Σάββατο 20 Ιουλίου 2019


JUST   OUT   FESTIVAL




«Όλοι εδώ, σ΄ αυτό το καστρομονάστηρο,  
αντιστεκόμαστε υπερήφανα 
ενάντια στην δραματική αύξηση της βίας, 
των ναρκωτικών,
του χουλιγκανισμού 
και του κιτς 
…και στρεφόμαστε προς τις παραδοσιακές Αξίες!»

Από τους διοργανωτές του "Just Out"



     Η Ευρώπη αρχίζει να ξυπνά από τον λήθαργο της παρακμής των μεταπολεμικών της χρόνων και αργά-αργά αλλά σταθερά στρέφεται στις ρίζες της και στην Παράδοσή της. Οι νέοι της ξαναβρίσκουν τις Αξίες της ηρωικής αντιλήψεως ζωής περί της οποίας, πολλές δεκαετίες πριν, συνέγραψε ο Ιωάννης Συκουτρής και με βδελυγμία αποκηρύσσουν τα όσα μέχρι σήμερα τους δηλητηρίασαν.


     Στην Σερβία και με επίκεντρο ένα ιστορικό καστρομονάστηρο και φέτος οι νέοι του κόσμου καλούνται για μιαν ακόμη χρονιά να αναβιώσουν παραδοσιακές ευρωπαϊκές πολεμικές τέχνες και παραδόσεις, να τιμήσουν Προγόνους και να ξαναθυμηθούν μέσα σε μία πολυάνθρωπη διοργάνωση ότι έχουν την Τιμή και το χρέος να είναι τα παιδιά μιας ηπείρου με υψηλές πολιτισμικές Αξίες!


     Στο ιστορικό καστρομονάστηρο Manasija (σε αρχιτεκτονικό ρυθμό Resava) της πόλεως Despotovac της Σερβίας, από 23 έως 25 Αυγούστου 2019, ο μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός Οργανισμός "Just Out", διοργανώνει και φέτος το ετήσιο φεστιβάλ για την απότιση Τιμής στις ευρωπαϊκές πολιτισμικές Αξίες με προσκεκλημένη, για πρώτη φορά, την Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" .



     Έτσι, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, οι "Έλληνες Κένταυροι" στο καστρομονάστηρο Manasija του σερβικού Despotovac, από 23-25 Αυγούστου, εκπροσωπούμε την Ελλάδα, μαζύ με 25 ακόμη χώρες, προβάλλουμε την εποποιία των ηρωικών Ελλήνων Στρατιωτών της Δύσεως και την μνήμη του εθνικού μας Ιστορικού Κωνσταντίνου Σάθα και συνενώνουμε την "φωνή" μας με την ιαχή 25 εθνών για την επιστροφή των συγχρόνων κοινωνιών στις παραδοσιακές πολιτισμικές Αξίες!


     Ας χαρούμε, λοιπόν, τα τείχη του καστρομονάστηρου Manasija, εκεί όπου η σκιά του Δεσπότη Στέφανου Λαζάρεβιτς περιφέρεται στις πολεμίστρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.