκολες και οι συντονιστικές τοξεύσεις! Και, βεβαίως δεν χρειάζεται (πια!) να μνημονεύσουμε "ποιος?" παραμένει σταθερά η ...επιτομή της άψογης τοξευτικής στάσεως...


     Όλα τα υπόλοιπα, σ΄ αυτές τις Προπονήσεις είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα αλλά, πάντως, υπέροχα! Το έδαφος όχι μόνον ορεινό, αλλά και με πολύ μεγάλη κλίση! Οι στόχοι δύο, με περιορισμένη προβολή και σε μέση απόσταση από τη γραμμή Βολής ενώ σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους ώστε να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την προετοιμασία του Τοξότη ώστε να τους πετύχει. Η τόξευση σε συνεχές τροχάδην αλλά και σε αμφίδρομες κατευθύνσεις ώστε και οι δεξιόχειρες και οι αριστερόχειρες να αντιμετωπίζουν δυσκολία τοξεύσεως ανά ζεύγος τοξεύσεων. Με λίγα λόγια, κολασμένη περίπτωση...


     Για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", όμως, τα πράγματα κύλησαν ομαλά και σ΄αυτή τη περίπτωση, με γρήγορο ρυθμό κι ευστοχία!


     Μετά την Προπόνηση, κάποιοι, κατάλαβαν ότι σ΄ αυτές τις Προπονήσεις δεν τοξεύουμε απλώς, αλλά βελτιώνουμε γενικώς την σωματική ευκαμψία μας κατά τον πλέον φυσικό τρόπο και εδραιώνουμε την αρμονία των κινήσεών μας ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα στις έφιππες απαιτήσεις μας.


      Αξίζει να σημειωθεί ότι τις σημερινές δύσκολες ασκήσεις κατάφερε κατά έναν μεγάλο βαθμό και ο Γεώργιος τον οποίο, μόλις σήμερα, καλωσορίσαμε στην Ομάδα στην οποία, όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχουν "αρχάριοι" και "προχωρημένοι". Ο Γεώργιος κατάφερε να τοξεύσει  ...αξιοπρεπέστατα και, πια, δεν είναι θέμα παρά εξασκήσεως ώστε σε ελάχιστο χρόνο να παρακολουθεί άνετα το προπονητικό μας Πρόγραμμα. Είναι κι αυτό ένα από τα "μυστικά" της Ομάδος μας!


     Τέλος, τα βέλη επί του στόχου έδειξαν ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα: μόνον ΕΝΑ (!) βέλος εκτός στόχου κατά τον τελευταίο γύρο! Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" όχι μόνον εξασκούνται υπό δυσκολότερες ασκήσεις απ΄ ό,τι όλοι οι υπόλοιποι επί γης Εφιπποτοξότες αλλά και τα καταφέρνουν καλύτερα και στην Ιππική και στην Τοξοβολία!


     Μπορεί το άστυ να εμφανίζεται "χλωμό" και εξουθενωμένο όσο ποτέ, όμως, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" στις παρυφές του παραμένουμε άλκιμοι και ετοιμοπόλεμοι πάντοτε μετά από κάθε Προπόνηση και οι Προπονήσεις μας πια είναι καθημερινές καθώς ακούγεται ολοένα και πιο βουερή εκείνη η aria concertante "S'appressan gl'istanti" από τον "Νabucco" (και ο νοών...)!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.