Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ
ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ


     Aκόμη ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα για τον φιλόσοφο-πολεμιστή και παγκόσμιο πρωταθλητή Kassai Lajos, τη φορά αυτή από το μεγάλο Εθνικό Ούγγρικο κανάλι "ΝΕMZETI 1".


    O τιμημένος με το ανώτατο Αριστείο του Αυτοκράτορος "Árpád", Ιππότης των Γραμμάτων και Τεχνών, πολυβραβευμένος στη χώρα του και διεθνώς, ο Δάσκαλός μας Kassai Lajos χαράζει πνευματικούς "δρόμους" στη σύγχρονη Ευρώπη με την κριτική σκέψη του η οποία δεν περιορίζεται στην Έφιππη Τοξοβολία αλλά διατρέχει την αγωνία του σύγχρονου κόσμου. 


     Άλλωστε, τις μέρες αυτές, στην Ουγγαρία όσο και στην Ευρώπη, η κινηματογραφική του βιογραφία αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού του πνευματικού κόσμου.


     Το τελευταίο τηλεοπτικό αφιέρωμα βιντεοσκοπήθηκε μέσα στο "βασίλειο" του Μεγάλου Kassai Lajos, στη "καρδιά" της σύγχρονης Έφιππης Τοξοβολίας, στη Κοιλάδα του φερώνυμου Οργανισμού, εκεί που ο πρώτος (και μόνος) Έλληνας μαθητής του είχε την τύχη να μυηθεί στην αρχέγονη αυτή Πολεμική Τέχνη και να την εισαγάγει στην Ελλάδα (2005) δίνοντάς της 'ζωή" στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Τη φορά αυτή το μεγάλο Ούγγρικο τηλεοπτικό κανάλι κατάφερε να κάνει ακόμη ένα άρτιο "γύρισμα" με τη συμβολή ενός λαμπρού τηλεοπτικού παρουσιαστή (και όχι μόνον...) ο οποίος παρέδωσε μαθήματα Ήθους δημοσίου λόγου και σκηνικής παρουσίας.


     Πατριώτης  ακτιβιστής, καλλιτέχνης και με υψηλή πανεπιστημιακή Παιδεία, στρατευμένος στο εθνικό κίνημα "JOBBIK" ο Vári-Kovács Péter, δεν κατάφερε, απλώς, να παρουσιάσει μία ηγήτορα πνευματική φυσιογνωμία της εποχής μας αλλά και να διδάξει πατριωτισμό "συνωδά τη σεμνότητι", χωρίς ...ξυρισμένο κρανίο, χωρίς επιδείξεις βάρβαρης δερματοστιξίας, κυρίως, χωρίς κρούσματα ψευτο-"προοδευτικής" συμπεριφοράς και "politically correct" ψυχώσεων που χαρακτηρίζουν τους, παραπαίοντες, γραικύλους τηλεοπτικούς ομολόγους του! 

Vári-Kovács Péter

     Ο Vári-Kovács Péter, υπερήφανος με το εθνικό Ούγγρικο σύμβολο, τον αετό "Turul" στο πέτο του, από το τελευταίο αυτό αφιέρωμα, μας μεταφέρει το μήνυμα του Δασκάλου μας Kassai Lajos  σύμφωνα με το οποίο: "Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να απελευθερωθούμε από έναν 'κατασκευασμένο' κόσμο"!

Ο Vári-Kovács Péter σε μία πατριωτική του σύνθεση.

     Από την Ουγγαρία, την χώρα η οποία πρώτη απέκτησε Εθνικό Καταστατικό Χάρτη (1222) και διατηρεί υψηλότατο πολιτισμικό επίπεδο με ίσως, το υψηλότερο επίπεδο Παιδείας στο δυτικό Κόσμο, όπου οι απάτριδες δε προπηλακίζονται αλλά, προληπτικώς, παραπέμπονται για ...νευρολογικές εξετάσεις, ο Μεγάλος Kassai Lajos αλλά και ο λαμπρός Vári-Kovács Péter μας ξαναθυμίζουν ότι ελάχιστο χρέος του πολιτισμένου Ανθρώπου είναι ο σεβασμός στις Παραδόσεις του με προεξάρχουσα τη Φυλή και τη Πατρίδα και αυτό, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", ακολουθώντας τη διδασκαλία του Πλάτωνος, το τηρούμε απαρεγκλίτως!
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.