Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΟΡΕΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗ ΠΕΝΤΕΛΗ



ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

     Η συγκεκριμένη Προπόνηση προορίζεται μόνον για τα Μέλη της Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και ο προπονητικός στόχος είναι η υλοποίηση του ασκησιολογίου μας εκτός του φυσικού χώρου της Κοιλάδος μας, στο ύπαιθρο, με γνώμονα ότι η Τοξοβολία και δη η ενστικτώδης είναι υπαίθρια μαχητική τέχνη.


ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

     Επειδή αυτή η Προπόνηση θα διεξαχθεί σε ορεινό έδαφος και θα διαρκέσει ίσως περισσότερο από μία συνηθισμένη, παρακαλείσθε:
     1. Να φέρετε την προβλεπόμενη ενδυμασία της Ομάδος μας και τον ατομικό σας οπλισμό.
     2. Να φοράτε υποδήματα κατάλληλα για ορεινό έδαφος, κατά προτίμηση ημιάρβυλα με σόλα που να μη γλιστρά.
     3. Αναλόγως καιρού (αν και υπάρχει και κλειστό κατάλυμα) να προνοήσετε για ό,τι απαραίτητο.
     4. Προβλέπεται ένα μικρό διάλειμμα κατά το οποίο θα μπορέσετε να καταναλώσετε λίγο φαγητό που μπορείτε να φέρετε μαζύ σας, όσο κατά τον ίδιο χρόνο δύο στελέχη της Ομάδος θα στήνουν στόχους για ένα παιγνίδι-άσκηση που θα ακολουθήσει.
     5. Μη παραλείψετε από την προηγουμένη να ενημερωθείτε για τον καιρό (Πεντέλη) ώστε να επιλέξετε σωστά ενδύματα.


AΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟ

     Όπως αναφέρεται και σε προηγούμενη παράγραφο, το ασκησιολόγιο αυτής της προπονήσεως θα είναι μία επανάληψη των ασκήσεων που εκτελούμε στις τελευταίες Προπονήσεις μας, υπό συνθήκες ανοικτού χώρου και με την ανάπτυξή τους επί μεγαλυτέρων αποστάσεων. Όσοι λάβουν μέρος θα ωφεληθούν ιδιαιτέρως διότι η όλη Προπόνηση "σχεδιάζεται" ώστε να επιδράσει χαλαρωτικά αλλά και συντονιστικά για το ένστικτο, "φωτίζοντας" τη σχέση του με την αποφασιστική ορθότητα.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

     Πάντοτε, κινούμενοι σε δημόσιους χώρους με το Τόξο (και τα βέλη) μας φροντίζουμε να έχουμε μαζύ μας την αστυνομική μας ταυτότητα (ή το διαβατήριό μας) και την ταυτότητα της Ομάδος μας, ώστε να μπορούμε να δικαιολογήσουμε την ιδιότητά μας σε κάθε αστυνομικό έλεγχο!


EΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

     Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να επιθεωρήσουμε το υλικό μας: είναι το Τόξο μας έτοιμο για δράση, είναι η χορδή μας κερωμένη, είναι ακέραια και λειτουργικά τα βέλη μας με τα πυθμένιά τους ασφαλή? Μετά την ...απομάκρυνση από τη βάση ουδέν λάθος μας επιτρέπει την ομαλή συνέχιση ενός προγράμματος.


ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

     Ήδη, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε στο έπακρο την ομαδικότητα και αυτό το βλέπουμε σε κάθε δραστηριότητά μας, όπου ο ένας χαίρεται με τα επιτεύγματα και τη χαρά του άλλου. Η συνεργασία, η μη ανταγωνιστικότητα και η ομαδική πρόοδος χαρακτηρίζουν τη κάθε στιγμή της Ομάδος μας κι αυτό είναι απαραίτητο και σε δραστηριότητες εκτός Κοιλάδος, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους διεθνείς Αγώνες, όπως ακριβώς πρέπει να ισχύσει και στη παρούσα ορεινή Προπόνησή μας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΙΛΩΝ ΜΗ ΜΕΛΩΝ

     Όπως είναι ευνόητο μία Ομάδα με το "πρόσωπο" και τη δραστηριότητα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" έχει μόνον Φίλους και αν κανείς νοιώθει διαφορετικά, προφανώς, αντιμετωπίζει αυτοβλαπτικό ψυχικό νόσημα συμπλεγματικής ...εμφιαλώσεως! Έτσι, φυσική τη συγκυρία (δυστυχώς, η υπογεγραμμένη της δοτικής δε μας βγαίνει στο πληκτρολόγιο...) λάβαμε λίγα μηνύματα από Φίλους της Ομάδος μας και μη Μέλη, οι οποίοι ρώτησαν εάν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη παρούσα, ορεινή, Προπόνησή μας και με λύπη μας η απάντησή μας υπήρξε αρνητική. Σε προηγούμενη οργανωτική σύσκεψη, εξετάζοντας τις παραμέτρους αυτής της εξορμήσεώς μας διεπιστώσαμε ότι η αποδοχή επισκεπτών-Φίλων δεν θα εξυπηρετούσε ούτε την ομαλή κίνηση της Ομάδος αλλά ούτε και τους επισκέπτες-Φίλους οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν το σωμασκητικό αλλά και προπονητικό μας πρόγραμμα. Η πύλη της Κοιλάδος μας είναι πάντα ορθάνοιχτη σε κάθε επισκέπτη-Φίλο, όμως, σε μία υπαίθρια εξόρμηση ο συντελεστής δυσκολίας αυξάνεται και δε θα επετρέπετο να διακινδυνεύσουμε τον οιονδήποτε δυσάρεστο αιφνιδιασμό κατά την εκτέλεση του προγράμματός μας.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (1)

