Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟΙ

 ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟΙ


     To «Εκπαιδευτικό 10ήμερο Σπάρτης», εκτός από ένα αμιγές εφιπποτοξοτικό Σχολείο, αλλά και ευκαιρία δημοσίων εκδηλώσεων των «Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης», δεν θα μπορούσε και να μην είναι μια εσωτερική «Απέλλα» διαρκούς όσο και γόνιμης ανταλλαγής απόψεων, με επίκεντρο ένα, επέκεινα, «δέον γενέσθαι».

     Στη φιλόξενη και φυσική "αυλή" της εφιπποτοξοτικής μας δράσεως, αλλά και στις περιβάλλουσες εγκαταστάσεις, πολύ συχνά "στήνονταν" κύκλοι συζητήσεων "στρογγυλής τραπέζης" με θέματα ουσιαστικά για το εφιπποτοξοτικό αντικείμενό μας όσο και με την λειτουργία της τοπικής Σχολής.

     Ξεκινώντας από την πρώτη, κιόλας, ημέρα με μία εισαγωγική ενημέρωση για το περιεχόμενο της Φυσικής Ιππικής και τις διαφορές της από την "αγγλο-σαξονικήν" Ιππική


      Κι αυτές οι ανταλλαγές απόψεων, συχνά κατέληγαν με πλουσιοπάροχα γεύματα και ήχους λαούτου που μας προσέφερε ο φιλοξενότατος επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" Δημήτρης Έρης στον ιδιωτικό χώρο του οποίου βιώσαμε εξαιρετικές εμπειρίες! Και αποφεύγουμε να εκφράσουμε "ευχαριστήρια" για όσα σπουδαία και αμέτρητα μας προσέφερε και σ'  αυτό το δεκαήμερο, όχι μόνον διότι ο ίδιος δεν το θέλει, αλλά και διότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε λεξιπενία η οποία αδυνατεί να εκφράσει την πραγματικότητα...

     Κατά την διάρκεια αυτών των συνεχών "διαβουλεύσεων" τέθηκαν θέματα σημαντικών συνεργασιών με αδελφούς Οργανισμούς, όπως αυτό με τον ιστορικό τοπικό Τοξευτικό Σύλλογο "Δωριέα" τον οποίο, οι "Έλληνες Κένταυροι" αποφασίσαμε να στηρίξουμε παντί τρόπω στην επανεκκίνησή του η οποία αποτελεί "υπόσχεση" για την σύγχρονη ελληνική Τοξοβολία. Και την ίδια βούληση έχουν οι "Έλληνες Κένταυροι" και για την στήριξη όλων των αδελφών πολιτιστικών συλλόγων της Σπάρτης διότι, η Πολιτική δια του Πολιτισμού την οποία ασκεί από της ιδρύσεώς της η Ομάδα μας προϋποθέτει την αγαστή σύμπλευση με κάθε "θεράποντα" Πολιτισμού.

      Και σε μία Σπαρτιατική κοινωνία "Ομοίων", παραπλεύρως "Υπομειόνων", "Τρεσάντων", "Περιοίκων", "Ειλώτων" και  "Νεοδαμωδών", η Απέλλα είναι αυτή που ρυθμίζει σχέσεις και εξελίξεις και, η δική μας "Απέλλα", λειτούργησε ούτω πως! Και, μάλιστα, αυτή η "Απέλλα" που βιώσαμε σ΄ ετούτη την δεκαήμερη καθημερινότητά μας στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" μας ενέπνευσε μιαν ακεραιωμένη ιδέα την οποία θα θέσουμε, σύντομα, υπ΄ όψη του αγαπημένου μας, φιλοπρόοδου, επικεφαλής του τοπικού Παραρτήματος... Οσονούπω..., λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.