Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ...!



ΤΑ  ΜΑΘΗΜΑΤΑ  ΙΠΠΑΣΙΑΣ  ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ !


     Επιτέλους! ξεκίνησε η νέα σειρά εκπαιδεύσεως Εφιπποτοξοτών στον καινούργιο μας χώρο! Μια ομάδα προικισμένων παιδιών "σκαρφάλωσε" στα εξαιρετικά τετράποδα του Κ.Ε.ΙΠΠ. και, παρ' ολίγον, να μη ...ξανακατέβουν από τη χαρά τους! Μαθητευόμενοι που ανέβηκαν για πρώτη φορά σε Ίππο κατάφεραν αμέσως να τον ξεκινήσουν, να τον σταματήσουν και να τον διευθύνουν με αξιοσημείωτη ευκολία, ενώ με μεγάλη ακρίβεια και συντονισμό εκτέλεσαν και τις εισαγωγικές ασκήσεις εφιππεύσεως και αφιππεύσεως. Και δε συζητάμε για πτώσεις και δυσάρεστα... Όπως πάντοτε, ΟΥΤΕ ΕΝΑ!


     Αυτό το Σαββατοκύριακο η Σπαθασκία έγινε από τον ίδιο τον Εμμανουέλε ο οποίος μόλις επέστρεψε από την Ιταλία με νέες δημιουργικές ιδέες και, κυρίως, έτοιμο το πολυαναμενόμενο dvd Σπαθασκίας


     Αρκετά "δυνατό" πρόγραμμα και πολύ κέφι με ασκήσεις παιγνιδιού μας "προθέρμαναν" ώστε να προχωρήσουμε με Τοξοβολία και Ιππασία.


     Όμως, με πραγματική προθέρμανση ξεκίνησε και η Τοξοβολία μας, με επί κεφαλής τον Ακάδημο!


     Μεγάλη προσέλευση και στην Τοξοβολία, έκανε τις "ομοβροντίες" των βολών μας να υπογραμμίσουν τον άψογο συντονισμό των Εφιπποτοξοτών μας!


     Μία ιδιαίτερη στιγμή αυτού του Σαββατοκύριακου ήταν όταν μία γνωστή φυσιογνωμία των Βουλγάρικων Εφίππων Μαχητικών Τεχνών "BAGA-TUR" πλησίασε τον Αρχηγό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" για να του πει ότι ξαφνιάζεται που βλέπει στην Ελλάδα μία Ομάδα να τοξεύει με παραδοσιακά Τόξα! Τότε τον ενημερώσαμε ποιοί είμαστε και ο ξένος μας χάρηκε ιδιαίτερα αφού είναι ο Εκπαιδευτής του Βουλγαρικού Οργανισμού Εφίππων Μαχητικών Τεχνών St. Kuriyski ο οποίος βρέθηκε στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου συνοδεύοντας Βούλγαρους Ιππείς για την μεγάλη διεθνή διοργάνωση που αρχίζει σε λίγες μέρες! Από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις μιας κοπιαστικής προπονητικής ημερίδος.
 
 

     Οι εκπλήξεις, πάντως, δεν εξαντλούνται εδώ. Αυτό το Σαββατοκύριακο μας τίμησε με την παρουσία του ο Δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών Ν. Καπλατζής ο οποίος ήρθε για να μας παρακολουθήσει. Δε θα ξεχάσουμε το χρήσιμο σεμινάριο που προ καιρού μας προσέφερε και που, ασφαλώς, θα επαναλάβουμε σε εύθετο χρόνο.


     Το καλοκαίρι φτάνει πια για να μας χαρίσει, όχι τη ραστώνη και την "ανεμελιά" αλλά ολοένα και πιο έντονη δουλειά, μια δουλειά που μας κάνει μέρα τη μέρα πιό δυνατούς και χαρούμενους.


     Στο νέο μας προπονητικό χώρο εμφανίζεται ήδη ένας όγκος εργασίας που ποτέ δεν θα τον φανταζόμαστε. Όμως αυτό είναι και ό,τι πιό ευχάριστο αφού αυτό αποτελεί και την απτή μαρτυρία για το ενδιαφέρον προς την Έφιππη Τοξοβολία.


     Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό της Ομάδος μας ο οποίος αναρτάται στην αρχή κάθε προπονητικής περιόδου που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, η λήξη της προπονητικής περιόδου (και αυτής 2010-2011) ορίζεται πάντα τον Ιούνιο. Φέτος κι ενώ θα έπρεπε εντός των ημερών να λήξει η τρέχουσα προπονητική περίοδος, είμαστε πολύ ευτυχείς να ανακοινώσουμε ότι, μεταφερόμενοι στον νέο προπονητικό χώρο μας, στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.ΙΠΠ. στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου η αθρόα προσέλευση νέων Μελών και η ανάπτυξη της εκπαιδευτικής προοπτικής στην Ιππασία που ευγενώς μας προσέφερε η Διοίκηση του Κ.Ε.ΙΠΠ. μας υποχρεώνει σε συνεχή λειτουργία καθ' όλη την καλοκαιρινή περίοδο! Αυτή είναι η πιό ευχάριστη "είδηση" για όλα τα Μέλη μας αλλά και για τα στελέχη της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" η οποία, πραγματικά, σε τόσο "δύσκολους καιρούς" παρακολουθεί με ιδιαίτερη ικανοποίηση έναν πολύ μεγάλο αριθμό ποιοτικών Συνελλήνων να ενδιαφέρονται ενεργά για την Έφιππη Τοξοβολία.


     Τώρα πια, οι Προπονήσεις μας αρχίζουν νωρίς το μεσημέρι και τελειώνουν με το μενεξεδί πρώτο βραδυνό φως της Μεσογαίας. Στο τέλος είμαστε όλοι σχεδόν εξουθενωμένοι αλλά ευτυχισμένοι για 'κείνη τη βαθειά ωφέλεια που επισφραγίζει κάθε ενάρετη αλλά και συνειδητή προσπάθεια.

     Στους νέους άνετους χώρους μπορούμε, πια, να ολοκληρώσουμε μία Προπόνηση υπό τις καλύτερες συνθήκες, είτε σε φυσικό περιβάλλον ανάμεσα στη δενδρώδη βλάστηση των εκτάσεων του Κ.Ε.ΙΠΠ. είτε σε ομαλές και πεντακάθαρες επιφάνειες που διευκολύνουν την εκτέλεση ασκήσεων σωματικής βελτιώσεως χωρίς τα αρνητικά εδαφικών ανωμαλιών. Επί παραδείγματι οι, υποχρεωτικές για κάθε Προπόνηση, προθερμάνσεις μας, πλέον, δεν εγκυμονούν ενοχλήσεις ανωμάλου εδάφους για τους προθερμαινόμενους.


     Η τοξευτική δραστηριότητά μας παραμένει μέσα στη "γειτονιά" των καταπράσινων δένδρων, ευεργετώντας μας με το οξυγόνο και τη γαλήνη του φυσικού τοπίου που ενισχύουν την αυτοσυγκέντρωση και το σωστό τοξευτικό αποτέλεσμα.






     Αυτό το Σαββατοκύριακο δουλέψαμε πάνω από δεκαοκτώ ώρες, εξήντα ένα (ναι σωστά διαβάσατε , 61 !) συνολικά άτομα! Καταφέραμε να διεκπεραιώσουμε δύο προκαταρκτικά σεμινάρια Ιππασίας , τέσσερα μαθήματα Ιππασίας αρχαρίων, ένα μάθημα Σπαθασκίας και δύο Προπονήσεις Τοξοβολίας, όλοι μαζύ, σαν ένας ...άνθρωπος!   Και αυτό ήταν μόνο η αρχή! 



     "Mε τους καλύτερους οιωνούς!" σε μία κοινωνία υπό κατάρρευση; Μα, φυσικά!, εφ' όσον πρόκειται για την Ελληνική Έφιππη Τοξοβολία! 




Στο κάτω-κάτω, ας πάει και κάτι καλά στη σημερινή Ελλάδα..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.