Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η  ΑΞΙΑ ΤΩΝ "ΦΙΛΤΡΩΝ"


     Και τα πέντε δάκτυλα του χεριού είναι χρήσιμα και συνεργάζονται σε όλες τις κινήσεις, αλλά μόνον στον  δείκτη αναγνωρίζεται το δικαίωμα να τραβά την σκανδάλη!


     Είναι αυτονόητο ότι για μία μικρή "κοινωνία" Συνασκουμένων που συντάσσονται με την "Πολιτεία" του Πλάτωνος, το ζήτημα δεν είναι ο αριθμός του πλήθους αλλά η ποιότητα του ομαδικού επιπέδου. Περιέργως πως, αυτή την στιγμή, η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" χαρακτηρίζεται από μία συλλογιστική αντινομία κατά την οποία η υψηλή ποιότητα και η πληθύς μετρώνται σε σχέση ευθείας αναλογίας!  


     Παρά τα αρχήθεν συνεκτικά "φίλτρα" κανονισμών που θέσαμε ως προς την λειτουργία της Ομάδος μας και παρά το αποθαρρυντικό "προφίλ" τους, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση διαπιστώνουμε ότι οι Έλληνες είμαστε ένας υπέροχος Λαός με υψηλή πειθαρχία, εργατικότητα και ευγένεια που καταλήγουν στην ευόδωση ακόμη και του δυσκολότερου έργου όπως η Έφιππη Τοξοβολία! Kαι αναφερόμεθα σε Έλληνες, σ' αυτούς τους ελάχιστους απομένοντες αλλά και επιμένοντες να υπάρχουν εν μέσω εκατομμυρίων ποταπών γραικύλων-δημίων του Ελληνισμού!


     Έτσι, κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο κατά το οποίο τοξεύσαμε υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες (αυξημένης αποστάσεως, μεγάλης κλίσεως εδάφους και παρεμβαλλομένων δένδρων-εμποδίων που απέκρυπταν τον στόχο) οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ως αυθεντικοί Έλληνες καταφέραμε ένα εξαιρετικό ομαδικό αποτέλεσμα που μας κάνει να ευγνωμονούμε την αρχική έμπνευσή μας να θεσπίσουμε ...αποθαρρυντικά "φίλτρα"!


     Το ότι θέλουμε να έχουμε πάντα μιαν ορθάνοιχτη "πόρτα" σε όποιον βούλεται να μπει, είναι γνωστό και πασιφανές από το Καταστατικό της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ". Όμως, αυτό το "σε όποιον" αναφέρεται σαφώς σε όποιον εμφορούμενο υπό Ελληνικής Παιδείας, ασχέτως καταγωγής, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων! Μας ενδιαφέρει οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" να επι-κοινωνούμε στη κοινή γλώσσα των Προγόνων μας (κι ευτυχώς, αυτή την "γλώσσα" την μιλά απταίστως όλη η πολιτισμένη Ανθρωπότητα) και να συνδεόμαστε με τις Αξίες τους, αυτές, που οι σύγχρονοι μητραλοίες έχουν "βάλει στο σημάδι" νοθεύοντές τις με αλλότριες θρησκείες, αλλότρια ήθη, αλλότριες αντιλήψεις!


    Κι αυτό φαίνεται ότι το καταφέραμε με αποτέλεσμα και κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο οι τοξευτικές Προπονήσεις να αναδειχθούν σε καθαρά "Ελληνικές" με πειθαρχία, εργατικότητα, ευγένεια αλλά και συντονισμό και αλληλοκατανόηση και ευστοχία και, τελική, αρμονία η οποία εξέπληξε τον ίδιο τον φωτογραφικό φακό!


     Τοξεύσαμε στατικά και εν κινήσει, σε μεσαίες αποστάσεις με μία κοινή καταληκτική πρόοδο όλων των Συνασκουμένων.


     Ειδικώς με τις κινητικές ασκήσεις επαναπροσδιορίσαμε την σχέση μας με τον στόχο και την ταχύτητα βολής. Νοιώσαμε λίγο ως "στόχοι" (κάτι , άλλωστε, σύνηθες για όλους μας, εφ' όρου ζωής) ενώ, πέριξ ημών οι ..."στόκοι" εξακολουθούν να ταλανίζονται από την ιδιωτεία τους την οποία, ενώ μπορούν να θεραπεύσουν, πασχίζουν να ...παρατείνουν!


