Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ"


     Σε χρόνο λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο από την ίδρυσή του, το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Σχηματαρίου" όχι μόνον ξεκίνησε την λειτουργία του αλλά και μας δίνει την "πρώτη εικόνα" των εργασιών του με το οπτικοακουστικό υλικό της πρώτης του εκπαιδευτικής ημερίδος.


     Διότι, στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" μαθαίνουμε να λειτουργούμε με ακρίβεια και ταχύτητα όπως στον ...πόλεμο και όχι με την βραδύτητα της ραστώνης του ...συστήματος, με χαρακτηριστική, π.χ., την "περίπτωση" του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) που ιδρύθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1934 αλλά χρειάστηκαν τέσσερα επιπλέον χρόνια για να λειτουργήσει, την 1η Δεκεμβρίου 1937!


     Οι "Έλληνες Κένταυροι Σχηματαρίου" με την ανεκτίμητη συνεργασία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Γεώργιος Σχηματάρης" και την Πρόεδρό του, ερίτιμη κ. Άννα Λαζαράτου - Χαρέμη, από την πρώτη, κιόλας, ημέρα λειτουργίας τους είχαν την χαρά να ανακαλύψουν τέσσερα ικανότατα παιδιά τα οποία από την πρώτη στιγμή όχι μόνον ανταποκρίθηκαν επιτυχέστατα στις βασικές απαιτήσεις της Ενστικτώδους Τοξοβολίας αλλά και υιοθέτησαν την "λυτρωτική" εισαγωγική διδασκαλία της ευταξίας και αρμονίας στην καθημερινότητα του Ανθρώπου μέσα σε μία κοινωνία η οποία για λόγους σκοπιμότητος ευνοεί την αταξία και την δυσαρμονία!


    Ο Εκπαιδευτής των "Ελλήνων Κενταύρων Σχηματαρίου", Εφιπποτοξότης Γεώργιος Σταυριανόπουλος - Ιφικράτης, από την πρώτη στιγμή, σοφότατα, εισήγαγε τους μαθητές του στο πνεύμα της αρμονίας διατάξεως στη Γραμμή Βολής  και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πλήρως, διδασκόμενα ότι η τάξη ευνοεί το επιτυχές αποτέλεσμα, όπως μας διδάσκουν και οι ανατολίτες Δάσκαλοί μας!


     Κι έτσι, στο τέλος της ημερίδος τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα!


     Ωστόσο, αυτή η πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα ενός νεοσύστατου παραρτήματος της μεγάλης "οικογενείας" των "Ελλήνων Κενταύρων" ανέδειξε και τις ικανότητες του Εκπαιδευτή σε ένα υψηλότερο επίπεδο, με δεδομένη τν δυσκολία της επιτεύξεως από την πρώτη στιγμή ιδανικού επιπέδου συνεργασίας με πρωτοείσακτους μαθητές σε μία τέχνη που προϋποθέτει ακρίβεια συντονισμού και συγχρονισμού, κάτι που φάνηκε να το επιτυγχάνει ο Γεώργιος Σταυριανόπουλος - Ιφικράτης.


     Ο Ιφικράτης, ενισχύοντας την αυτοσυγκέντρωση των νεαρών μαθητών του έδωσε, ευφυώς, προτεραιότητα στο ένστικτό τους ώστε να αφεθεί αχαλιναγώγητο υπεράνω της λογικής σκέψεως και να αποφέρει αποτελέσματα όπως αυτά επί του στόχου.


     Και τούτο είναι το μέγιστο όφελος της Ενστικτώδους (Παραδοσιακής) Τοξοβολίας, η ανάδειξη ενός μεγάλου όπλου που διαθέτει ο Άνθρωπος και το οποίο η μηχανιστική κοινωνία καταδικάζει σε ...ύπνωση: του ενστίκτου! Και κατά την σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα, τα παιδιά μας στη Γραμμή Βολής αυτό το σπουδαίο όπλο, το ένστικτό τους, άρχισαν να το ...ψυχανεμίζονται, ενώ, σε λίγο, θα το έχουν ως ένα ακόμη βοήθημά τους στη "φαρέτρα" του καθημερινού βίου τους.


     Υποδειγματική εκπαιδευτική ημερίδα στο Σχηματάρι, με υποδειγματικό τον Εκπαιδευτή αλλά και τους εκπαιδευόμενους! 


     Συνήθως, τα πραγματικά σημαντικά κρύβονται πίσω από τα φαινομενικώς ...ασήμαντα κι όσοι έχουμε ωφεληθεί "ανοίγοντας" ένα Τόξο αυτό το ξέρουμε πολύ καλά, γι αυτό, χαιρόμαστε για τα όσα έχουν να ωφεληθούν οι μαθητές μας από αυτό που ξεκίνησαν σήμερα, μαθαίνοντας να λειτουργούν στη ζωή αρμονικά, γρήγορα και, κυρίως, εύστοχα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.