Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

ΔΩΣΙΛΟΓΗ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ" ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Ο αγλαός, επί κεφαλής του σημερινού ελλαδικού αθλητισμού Σπύρος Καπράλος!


     Κατά την τελετή ενάρξεως της ψευδώνυμης λονδρέζικης φιέστας των δήθεν "Ολυμπιακών", ο αρλεκίνος πρόεδρος της Διεθνούς (τάχα "Ολυμπιακής") Επιτροπής Jaques Rogge, προκάλεσε την παγκόσμια Κοινή Γνώμη δηλώνοντας ότι πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το ...Λονδίνο! Συγκεκριμένα, ο εν λόγω  επικεφαλής της εμπορίας του Ολυμπιακού Πνεύματος πλαστογραφώντας την Ιστορία της Αθλήσεως και εμπτύοντας την παγκόσμια κοινή λογική τόλμησε να δηλώσει: "...oι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους απόψε!" Και, ως να μην έφτανε αυτή η ύβρη προς την αρχαία Ολυμπία, την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την αθλούμενη Ανθρωπότητα, η ως άνω θλιβερή μαριονέτα προσέθεσε και τα χείριστα: "Αυτή η μεγάλη χώρα (ενν. : Aγγλία) που αγαπάει τον αθλητισμό είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως η γενέτειρα των σύγχρονων σπορ. Ήταν εδώ που η ευγενής άμιλλα, το φερ πλέι τέθηκαν για πρώτη φορά. Καθορίστηκαν κανόνες, κανονισμοί. Εδώ για πρώτη φορά τα σπορ χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο εκπαιδευτικό στο σχολικό πρόγραμμα." Αλήθεια, ο αθλητέμπορας, ανιστόρητος και αγραμμάτιστος Jaques Rogge, δεν έτυχε να ακούσει τίποτε για την Ελληνική καταγωγή της Ευρωπαϊκής Αθλήσεως, για τον Αθλητισμό στην αρχαία Ελλάδα (πολύ πριν εμφανισθούν οι euro-πίθηκοι στην Αγγλία) για την αρχαία Ολυμπία και, τέλος πάντων για όσα γνωρίζει το παγκόσμιο Κοινό και μόνον τα κνώδαλα του ψευδεπίγραφου κι εμπορικοποιημένου α(θ)λητισμού επιμένουν να αγνοούν;

Σπύρος Καπράλος:
κατάπιε την ύβρη κατά της Χώρας του για να φωτογραφηθεί με ένα μπουρί στο χέρι!

     Όλα αυτά, ο υβριστής Jaques Rogge δεν τα είπε, βεβαίως, σε κλειστό κύκλο, δεν τα είπε στη παρέα του, αλλά ενώπιον δισεκατομμυρίων ακροατών και, κυρίως, ενώπιον των παρόντων "παραγόντων" του ελλαδικού αθλητισμού, του "προέδρου" της Ελληνικής "Ολυμπιακής" Επιτροπής Σπύρου Καπράλου και του αρχηγού της Ελληνικής Αποστολής Ισίδωρου Κούβελου  οι οποίοι καθίστανται υπόχρεοι αποδόσεως λόγου (ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ) για την στάση σιωπής τους στις υβριστικές, απατηλές, ανιστόρητες και εχθρικές προς τον Αθλητικό Πολιτισμό και την  Ιστορία της Αθλήσεως "δηλώσεις" του ξένου "πάτρωνά" τους!

Ο παραπεμφθείς για τη βαλίτζα πλάι στο σύμβολο του Ελληνικού Αθλητισμού!

