Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο γνωστός φωτογράφος Βαγγέλης Δελέγκος κυκλοφόρησε το νέο φωτογραφικό λεύκωμά του με φωτογραφίες ηθοποιών οι οποίοι δέχτηκαν να φωτογραφηθούν ...αμακιγιάριστοι! Λίγοι οι ...τολμηροί κι ανάμεσά τους ο Έφορος της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" Γιάννης Δρίτσας ο οποίος, παράλληλα με την ιδιότητά του ως Εφιπποτοξότη, φέρει και την ιδιότητα του ηθοποιού.


     Όπως ήταν φυσικό, ο Γιάννης Δρίτσας δε θα μπορούσε να ποζάρει στο φακό του Βαγγέλη Δελέγκου παρά μόνο με το αγαπημένο Τόξο του και, πραγματικά, οι πάντα εντυπωσιακές φωτογραφίες του καλλιτέχνη φωτογράφου έδωσαν και την εικαστική διάσταση του όπλου μας.

Ο Γιάννης Δρίτσας που αυτή την στιγμή ετοιμάζει την συμμετοχή του σε μία σημαντική παραγωγή στη Καλαμάτα, δεν παραλείπει να προπονείται συστηματικά στην Πολεμική Τέχνη μας παρά τον εξαιρετικά μεγάλο φόρτο των καλλιτεχνικών υποχρεώσεών του. Και βέβαια, δεν παραλείπει να βοηθά στη λειτουργία της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" ως Έφορος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Σεμνός κι εργατικός, πάντα "αθόρυβος" αλλά εύστοχος κι αποτελεσματικός, όπως ακριβώς απαιτεί η μεγάλη παγκόσμια "Οικογένεια" της Έφιππης Τοξοβολίας τα Μέλη της!

Από τις Προπονήσεις του Γιάννη Δρίτσα

     Το εκφραστικότατο λεύκωμα του Βαγγέλη Δελέγκου προσφέρει μοναδικές προσωπικές στιγμές Ελλήνων ηθοποιών όπως σπάνια μπορεί να δει κανείς στη καθημερινότητά τους. Οι φωτογραφίες, όμως, του Γιάννη Δρίτσα δεν αναδεικνύουν μόνο το "πρόσωπο" αλλά και το Τόξο ως διαχρονικό μέσο Πολιτισμού. Και αυτό "πιστώνεται" και στον εξαίρετο φωτογράφο Βαγγέλη Δελέγκο και στον ηθοποιό Γιάννη Δρίτσα που κράτησε στα χέρια του ένα Τόξο σε μια τέτοια φωτογράφηση που αποτελούσε μια τελείως προσωπική "στιγμή".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.