     Και όχι μόνον... Μέσα από αυτή την Ομάδα αναδεικνύονται Μέλη της τα οποία διακρίνονται από παραγωγικές δεξιότητες τις οποίες δηλώνουν ότι θα ήθελαν να μοιράζονται με τους υπολοίπους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", ωφελώντας τη μικρή "Κοινότητά" μας.

     Έτσι, ο Σπύρος, έμπειρος και πολύ ικανός Τοξότης, ανέλαβε να ερευνήσει την αγορά ώστε να βελτιώσουμε την ...πυριτιδαποθήκη μας, δηλαδή, τις φαρέτρες μας με ακόμη πιο οικονομικά βέλη. Ο ίδιος, συνειδητοποιώντας τους δύσκολους "καιρούς" που περνάμε ευαισθητοποιήθηκε και κινητοποιήθηκε σε έναν τομέα που μας αφορά όλους. Τα κατάφερε και τον ευχαριστούμε! Ήδη, θα σταλεί σε όλα τα Μέλη μας προσωπικό μήνυμα με τις νέες δυνατότητες προμηθείας οικονομικών αλλά και ποιοτικών βελών που ανεκάλυψε.

     Η Χαρά, η οποία δεν είναι απλώς ικανή Τοξότρια αλλά και Αμαζόνα, μας μίλησε για τις υπέροχες δερμάτινες κατασκευές της που καταφέρνει μαζύ με τον Σύζυγό της και μας έδειξε την πρώτη χειροποίητη φαρέτρα με πυρογραφία τα εμβλήματα της Ομάδος μας που έφτιαξε! Πραγματικά ανεκτίμητη καπατσοσύνη η ικανότητα κατεργασίας δερμάτων και κατασκευής χρήσιμων αντικειμένων για μία Ομάδα σαν τη δική μας και σύντομα, επίσης με προσωπικά μηνύματα θα ενημερωθούν όλα τα Μέλη μας για το τι θα μπορούσε να τους κατασκευάσει η Χαρά!


     Στον Κύκλο, δύο ακόμη Μέλη μας, η Ιωάννα και ο Πάνος προέτειναν να προσφέρουν δωρεάν χαλαρωτικές εναλλακτικές συνεδρίες στην Ομάδα, αντλώντας τις από την πλούσια επαγγελματική εμπειρία τους. 


     Τέλος, η Υπατία μας προσέφερε μία ανάγνωση επιλεγμένων αποσπασμάτων από το "Ευαγγέλιο" της Παραδοσιακής Τοξοβολίας του Eugen Herrigel "ΤΟ ΖΕΝ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ", για να κλείσει με τον πιο όμορφο τρόπο το Σαββατοκύριακό μας στον πατροπαράδοτο Κύκλο! Ομολογουμένως, η ωραία πρωτοβουλία της Υπατίας μας ξανάφερε στο νου τις σελίδες ενός θεμελιακού κειμένου που το μελετούμε επί πολλές δεκαετίες σαν να το προσεγγίζουμε, πάντα, για πρώτη φορά... Μακάρι, αυτές τις σελίδες να μας τις διαβάζει κάθε φορά ο "ψίθυρος" της φυσικής κοπώσεως, πάντα, μετά από κάθε προπονητική μας προσπάθεια!


     Τα μέχρι σήμερα λειτουργούντα "φίλτρα" της Ομάδος μας κράτησαν ψηλά το επίπεδό της χωρίς να μειώνουν το αριθμητικό δυναμικό της, λόγος για τον οποίο ανανεώνουμε την πίστη μας και στον Έλληνα αλλά και στα ..."φίλτρα" μας! Και, κρίνοντας από τις παρατηρήσεις των Εκπαιδευτικών μας Συμβούλων, ακόμη και αν τίποτε άλλο δεν είχε επιτύχει αυτή η Ομάδα θα της ήταν αρκετή η "επιτομή" της τοξευτικής αρμονίας που εικονίζεται στη στάση του μικρού μας Τοξότη που εμφανίζεται στο κύριο πλάνο των φωτογραφιών αυτού του προπονητικού διημέρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.