     Με την ένοχη σιωπή τους οι Σπ. Καπράλος και Ι. Κούβελος κατεπρόδωσαν την  Ελληνική καταγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, κατεπρόδωσαν την Ηθική της Αθλήσεως και είναι ανάξιοι (μέχρι να δώσουν επαρκή και πειστικό λόγο!) να έχουν την οιανδήποτε σχέση και ιδιότητα με τον Ελληνικό Αθλητισμό!  Και σα να μην έφταναν όλα τα άλλα, ο Σπύρος Καπράλος, το ...αγλάισμα του ελλαδικού «αθλητισμού» κατηγορήθηκε ως ...μαυραγορίτης των εισιτηρίων που αναλογούσαν στην Ελλάδα, τα οποία φέρεται να διέθεσε μέσω ενδιάμεσης εταιρείας, στην Αγγλία όπου και πουλήθηκαν στην μαύρη αγορά σε πολλαπλάσιες τιμές!!!! Χαρακτηριστική η οργή της Ελληνίδος πρωταθλήτριας Πηγής Δεβετζή η οποία ζήτησε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ένα εισιτήριο για να παρακολουθήσει τον τελικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και της είπαν «όχι»!!!! Η πλέον κατάπτυστη εμπορικοποίηση του Αθλητισμού από τους εκείνους που τέθηκαν επί κεφαλής του και αντί θεράποντές του απεδείχθησαν ιταμοί μαυραγορίτες του!!!!

Αν και υπόδικος ως οικονομικός εγκληματίας ο Ι. Κούβελος παρελαύνει ως εκπρόσωπος της χρεωκοπημένης Ελλάδος μπροστά στη Βασίλισσα της Αγγλίας ...δημοσία δαπάνη!


     Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ο συντάκτης ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού Ιστολογίου Γ.Ν. Παπαθανασόπουλος, σε άρθρο του υπό τον τίτλο "ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ" :

