Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

"SONY" ΚΑΙ ΠΟΛΥ ...ΑΛΟΓΑΤΑΡΙΚΕΣ!



     Οι νέες φωτογραφικές μηχανές "SONY" που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο στην Ελληνική αγορά δεν θα είναι απλώς θαύματα τεχνολογίας με μικρό όγκο και τεράστιες δυνατότητες Video Ηigh Definition αλλά θα είναι και πολύ ...αλογατάρικες, αφού δοκιμάσθηκαν καταγράφοντας χθες τους καλπασμούς των υπέροχων τετραπόδων μας, στον προπονητικό μας χώρο.


     Με πρωτοβουλία του Καθηγητού Φωτογραφίας Βαγγέλη Δελέγκου και υπό την επίβλεψή του, μία ομάδα μαθητών της Σχολής Φωτογραφίας της "SONY" χρεώθηκε τα τελευταία μικρά τεχνολογικά θαύματα της μεγάλης εταιρείας για να τα αξιολογήσει στην πράξη φωτογραφίζοντας και κινηματογραφίζοντας τις αλογατάρες μας που, πραγματικά, χθες, υπό τους χειρισμούς των αρχαρίων μας έδωσαν την καλύτερη εικόνα τους!


     Ιππεύοντας εναλλάξ 4 Ίππους πολλοί από τους αρχαρίους μας μπροστά στους φακούς της "SONY" , δεν έδωσαν απλώς ωραία στιγμιότυπα αλλά βελτίωσαν και το "κάθισμά" τους αφού, μόλις μπροστά στο φακό, διεπίστωσαν ότι δεν θα ήταν σωστό να αφήσουν μία λάθος εικόνα πίσω τους, συναισθανόμενοι ότι αυτή η διοργάνωση ήταν μία εκπαιδευτική ..."παγίδα" για τους ίδιους.


     Οι φίλοι μας φωτογράφοι με τον Δάσκαλό τους Βαγγέλη Δελέγκο ήρθαν αμέσως σε καλή επαφή με τις αλογάρες μας, βρήκαν τις "γωνιές" τους και τους "ρυθμούς" τους και η δουλειά άρχισε στο ολυμπιακό προθερμαντήριο με το γκαζόν ώστε να υπάρξει μια ωραία "εικόνα" σε όλες τις λήψεις.


     Ατέλειωτη η χαρά των Ίππων μας να καλπάζουν πάνω σε μια γευστικότατη καταπράσινη ...τούρτα, αλλά και των Εφιπποτοξοτών μας που δοκίμασαν την κίνηση πάνω σε μία ιδανική επιφάνεια. 


     Οι καλπασμοί όλοι έγιναν από τους αρχαρίους μας χωρίς αναβολείς και με τον βαρβάτο μας και χωρίς σέλλα, όλοι άψογοι, με τέμπο, χαλαρότητα, ταχύτητα, ισορροπία και λεπτούς χειρισμούς και, όπως πάντοτε,  χωρίς καμία πτώση ή άλλο απρόοπτο! Οι μαθητές μας χειρίσθηκαν τα τετράποδά μας με την ίδια λεπτότητα και άνεση που οι φωτογράφοι χειρίσθηκαν τις νέες "SONY" τους! Και η "εικόνα" τέλεια!


     Η παρέα των κουρασμένων από όσους ίππευαν ξεκουράζονταν στο δροσερό γρασίδι απολαμβάνοντας τις ιππεύσεις των επομένων ενώ οι φωτογράφοι έπαιρναν μια μικρή "ανάσα" πριν συνεχίσουν. Εκπαίδευση και Τέχνη χέρι-χέρι στο ολυμπιακό προθερμαντήριο κάτω από τον δροσερό ήλιο της Μεσογαίας.


     Η επιστροφή στο Σταύλο από τον "αλογόδρομο"  με χαρούμενους Ίππους και Ανθρώπους, μας βρήκε όλους να έχουμε κερδίσει κάτι σημαντικό : τους φωτογράφους μας με ωραίο οπτικό "υλικό", εμάς με ωραίες ιππευτικές εμπειρίες και βελτιώσεις και τον πανέξυπνο "CAPTAIN" το αλογάκι μας ...καταπράσινο από το γρασίδι που δε προλάβαινε να μασάει!


     Όμως, τα "ωραία" μας δεν τελείωσαν με την επιστροφή στο Σταύλο αφού οι καινούργιες "SONY" θα έπρεπε να "βαπτισθούν" και στη κολυμβήθρα της ...Τοξοβολίας! Βάλαμε τ' αλογάκια μας να αναπαυθούν στις φάτνες τους και να 'μαστε με τα Τόξα στη γραμμή βολής, με τον Γιωργάκη μας να μυεί στην Τέχνη του Απόλλωνος τους φίλους μας φωτογράφους.


     Ο μόνος που δεν χρειάσθηκε να μυηθεί ήταν ο ίδιος ο Βαγγέλης Δελέγκος ο οποίος εκτός από την φωτογραφία που είναι η Τέχνη του, ασκεί εξίσου καλά και την τέχνη της Τοξοβολίας, δείχνοντάς μας την άψογη στάση του για άλλη μια φορά.


     Αλλά και πάλι δεν τελείωσε εδώ η πανέμορφη ημέρα μας. Συνεχίσαμε με τα καθιερωμένα μαθήματά μας όπου για πρώτη φορά δύο προχωρημένοι μαθητές δίδαξαν τα όσα γνωρίζουν σε συμμαθητές τους. Πάντα με ασφάλεια, πάντα με χαρά, πάντα σε ομαδική πρόοδο, αυτή η παρέα των Εφιπποτοξοτών "περπατάει" στο αυτοβελτιωτικό μονοπάτι της.


      Και καθισμένοι στο Κύκλο, κάναμε έναν από τους ωραιότερους απολογισμούς ημέρας εκφράζοντας τη χαρά μας και για την επίσκεψη μιας νέας φίλης, της Μαρίας-Κάρμεν η οποία δοκίμασε την ίππευση άνευ σέλλας καθώς και της φίλης που περιμένουμε από τη Βέροια σε λίγες ημέρες να μας γνωρίσει από κοντά.


     Στο Κ.Ε.ΙΠΠ. η Ιππασία υπηρετείται κατά τον πλέον συνεπή τρόπο, ανοικτή σε όσους θέλουν να τη χαρούν! Δική μας ευχαρίστηση η χαρά των μαθητών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.