Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 28ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2014


     Ημέρα των ...θαυμάτων στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ", στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αυτό το υπέροχο Σάββατο με πολλή Έφιππη Τοξοβολία, την εβδομαδιαία Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία και με την ατομική Προπόνηση του Συνασκουμένου Γεωργίου Τροβά ο οποίος, σε λίγα εικοσιτετράωρα ξεκινά για την Ουγγαρία, όπου μαζύ με τον Αρχηγό της Ομάδος Αρπάλυκο θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας "HUNOCHA 2014" και "KHOW 2014" στη Κοιλάδα του Οργανισμού "KASSAI", πλάι στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos! Aλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.


     Το υπέροχο σαββατιάτικο απόγευμά μας ξεκίνησε με την τακτική εβδομαδιαία ομαδική Προπόνηση στην Παραδοσιακή Τοξοβολία.


     Πάνοπλοι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" προπονήθηκαν σήμερα αποκλειστικά στις μεγάλες αποστάσεις προετοιμαζόμενοι, πολλοί από αυτούς, για διεθνείς Αγώνες κατόπιν πολλών προσκλήσεων που ήδη έχουμε λάβει. 


     Οι σημερινές προπονητικές ασκήσεις δεν ήσαν μόνον μεγάλων αποστάσεων αλλά και υψηλής τακτικής μέχρι σημείου ο Αρχηγός Βολής να ..."απολογηθεί", τελικώς, για το βαθμό δυσκολίας τους.


     Παρά ταύτα, φαίνεται ότι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αδυνατούν να ...δυσκολευθούν και φάνηκε ότι το πολυσύνθετο και δύσκολο των σημερινών ασκήσεων δεν ενόχλησε κανένα!


     Έτσι, στον επακολουθήσαντα "Κύκλο" όλοι δήλωσαν προς τον Αρχηγό Βολής την ευχαρίστησή τους από το περιεχόμενο της σημερινής τους Προπονήσεως και ο Ιδρυτής της Ομάδος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους παρόντες για τις άριστες εντυπώσεις του από την πρόσφατη επίσκεψη και Εκπαίδευση στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΥΠΡΟΥ".


     Μετά την Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία προπονήθηκε στην Έφιππη Τοξοβολία, εν όψει διεθνών Αγώνων, ο Γεώργιος Τροβάς ο οποίος, πλέον, δεν καλπάζει απλώς αλλά ...συναγωνίζεται τον άνεμο ...κόντρα στον Ήλιο! Οι καλπασμοί του ταχύτατοι με έναν Ίππο ο οποίος τείνει να εξελιχθεί σε ...ιπποδρομιακό, ενώ οι τοξεύσεις του τόσο εξαιρετικές ώστε είμαστε βέβαιοι ότι μαζύ με τον Αρπάλυκο θα σταθούν αξιοπρεπέστατα πλάι σε έναν Kassai Lajos! Άλλωστε, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" πλέον δε καταδέχονται κάτι λιγότερο από το να αγωνίζονται πλάι στους κορυφαίους!


     Η εκκολαπτόμενη πρωταθλήτρια εντεκάχρονη Μύρινα προπονήθηκε και αυτή στην Έφιππη Τοξοβολία με τον Αννοβεράνο Ίππο της και όχι μόνον... Εν όψει εξετάσεων για τη διαπίστευσή της ως Εφιπποτοξότρια, ασκήθηκε και στην υπερπήδηση εμποδίου άνευ σέλλας, άνευ στομίδος (βεβαίως...!) και με το εμπόδιο να της το κρατούν η Εκπαιδεύτριά της Χαρά και ο Συνασκούμενός της Ιάσων! Η φωτογραφία δείχνει στιγμιότυπο από τις λαμπρές της υπερπηδήσεις με το επισφράγισμα του χαμόγελού της που μαρτυρά όχι μόνον την άνεσή της αλλά και το "σήμα κατατεθέν" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"! Έντεκα, μόλις ετών και υπέροχη Εφιπποτοξότρια!


     Παραγωγικό έργο και από τον κοσμηματοποιό της Ομάδος μας Αλέξανδρο ο οποίος δημιούργησε από καθαρό ασήμι μία υπέροχη καρφίτσα με τον δικέφαλο αετό. Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" υλοποιείται ο κανόνας της συνεχούς προόδου των πάντων!


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" θα αποχαιρετήσουν σε λίγες μέρες τους δύο αγωνιζομένους μας στους διεθνείς Αγώνες στην Ουγγαρία και μαζύ τους θα στείλουν την αγάπη και τον σεβασμό μας στον Δάσκαλό μας Kassai Lajos επιβεβαιώνοντάς του την Αξία των Ελλήνων και στην Έφιππη Τοξοβολία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.