          Στο Λονδίνο και κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνέβησαν αθλιότητες σε βάρος της Ελλάδος, που παραδόξως (;) δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι περισσότερες περιγραφές και τα διάφορα σχόλια έμειναν στην κακουγουστιά της «παράστασης», ή στην εκ μέρους των διοργανωτών προπαγανδιστική επιχείρηση εξιδανίκευσης της αποικιοκρατικής  χώρας τους. Ορισμένοι στην Ελλάδα επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά μόνο μία από τις πολλές αθλιότητες που συνέβησαν. Αυτή ήταν όταν ο Πρόεδρος της ...Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ ξέχασε τους ύμνους για την Ελλάδα  στην Αθήνα, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και προχθές με θράσος ανακοίνωσε ότι «οι Αγώνες γύρισαν στο σπίτι τους…». Δηλαδή ότι το «σπίτι» των  Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι η Αρχαία Ολυμπία, η Αθήνα και η Ελλάδα, αλλά …το Λονδίνο!!!
          Πέραν όμως από την αθλιότητα αυτή υπήρξαν κι άλλες πιο σοβαρές:
          Πρώτον οι διοργανωτές, που είχαν την ευθύνη της τηλεοπτικής κάλυψης, υποχρεωτικά έδειξαν την ελληνική ομάδα να εισέρχεται πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά την έδειξαν λιγότερο από όλες τις άλλες ομάδες και δεν παρουσίασαν καθόλου τους Έλληνες στις θέσεις των επισήμων που την χειροκροτούσαν. Την έδειξαν για χρόνο λιγότερο ακόμη και από τα μικροσκοπικά κράτη, όπως λ.χ. τα Βανουάτου και Σαιν Κιτς! Επίσης έδειξαν, παράλληλα με την παρέλαση της κάθε ομάδας, τις επίσημες εκπροσωπήσεις όλων των 203 συμμετεχουσών χωρών, πλην της ελληνικής!
          Δεύτερον δεν έγινε η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας μαζί με αυτές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της διοργανώτριας χώρας. Η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας τυπικά γίνεται πάντοτε προς τιμήν της χώρας, που είναι η πηγή του Ολυμπισμού.  Στο Λονδίνο όμως δεν έγινε έπαρση της Ελληνικής σημαίας και ως εκ τούτου δεν ακούστηκε  ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος, αλλά μόνο εκείνος της Μεγ. Βρετανίας.
          Τρίτον δεν εψάλη ο Ολυμπιακός Ύμνος του Σπύρου Σαμάρα, σε στίχους του Κωστή Παλαμά, που ακούστηκε  στους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών, το 1896. Το 1958 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να είναι ο επίσημος Ολυμπιακός Ύμνος και να ψάλλεται κατά την έναρξη και τη λήξη των Ολυμιακών Αγώνων. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που εψάλη ήταν αυτοί της Ρώμης, το 1960, και έκτοτε εψάλλετο ανελλιπώς σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα στο Σίδνεϊ, το 2000, εψάλη στα ελληνικά από ελληνική χορωδία και στο Πεκίνο, το 2008, επίσης στα ελληνικά, και μάλιστα από παιδική κινεζική χορωδία! Σε όλες τις άλλες χώρες, όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ύμνος εψάλη στη γλώσσα τους.  Ντροπιαστική εξαίρεση αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου, το 1972, και τώρα του Λονδίνου, όπου ο Ολυμπιακός Ύμνος αποδόθηκε  μόνο από ορχήστρα, που μάλιστα στο Λονδίνο ήταν και αθέατη… Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία υποτίμησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο, που είναι ένα σημαντικό πολιτισμικό στοιχείο της σύγχρονης Ελλάδας. Τυχαίο;… 
          Τέταρτη αθλιότητα. Πριν από τη δήλωση για τη «μεταφορά του σπιτιού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο» ο κ. Ζακ Ρογκ προέβη σε μία ακόμη αθλιότητα σε βάρος της Ελλάδας. Όταν ερωτήθηκε κατά πόσο το Λονδίνο είναι έτοιμο να διοργανώσει με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες  έκανε αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, παρέλειψε την Αθήνα και μίλησε για το Πεκίνο! Είπε συγκεκεριμένα: « Θα ήθελα να πιστεύω ότι από την άποψη της ετοιμότητας οι αγώνες αυτοί είναι στην ίδια θέση με αυτή του Σίδνεϊ και του Πεκίνου σίγουρα, για να μιλήσω για τους πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς…». Πάλι ο κ. Ρογκ ξέχασε τους επαίνους και τους ύμνους προς την Ελλάδα για την επιτυχία της προετοιμασίας και το άριστα που της έδωσε στον δημόσιο λόγο του κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων στην Αθήνα. Και η εξασθενημένη μνήμη του έχει τη σημασία της, δεδομένου ότι η Ελλάδα για να επιτύχει στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων  σπατάλησε εκατομμύρια Ευρώ, που την έσπρωξαν ταχύτερα και βαθύτερα στη σημερινή κρίση.
          Πέμπτη αθλιότητα. Όταν εισερχόταν η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο ο εκφωνητής σημείωσε ότι έφτασε εκεί αφού διέτρεξε μια διαδρομή 22.000 χλιομέτρων… Δεν είπε ούτε λέξη από πού ξεκίνησε για να φτάσει στο Λονδίνο. Δεν είπε λέξη για την Ολυμπία, το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο εκφωνητής και όσοι είναι πίσω από αυτόν εφάρμοσαν τη λογική της Νέας Τάξης Πραγμάτων, σύμφωνα με την οποία προβάλλονται μόνο οι ιδέες της νέας εποχής και παραλείπονται οι ρίζες και οι πολιτισμικές παραδόσεις, καθώς και οι αξίες που τις ξεπερνούν ή/και είναι αντίθετες τους.
          Από τον Βάκωνα και τον Νίτσε έως τον Σαίξπηρ  και τον Γκαίτε Άγγλοι, Γερμανοί και γενικά η Δύση δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ένας ολιγάριθμος λαός, όπως ο Ελληνικός,  με τόσα ελαττώματα και τόσες αδυναμίες που του προσάπτουν, είναι ο απ’ ευθείας απόγονος και πνευματικός θεματοφύλακας ενός μοναδικού θησαυρού, του Ελληνικού πολιτισμού, που δεν μπορούν να πλησιάσουν, ούτε μπορούν να οικειοποιηθούν, όσο κι αν προσπαθούν. Του πολιτισμού που είναι η βάση και του δικού τους πολιτισμού, όπως τον ερμήνευσαν μέσα από τη δική τους λογική. Η ευκαιρία φέτος για όλους αυτούς ήταν μοναδική. Απαξιωμένη από την οικονομική και κοινωνική κρίση η Ελλάδα, δέχεται με βάναυσο τρόπο την περιφρόνηση τους, περιφρόνηση που παρουσιάστηκε με όλο το φρικιαστικό της πρόσωπο στο Λονδίνο, κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν πειράζει. Πρώτον οι Έλληνες πρέπει να πεισματώσουμε και να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και τη χαμένη μας αξιοπρέπεια. Δεύτερον να τους δικαιολογήσουμε τους Άγγλους για τα συμπλέγματα τους. Είναι πραγματικά αξιολύπητοι. Και τρίτο να μην ενοχλούμαστε από τη συμπεριφορά τους, γιατί γνωρίζουμε ότι όσο και να προσπαθήσουν η αλήθεια λάμπει και το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια.

