Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

"ΑΥΛΑΙΑ"
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


     Μετά την ενημερωτική συνάντηση που έγινε χθες στην έδρα της Ομάδος με τον Δάσκαλο των θεατρικών μαθημάτων της νέας Σχολής Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" Γιάννη Δρίτσα, σήμερα, στο Ιππευτήριό μας, άνοιξε η ..."αυλαία" για τον κύκλο των ιππικών μαθημάτων της Σχολής μας όπου ο μαθητής μας Χρήστος "συνάντησε" έναν Ίππο που απεσύρθη από τον ολυμπιακό πρωταθλητισμό για να υπηρετήσει την ιππική διδασκαλία.


     Αυτή την εκπληκτική φοράδα την ονομάσαμε Φύη διότι η ομορφιά της αλλά κυρίως το ταμπεραμέντο της παραπέμπουν σ΄εκείνα της αρχαίας περιφερόμενης ανθοπώλιδος Φύης [ή και Φύας] από την Παιανία, την οποία ο αρχαίος τύραννος Πεισίστρατος είχε ντύσει ως ...θεά Αθηνά για να πείσει τους Αθηναίους να τον δεχθούν κάτι που πέτυχε... Βέβαια, το περιστατικό μας θύμισε ολίγον από Μιμή και Αντρέα στους νεώτερους χρόνους, αλλά τουλάχιστον η αρχαία Φύη είχε και ...κορμάρα κι όχι μόνον ..."ψαχνά"... "Αny way", όπως θα έλεγαν και οι ...αρχαίοι ημών πρόγονοι, με την Φύη ο Χρήστος μας ξεκίνησε μια εισαγωγική συραγωγικήν "επικοινωνία" ως προοίμιο διαλόγου συνεργασίας και όντως και οι δυο τους έδειξαν ότι μιλούν την "ίδια γλώσσα" και με τον Χρήστο να χρειάζεται, απλώς, μια βελτίωση ...προφοράς. 


     Η υψηλή για την ημέρα θερμοκρασία δεν κατέβαλε τον Χρήστο ο οποίος κάθε δυσκολίας έβαλε στο κεφάλι μια βρεγμένη πετσέτα για να συνεχίσει εκτός κλίματος Μαρούλλου Ταρχανιώτη, μάλλον ως ...Ραμσής, την εξωτερική ρυταγώγηση της καλλιπύγου Φύης και υπό σκηνογραφικές συνθήκες ...πομπής Παναθηναίων, λόγω της αισθητικής των γειτόνων μας οι οποίοι ακολουθούν την ιππικήν Αισθητική της γειτονιάς μας.


     Εφίππως ο Χρήστος βοηθήθηκε να "ξεκλειδώσει" ζωτικά σημεία του μυοσκελετικού του συστήματος, απαραίτητα δια τα ...περαιτέρω και, χρησιμοποιώντας κανονικήν επίσαξη με χρήση αναβολέων οι οποίοι, εν προκειμένω, υποκαθιστούν την έδραση επί σκηνής.


     Και πλήρης βασικών γνώσεων, σε τούτο το πρώτο ειδικό μάθημα, ο Χρήστος ήλεγξε και διηύθυνε σε εξωτερική περιίππευση την Φύη η οποία, ...τσαχπινογαργαλιάρα ούσα, όχι μόνον τον υπάκουσε πλήρως αλλά και μας ψιλοχοντροαφιόνισε με την σαγήνη πεπειραμένης ...εταίρας.


     Πιο ωραία  "αυλαία" από την σημερινή δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Στο τέλος η Φύη έκανε το ...λουτρό της και όταν μπήκε στην δική της "ροζ βίλα"  άπλωσε τελετουργικά το σωρό των ροκανιδιών με το πόδι της και ξάπλωσε νωχελικά πάνω τους, ευτυχώς μόνη, χωρίς τον μακαρίτη Αντρέα γιατί υπό τέτοιες συνθήκες θα χρειαζόμασταν στο Σταύλο τον Μαγκτί Γιακούμπ και την εντατική του "Ωνασείου" με τα ταμπλόιντ να ξανα-καταγράφουν τις ειδήσεις της "τέντας" που οι παλαιότεροι σκανδαλο-αναγνώστες ...λάτρεψαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.