Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΙΠΠΕΥΣΗ


     Με τον όρο "Εξωτερική Περιίππευση" εννούμε την ίππευση στο ύπαιθρο, εκτός Ιππευτηρίου, δηλαδή, αναφερόμαστε στην 'ουσία' της Φυσικής Ιππικής της οποία το επίκεντρο των δραστηριοτήτων είναι η ελεύθερη φύση.


     Οι "Έλληνες Κένταυροι" ως ομάδα εφίππων πολεμικών τεχνών εκπαιδεύονται με την προοπτική μιας δράσεως η οποία εκτυλίσσεται σε φυσικό έδαφος και όχι στο κλειστό Ιππευτήριο. Έτσι, από τα πρώτα, κιόλας, μαθήματα, υπό προϋποθέσεις καλής σχεδιάσεως, εκπαιδεύονται σε εξωτερικές περιιππεύσεις με τους Ίππους της Σχολής μας οι οποίοι έχουν άριστη συμπεριφορά σε παρόμοια 'εργασία" και υπό την άγρυπνη προσοχή των Εκπαιδευτών μας. Με τον τρόπο αυτό όλοι απολαμβάνουν την ουσία της Φυσικής Ιππικής η οποία δεν είναι άλλη από την ίππευση με την παράλληλη απόλαυση του φυσικού τοπίου, ειδικώς στις ωραίες διαδρομές του Υμηττού στις οποίες ιππεύουμε.



     Κατά τις πρώτες 'εξόδους', ο Εκπαιδευτής συνοδεύει τον έφιππο μαθητή του πεζή και σε ετοιμότητα για την πρόληψη του οποιουδήποτε απροόπτου! 


     Κατόπιν, όταν ο μαθητής αποκτήσει βασική εμπειρία διαχειρίσεως του Ίππου του στο ύπαιθρο, ο Εκπαιδευτής θα συνοδεύει έφιππος και αυτός, αλλά ποτέ εφησυχάζοντας, πάντοτε στην επιβαλλόμενη ετοιμότητα επεμβάσεως όπου και εάν χρειασθεί.



     Στη Σχολή μας ο μαθητής εκπαιδεύεται να αντιμετωπίζει κάθε μορφή εδάφους με ασφάλεια χειρισμών ώστε οι διαδρομές του να του είναι ευχάριστες χωρίς κινδύνους και, πάντοτε με εξασφαλισμένη την ομαλή επιστροφή να επαυξάνει τις εμπειρίες του.



     Ο Εκπαιδευτής, πάντοτε ακούραστος, θα διασχίσει πεζή πλάι στον μαθητή όσα χιλιόμετρα φυσικού εδάφους χρειασθούν ώστε ο μαθητής να προοδεύσει με ασφάλεια στα μαθήματά του πριν αφεθεί να διασχίσει και μόνος του τα μαγικά "μονοπάτια" του Υμηττού. Εμείς δεν υπολογίζουμε την δική μας κούραση όσο την ασφάλεια του μαθητή και του Ίππου! Γι αυτό και ουδέποτε αντιμετωπίσαμε ατύχημα, είτε στο Ιππευτήριο, είτε εκτός αυτού!



     Στην εξωτερική περιίππευση εφαρμόζονται διάφορα σενάρια που περιλαμβάνουν καταστάσεις ασταθούς ισορροπίας του μαθητή ώστε αυτός να είναι πάντοτε προετοιμασμένος απέναντι σε κάθε αιφνιδιασμό.



     Και τα σενάρια ασταθούς ισορροπίας προχωρούν ακόμη περισσότερο όσο ο μαθητής αποκτά εμπειρία εξωτερικής περιιππεύσεως. Διότι, ένας "Έλληνας Κένταυρος" είναι δεδομένο ότι πρέπει να είναι άριστος Ιππέας και όχι μόνον εντός Ιππευτηρίου.



     Με αντικείμενό μας την Έφιππη Τοξοβολία δεν θα ήταν δυνατόν η εξωτερική περιίππευση να σήμαινε για μας απλή "βόλτα"! Αν και οι ξένες αντίστοιχες Ομάδες Έφιππης Τοξοβολίας περιορίζονται σε εξάσκηση μέσα σε συγκεκριμένες και σημαινόμενες "διαδρομές", εμείς οι "Έλληνες Κένταυροι" εξασκούμεθα στην αγαπημένη πολεμική τέχνη μας π α ν τ ο ύ και, κυρίως, εκεί που συνήθως διεξάγεται ο πόλεμος: στο ύπαιθρο!



     Τώρα το καλοκαίρι η Σχολή μας θα λειτουργεί εντατικά ώστε όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να χαρούν την Φυσική Ιππική και την Έφιππη Τοξοβολία στο πανέμορφο αττικό τοπίο! Έτσι, προσκαλούμε τους φίλους μας να αναζωογονηθούν μαζύ μας, ιππεύοντας με ασφάλεια και χαρά σε μια καταπράσινη φύση, έχοντας πάντα κατά νου ότι η Ιππασία είναι μία από τις σπουδαίες 'γυμναστικές' που δεν ασκούν μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή του ανθρώπου, αφήνοντας μιαν 'επίγευση' γαλήνης, τόσο αναγκαία για τις ταραγμένες 'ημέρες' μας.


[Για κάθε πληροφορία στα τηλέφωνα: 6972496303  και 6976345555]
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.