     Βεβαίως, ούτε ο Σπύρος Καπράλος, ούτε ο Ισίδωρος Κούβελος "κατάλαβαν" ότι στο δημοκρατικό Λονδίνο του 2012 ακυρώθηκαν όσα είχαν αναγνωρισθεί στο Ναζιστικό Βερολίνο του 1936 προς την Ελλάδα! Ο Σπύρος Καπράλος φερόμενος ως "μαυραγορίτης" εισιτηρίων και ο Ισίδωρος  Κούβελος ως υπόδικος οικονομικός εγκληματίας εκπροσωπών μια χρεωκοπημένη, πια, Ελλάδα έδειξαν να έχουν "άλλα" κατά νου...


     Ειδικώς ο Ισίδωρος Κούβελος, γαμπρός του Μητσοτάκη, είναι διπλά ένοχος διότι (μαζύ με ένα τσούρμο παπούδων) παρήλασε δημοσία δαπάνη (ως συνήθως!) ενώπιον του Jaques Rogge, δίκην "μαριονέτας", χαιρετών και χαριεντιζόμενος με διάπλατα χαμόγελα με εκείνον ο οποίος καθύβρισε αθλητικά ιερά και όσια, αντί να του ζητήσει τον λόγο! Και για να μη μνημονεύσουμε ότι παρήλασε ενώπιον της διεθνούς εγκληματίου Βασίλισσας της Αγγλίας η οποία ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ δεκάδες Ελλήνων Πατριωτών στην Κύπρο, αρνούμενη χάρη ακόμη και στον ανήλικο Ευαγόρα Παλληκαρίδη τον οποίο, αυτή η δολοφόνος απηγχόνησε ως εχθρό της βρεταννικής αποικιοκρατίας! Αλλά δεν προσδοκούμε καμία εθνική ευαισθησία από κοσμοπολίτισσες υπάρξεις με υψηλές επιδόσεις στη λαθροδιακίνηση εκατομμυρίων δολλαρίων! Ο Πατριωτισμός αποτελεί ΑΡΕΤΗ και όχι επιτηδιότητα!


     Και είναι τριπλά ένοχος ο Ισίδωρος Κούβελος διότι, ενώ έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα για το σοβαρό οικονομικό έγκλημα της  αδήλωτης εξαγωγής μιας βαλίτζας γεμάτης με 1.000.000 δολλάρια, τολμά να παρελαύνει επί κεφαλής Ελλήνων Αθλητών σε διεθνή διοργάνωση και να τιμωρεί μία αθλήτρια αναφερόμενος σε "ηθική"! Και είναι και τετραπλά ένοχος ο Ισίδωρος Κούβελος διότι σε αυτούς τους αγώνες λάμπει με την απουσία της η ίδια η Ελληνική Ιππασία της οποίας "Ομοσπονδίας" είναι Πρόεδρος ο γαμπρός του Μητσοτάκη ενώ ουδείς Έλληνας αθλητής της Ιππασίας δε λαμβάνει μέρος στα ιππικά αγωνίσματα! Φαντάσου, Ισίδωρε Κούβελε πόσο ΕΝΟΧΟΣ είσαι για το κατάντημα της Ελληνικής Ιππασίας της οποίας (ΚΑΚΩΣ!) τέθηκες επί κεφαλής, να φθάνει σε σημείο σήμερα να είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ! ΝΤΡΟΠΗ να παρελαύνει ο Πρόεδρος ΧΩΡΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΙΣΙΔΩΡΕ ΚΟΥΒΕΛΕ! Έδειξες ότι σε ενδιέφερε περισσότερο να "προωθήσεις" τη "βαλίτζα" παρά ένα άθλημα το οποίο η Πολιτεία σου εμπιστεύθηκε να προωθήσεις!

Ο υπόδικος ως οικονομικός εγκληματίας Ι. Κούβελος χαιρετά τα πλήθη
παρελαύνων ως εκπρόσωπος της χρεωκοπημένης Ελλάδος!

