Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΣ



     Ποτέ, στα τρία χρόνια λειτουργίας της Ομάδος μας δεν υπήρξαν δύο "όμοιες" Προπονήσεις. Μπορεί το επίπεδο πειθαρχίας και συγκεντρώσεως να παραμένει πάντοτε το ίδιο αυστηρά υψηλό, αλλά το εκπαιδευτικό περιεχόμενο των Προπονήσεών μας πάντα διαφέρει!




     Ξεκινήσαμε με την διδασκαλία Ακοντισμού την οποία ευγενώς μας προσέφερε η κ.΄Εφη Καστελλορίου , Διεθνής Κριτής του ΣΕΓΑΣ, με ειδικότητα στις ρίψεις και στον πειραματικό ακοντισμό. Το Σεμινάριο αυτό διοργανώθηκε από τους αδελφούς "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" και μας προσέφερε μία εισαγωγική γνώση ενός πολύ σημαντικού μαχητικού τομέως. 




     Αν και σε "πρώτη ανάγνωση" απλός, ο Ακοντισμός εδάφους περικλείει πολλή τεχνική και η Εκπαιδεύτριά μας κ. Έφη Καστελλορίου μέσα σε λίγο χρόνο κατάφερε να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον, ώστε και εν τη απουσία της (μιας και ήρθε από την ακριτική Ρόδο) να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα όσα σήμερα μας έδειξε.




     Kαθόλου απλή υπόθεση η εκτόξευση ενός ακοντίου, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε την δυσκολία της η σημερινή πρακτική εφαρμογή του ακοντισμού!





     Στο τέλος όλοι χαρήκαμε τη νέα εμπειρία που μας προσέφερε η κ. Έφη Καστελλορίου και δεν παραλείψαμε ένα αποχαιρετιστήριο "στιγμιότυπο" με τον Αρχηγό των "ΚΟΡΥΒΑΝΤΩΝ" Διηνέκη και τον Ιστορικό Συγγραφέα κ. Στ. Σκαρμίντζο.




     Και για όποιον αναρωτηθεί τι συμβαίνει "σ' αυτό το χωράφι" κι όλοι είμαστε χαρούμενοι ο ένας με την παρουσία του άλλου, ε, τι να κάνουμε, καταλάβαμε από γεννήσεώς μας ως Έλληνες το νόημα εκείνου του στίχου του εθνικού μας Ποιητή «Ἐὰν μισοῦνται ἀνάμεσό τους, δὲν τοὺς πρέπει ἐλευθεριά». Και εμείς νοιώθουμε και είμαστε ελεύθεροι!



      Σήμερα χαρήκαμε και πάλι τους "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" και την "οικογενειακή αγάπη" που έχουν μεταξύ τους (όπως επισημαίνει ο φίλτατος Νικίας) όπως και όλοι μεταξύ μας προσπαθώντας για το βέλτιστο και, όταν μαζέψαμε τα ακόντια, ξαναγυρίσαμε όλοι παρέα στα Τόξα, με την Όλγα και τον Ακάδημο να διεκπεραιώνουν την, σημερινή, κυρίως Προπόνηση.





     Κατά δύο ακόμη Μέλη "μεγάλωσε" η Ομάδα μας σήμερα και τα καλοδεχόμαστε με την ίδια πάντοτε χαρά που δεχόμαστε νέους Εφιπποτοξότες. Κάθε φορά που παρατηρούμε αρχάριο να "πρωτοανοίγει" το Τόξο του, βλέπουμε σ' αυτόν τον εαυτό μας όταν πρωτοξεκινούσαμε το μονοπάτι της Έφιππης Τοξοβολίας. Κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε έναν αρχάριο τον τιμούμε σαν να στεκόμαστε μπροστά σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή αφού κάθε αρχάριος προοιωνίζει το κάλλιστο. Και εμείς, οι πιό προχωρημένοι, στόχο έχουμε να πλησιάσουμε τον ...αρχάριο σ' αυτόν τον ...προοιωνισμό  που στο ξεκίνημά του υπόσχεται...  




     Εν τω μεταξύ, προχωρούν τα μαθήματα Σπαθασκίας με τον Εμανουέλε και τον Παναγιώτη! Οι δύο Οπλοδιδάσκαλοι εισάγουν ενδιαφέρουσες ασκήσεις και εμάς ολοένα και βαθύτερα στο ατέρμον πνεύμα της τέχνης των όπλων. Παραστατικοί, όπως πάντα μας δίνουν την καλύτερη "εικόνα" για να την "αντιγράψουμε".




     Και κατά ένα περίεργο τρόπο, οι γυναίκες Συνασκούμενες  αποδεικνύονται εξίσου επικίνδυνες προς τους αρσενικούς Συνασκουμένους της Ομάδος μας.




     Τώρα πια η γλυκύτατη τετράποδη Σόνια, δεν παραλείπει να επιθεωρεί τον προπονητικό χώρο μας και να μας κάνει παρέα όσο διαρκεί η "αναίμακτη" Προθέρμανσή μας. Έρχεται διακριτικά μέσα απ' τα χόρτα και αφού βεβαιωθεί ότι όλα πάνε καλά, αποχωρεί ...διακριτικά. Αγαπημένη μας Σόνια πάντα τα πάντα πάνε καλά με την Ομάδα μας και θα πηγαίνουν και στο μέλλον!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.