Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΧΕΙΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΙΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


      Μόλις 15 χρόνων ο σύγχρονος "Αχιλλέας" μας διδάσκεται την Τέχνη των Κενταύρων όχι στο Πήλιο αλλά σε μια πλαγιά του Υμηττού, εκεί που ασκούμεθα καθημερινά οι "Έλληνες Κένταυροι"! Μπορεί να τον λένε "Γιώργο" και ο Εκπαιδευτής του να μην είναι ο Χείρων, αλλά ο Δημήτρης ή η Χαρά, όμως η Τέχνη των Κενταύρων αναβιώνει όπως και παλιά στην Ελλάδα που εμείς θέλουμε και που καταφέρνουμε να περισώσουμε από τα νύχια των αρνητών της!


     Ευσταθής! Ακριβής! Ταχύς! Ακριβώς, όπως πρέπει να είναι κάθε Κένταυρος, ένας άλλος Αχιλλεύς (ο νεαρός μας Γεώργιος) καλπάζει και τοξεύει ακριβώς πάνω από το εμπόδιο, όπως του ζήτησε ο Εκπαιδευτής του! Κι ας είναι μόλις 15 χρόνων. Ίσως κάποιοι δεν εννοούν ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται με τον Χείρωνα και τον Αχιλλέα να μην έχουν απομακρυνθεί ποτέ από την ταλαίπωρη Πατρίδα...όσο κι αν ένας Φαλμεράιερ δικαιώνεται από τον "υπερπληθυσμό" των νεογραικύλων.

     Ίσως πιο άψογος και από τους αρχαίους Ιππείς της Ζωφόρου του Παρθενώνος, ο σύγχρονος 15χρονος Γιώργος καλπάζει με τον "Ποσειδώνα" και τοξεύει με εγκεφαλική ίππευση, απόλυτη αυτοπειθαρχία και επικεντρωμένη αποτελεσματικότητα! Στους "Έλληνες Κενταύρους" δεν αρκούμεθα σε ενδυματολογικές αναπαραστάσεις αρχαιολαγνικών στιγμιοτύπων αλλά ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ την αρχαία Ψυχή που ζει μέσα μας και τη μεταλαμπαδεύουμε στους επερχομένους!


     Ο Γιώργος, μετέχει με τη δική του καθημερινή προσπάθεια στη Πομπή των Παναθηναίων και μπορεί να μη βρίσκεται στη Ζωφόρο του Παρθενώνος αλλά μεταφέρει την αρχαία Ελληνική Ψυχή σε έναν σημερινό ταπεινό σταύλο, κάπου εκεί στη πλαγιά του Υμηττού, σήμερα σε μιαν εκμηδενισμένη από τους σκυλευτές της Ελλάδα! Αλλά, αυτό είναι ΝΙΚΗ, να εξακολουθείς να μεταφέρεις Αξίες μέσα στο χαλασμό και στη παρακμή!

ΕΥΓΕ "Ποσειδώνα"!

ΕΥΓΕ Δημήτρη!

ΕΥΓΕ Χαρά!

     ΕΥΓΕ και σε σένα Γιώργο που, παρά την άθλια "κοινωνία" που σου άφησε πίσω της η καταραμένη "γενιά του Πολυτεχνείου", καταφέρνεις να διατηρείς την ποιότητα του Έλληνος στη ζοφερή καθημερινότητά σου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.