     Είναι ΝΤΡΟΠΗ οι ΥΠΟΔΙΚΟΙ να παρελαύνουν  επί κεφαλής Ελληνικών Αποστολών καί ύβρη η παρουσία τους πλάι στην Ελληνική Σημαία η οποία, ούτω πως, εξευτελίζεται ως Σημαία λαού ΥΠΟΔΙΚΩΝ!


ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ
ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ
ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ 
ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΣΕ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ!

ΑΙΣΧΟΣ!


______________________

7η Αυγούστου 2012

     Έναν εύστοχο, σχετικό, σχολιασμό λάβαμε από τον Οικονομολόγο κ. Παναγιώτη Αποστόλου, έναν επιστήμονα και αγωνιζόμενο υπέρ των πατριωτικών δικαίων. Ο σχολιασμός αυτός, τον οποίο μεταφέρουμε εν συνεχεία, αποδεικνύει ότι οι απαράδεκτες "συμπεριφορές" των ιθυνόντων του ελλαδικού (και διόλου "Ελληνικού") α(θ)λητισμού αποδοκιμάζονται από τους Έλληνες Πατριώτες με κατεπείγουσα προτεραιότητα την κάθαρση στον "όζοντα χώρο"!

ΕΛΕΕΙΝΑ ΜΙΖΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

     Στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου οι Βρετανοί διοργανωτές καυχιόντουσαν πως θα διεξάγουν τους ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, άρχισαν τα τεράστια προβλήματα που ανάγκασαν πολλούς να πιστέψουν πως τελικά οι ασφαλέστεροι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν στην Αθήνα το 2004 και ας προσπαθούσαν τότε, ανεπιτυχώς, οι Βρετανοί να βρουν μια ευκαιρία για να μας λοιδορήσουν. Έτσι, τις τελευταίες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, η ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι που είχε αναλάβει την ασφάλεια των Αγώνων, δήλωσε αδυναμία να εκπληρώσει στο 100% τις συμβατικές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε, να επιλυθεί το ζήτημα με τη συμμετοχή επιπλέον Αστυνομικών δυνάμεων αλλά και δυνάμεων του στρατού. Πέραν των παραπάνω, επιστρατεύτηκαν ηλεκτροφόροι φράκτες, κάμερες ασφαλείας, δορυφορικά συστήματα, στρατιωτικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροπλάνα. Μάλιστα, στα κτίρια κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο, τοποθετήθηκε από το βρετανικό στρατό συστοιχία πυραύλων. Είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που τέτοιου είδους αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα αναπτύσσονται στην αγγλική πρωτεύουσα μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Όμως, παρά τα παραπάνω μέτρα ασφαλείας, οι διοργανωτές δεν απέφυγαν τον διασυρμό με τα τραγελαφικά λάθη που έγιναν, όπως, το ότι χάθηκαν τα κλειδιά του Γουέμπλεϊ, γεγονός που ανακοίνωσε η Αστυνομία του Λονδίνου ή η εισβολή και η παρέλαση της Ινδής φοιτήτριας με την Ινδική αποστολή, δίπλα στον σημαιοφόρο.

     Τις ελλείψεις των διοργανωτών και τα προβλήματα με τα μέτρα ασφαλείας, όμως, ήρθαν να επισκιάσουν γεγονότα που σκοπό είχαν να μειώσουν και εν πολλοίς να εξευτελίσουν τους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι στους Αγώνες ήταν εκπρόσωποι του Ελληνικού Έθνους.  Έτσι, καταρχήν, σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρόγκ, στην τελετή έναρξης των Αγώνων, δήλωσε ξεδιάντροπα: «Κατά μία έννοια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους απόψε». Αυτή η «άστοχη» αποστροφή του λόγου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πατρίδα μας, με πιο αιχμηρή τη δήλωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που χαρακτήρισαν τον Ρόγκ ως απαράδεκτο, ανιστόρητο και προκλητικό και τον κάλεσαν να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Τη σκυτάλη αυτού του γεγονότος πήρε η σημαιοφόρος της αθλητικής αποστολής της Γερμανίας, Νατάσσα Κέλερ, η οποία έγραψε στον λογαριασμό του twitter της: «Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά». Ακολούθως, μια Αγγλίδα αθλήτρια έγραψε: «Ελπίζω οι πεινασμένοι Έλληνες να μην φάνε όλο το φαγητό στο Ολυμπιακό χωριό»!!!