     Επειδή η Προπόνηση αυτή θα δώσει έμφαση στη στοχαστική λεπτομέρεια των ασκήσεων που θα εκτελεσθούν, ας φροντίσουμε όλοι τη καλή φυσική μας κατάσταση, την άνεση των ενδυμάτων μας, και τη διατήρηση της ηρεμίας, της σιωπής και της αυτοσυγκεντρώσεως καθ' όλη τη διάρκειά της. Τα οφέλη θα φανούν μετά την ολοκλήρωσή της.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (2)

     Όσοι είχαν λάβει μέρος στη προηγούμενη ορεινή ομαδική Προπόνησή μας στη Πάρνηθα θα θυμούνται την υπέροχη πεζοπορία μας μέσα σε ένα από τα ωραιότερα φυσικά τοπία της Αττικής και ασφαλώς η απόλαυση αυτής της εμπειρίας προϋποθέτει σωστό ρουχισμό και σωστή υπόδηση. Ούτε πολύς βαρύς ρουχισμός αλλά ούτε και ελαφρύς διατηρεί τη θερμοκρασία στο ενδεδειγμένο επίπεδο γι αυτή τη δραστηριότητα, ενώ τα υποδήματα θα πρέπει να είναι σωστά επιλεγμένα.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (3)

     Μία μάχιμη Ομάδα όπως οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δε περιορίζει τη κίνησή της σε ...πασαρέλα με χαλαρή ...σαγιονάρα! Το είδος του εδάφους αλλά και ο ρυθμός της κινήσεώς μας απαιτούν προσεκτική υπόδηση. Μην αμελήσετε να πάρετε μαζύ σας λίγα τραυμαπλάστ "ευέλικτου" μεγέθους, ώστε, εάν το υπόδημα ή και η κάλτσα (ιδίως τα καινούργια) σας προξενήσουν ερεθισμούς, να μπορέσετε να συνεχίσετε παρακολουθώντας τη κίνηση της Ομάδος.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (4)


     Πάρτε μαζύ σας ο,τιδήποτε κρίνετε απαραίτητο για τις ατομικές σας ανάγκες, αλλά μη ξεχάσετε να πάρετε μαζύ σας πόσιμο νερό αφού, ως γνωστόν, εμείς, ως πολεμιστές, δεν αρκούμεθα σε διαλέξεις περί ..."διαγραμμάτου" με τον παρατρεχάμενο να μας βάζει το ποτήρι με το νερό στο τραπεζάκι, δίπλα στο μικρόφωνο! Και, επειδή η αφυδάτωση δεν αποτελεί ..."προνόμιο" μόνον των θερμών καιρικών συνθηκών αλλά μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, μη ξεχάσετε το παγούρι σας μέσα ή έξω από τον σάκο σας.




ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:


     10:45 Προσυγκέντρωση στο σημείο που αναφέρεται στα προσωπικά ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία ήδη έχουν σταλεί προς όλους.

     11:00 Αναχώρηση από το σημείο της Προσυγκεντρώσεως ομαδικώς προς Πεντέλη.

     11:30 Άφιξη στη Πεντέλη αποβίβαση από τα οχήματα.

     11:35 Ανάπτυξη, επί 15 λεπτά, της «χωσιάς» από τον Ιδρυτή της Ομάδος μας, καθώς και ενημέρωση των συμμετεχόντων για την ενέδρα (χωσιά) που θα επακολουθήσει ως άσκηση, στην οποία θα πρέπει να εντοπίσουν εγκαίρως κάποια άλλα Μέλη τα οποία θα έχουν ήδη προπορευθεί και θα ενεδρεύουν...

     11:50 Εκκίνηση πεζοπορίας προς το σημείο της Προπονήσεως.

     12:35 Άφιξη στο σημείο της Προπονήσεως και πρόχειρο γεύμα (με ό,τι έχετε προνοήσει να φέρετε μαζύ σας) και με ανάπαυλα 25 λεπτών.

     13:00 Προθέρμανση.

     13:10 Τοξεύσεις προθερμαντικές επί αποστάσεως 7 μέτρων.

     13:30 Τοξεύσεις επί ανωφερικού εδάφους και αποστάσεως 15 μέτρων.

     14:00 Τοξεύσεις επί ανωφερικού εδάφους και αποστάσεως 40 μέτρων.

     14:30 Τοξεύσεις δια και κατά Τοξοθυρίδος.

     15:00 Λήξη Προπονήσεως – Κύκλος.

     15:40 Αναχώρηση επιστροφής.


     Ήδη έχουν σταλεί λεπτομερή ηλεκτρονικά μηνύματα σε όλα τα Μέλη μας και το τηλέφωνο του Αρχηγού (6972496303) στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον απορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.