     Γι΄αυτές τις άκρως εξευτελιστικές και προσβλητικές για τη χώρα μας δηλώσεις, τι έπραξαν η Ελληνική Κυβέρνηση και ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, κ. Ισίδωρος Κούβελος; Ο κ. Κούβελος, αντί, με το αξίωμα του αρχηγού της Ελληνικής αποστολής, να διαμαρτυρηθεί έντονα στους αντίστοιχους αρχηγούς αποστολών της Γερμανίας και της Αγγλίας γι΄αυτές τις δηλώσεις των αθλητριών τους, οι οποίες αποτελούν αναμφισβήτητα, ύβρεις κατά ενός ολόκληρου λαού, αυτός αποκεφάλισε την αθλήτριά μας, Βούλα Παπαχρήστου, αποκλείοντας τη συμμετοχή της στους αγώνες, για ένα αφελές αστείο που αναπαρήγαγε μέσω του twitter της και το οποίο δεν είχε καμιά σχέση με το περιεχόμενο των δυο ξένων αθλητριών. Έτσι, τάχατες, για να προστατέψει την Ελληνική αποστολή από ρατσιστικά φαινόμενα που δεν συνάδουν με το Ολυμπιακό πνεύμα, σμπαράλιασε τα όνειρα μιας αθλήτριας, όπως και όλων των Ελλήνων, για μια παγκόσμια διάκριση. Αντίθετα, οι Γερμανοί και οι Άγγλοι είχαν την πρόνοια να προστατέψουν τις αθλήτριές τους και το λαό τους, διαγράφοντας από το λογαριασμό του twitter τα συγκεκριμένα προσβλητικά σχόλια. 

     Σαν να μην έφταναν όμως όλα τα παραπάνω, ακολούθησαν οι απίστευτοι και απαράδεκτοι ισχυρισμοί που διατύπωσε από το Λονδίνο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ. Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε πως στην Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας γι΄αυτό έχει και το δικαίωμα να τη φέρει πίσω στις ρίζες της που είναι η Αττάλεια και το βουνό Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας.  

     Δυστυχώς, κανένας ανεύθυνο-υπεύθυνος δεν απάντησε από την Ε.Ο.Ε., ή από την Ελληνική πολιτεία προκειμένου να βάλει στη θέση τους, τους ανιστόρητους και προκλητικούς Τούρκους. Διαχρονικά, καμιά δήλωση Τούρκου αξιωματούχου, πολύ δε περισσότερο Τούρκου Πρωθυπουργού, δεν γίνεται για πλάκα. Τέτοιας υφής δηλώσεις υποδηλώνουν μελλοντικές κινήσεις που έχουν σκιαγραφηθεί επί χάρτου από τη γείτονα χώρα και την κατάλληλη στιγμή μετατρέπονται σε στρατηγικής σημασίας κινήσεις. Έτσι, κάθε 25-35 χρόνια βιώνουμε και θρηνούμε ως χώρα μια Εθνική καταστροφή.

     Επιπλέον, αυτοί οι άθλιοι και ελεεινοί τύποι, οι οποίοι είναι ανήμποροι να υπερασπισθούν την Ελλάδα, λόγω της δουλικότητας και της οσφυοκαμψίας τους, έδειξαν το πόσο μικροπρεπείς είναι, όταν αποφάσισαν να ζητήσουν από τους αθλητές που αποκλείστηκαν και επέστρεψαν στην Ελλάδα, τα μισά χρήματα (150 €) των οδοιπορικών τους πίσω, με το πρόσχημα της σωστής διαχείρισης του κρατικού χρήματος. Ελεεινά, μίζερα και μικρόψυχα ανθρωπάκια, είναι δυνατόν εσείς να είστε απόγονοι τόσων και τόσων Μεγάλων Ελλήνων;

     Στο προηγούμενο άρθρο μου «Κούβελε, Μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης», σε κάποιο σημείο ανέφερα: «Αυτοί οι αθλητές και οι αθλήτριες, κοπιάζουν αθλούμενοι επί πολλά χρόνια για να μπορούν να συμμετάσχουν σε μια Ολυμπιάδα. Ασχολούνται με την αμέριστη συμπαράσταση των γονιών τους από την παιδική τους ηλικία με τον αθλητισμό. Κάνουν πράξη δηλαδή, το «νους υγιής εν σώματι υγιεί», με αποτέλεσμα τη φυσική υγεία τους σε συνάρτηση με τις μαθητικές και ακολούθως φοιτητικές τους επιδόσεις. Έτσι, εκεί που άλλοι συνομήλικοί τους απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους, αυτοί  «χύνουν» ποτάμια ιδρώτα για την μελλοντική διάκριση και προσπαθούν να σταθούν πάλι στα πόδια τους, κυρίως ψυχολογικά, μετά από κάποιους τραυματισμούς που πολλές φορές είναι επώδυνοι. Όλα αυτά τα παιδιά, ότι κατάφεραν, το κατάφεραν από μόνα τους, με μόνη βοήθεια τους γονείς και τους προπονητές τους. Δυστυχώς, η πολιτεία ήταν πάντα απούσα και περίμενε την όποια διάκριση αυτών των παιδιών για να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες και να υφαρπάξει μέρος της επιτυχίας τους». 

     Πριν, λοιπόν, στεγνώσει το μελάνι των λόγων μου, ήρθε αυτά τα λόγια να τα επιβεβαιώσει η αθλήτριά μας  στο άλμα επί κοντώ, Στέλλα Ηρώ Λεδάκη, που έφερε ξανά στο προσκήνιο την απουσία της Πολιτείας στην προετοιμασία των αθλητών του στίβου. Η αθλήτριά μας είπε συγκεκριμένα: «Ξέρω πως ότι έκανα, το έκανα  ουσιαστικά μόνη μου, γιατί αγωνίστηκα χωρίς την παρουσία του προπονητή μου που θα ήθελα να βρίσκεται στις κερκίδες. Δυστυχώς κανείς δεν συνέβαλε για να βρίσκεται στο Λονδίνο και αισθανόμουν ότι πάλευα μόνη μου και αυτό σε κάποιο βαθμό με επηρέασε. Θέλω ακόμη να πω ότι παλεύω μόνη με τη βοήθεια της οικογένειάς μου και μάλιστα οι γονείς μου ήρθαν με δικά τους έξοδα στο Λονδίνο για να με υποστηρίξουν, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στο στάδιο, αφού δεν υπήρχαν εισιτήρια….Θέλω να τονίσω ότι δεν έχω κανενός είδους οικονομική υποστήριξη από κανέναν ούτε από ιδιώτες, ούτε από την Πολιτεία. Δεν ξέρω αν θα μου δώσουν μεγαλύτερη σημασία μετά την εμφάνισή μου εδώ, ελπίζω να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί ότι κάνουμε είναι με μόχθο και με κατάθεση ψυχής».

     Κύριοι, της Ελληνικής πολιτείας, αυτή είναι η απάντηση προς εσάς, από όλους τους Έλληνες αθλητές που μοχθούν νυχθημερόν μόνοι τους, με αντίξοες συνθήκες για μια διάκριση και για να δώσουν σε σας τους καλοβολεμένους την ευχαρίστηση μιας φωτογράφισης μαζί τους. Κε Πρωθυπουργέ, να τους χαίρεστε τους εγκάθετους ακαμάτηδες, μίζερους και χλιμίτζουρες κατσαπλιάδες της κομματικής εξουσίας. Ευτυχώς, που έχουμε και αυτά τα παιδιά να μας δίνουν δροσιά ευτυχίας και περηφάνιας, με την προσπάθειά τους και την μεγάλη τους αγάπη στα γαλανόλευκα χρώματα.  Χρώματα που ποτέ εσείς οι πολιτικοί όχι μόνο δεν τιμήσατε, αλλά με τις αποφάσεις σας, αποφάσεις αυτού του  χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος  που και εσείς είστε μέλος, οδηγήσατε την Ελλάδα μας στην οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, επιτρέποντας σε κάθε ανιστόρητο και κακεντρεχή ξένο πολιτικό, δημοσιογράφο ή αθλητή να μας χλευάζει.  

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.