Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

ΑΤΕΓΚΤΟΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΒΑΚΟΣ


"Από το κοινωνικό αποτέλεσμα και με δεδομένο ότι
η δημοκρατία καθιστά υπεύθυνους τους πολίτες της
για τις επιλογές τους,
κρίνεται ότι οι κατοικούντες σήμερα, την Ελλάδα
είναι λαός χωρίς Αισθητική, χωρίς Παιδεία
και ο πιο άμουσος λαός του κόσμου!"

[Λ. Καβάκος]


     Αυτά, ακούστηκαν χθες βράδυ στην Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής του "Μεγάρου Μουσικής Αθηνών" όπου έγινε ανοικτή συζήτηση μεταξύ του κορυφαίου Έλληνος σολίστ Λεωνίδα Καβάκου και του Προέδρου του "Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας" Πέτρου Καψάσκη, σε μία ειδική εκδήλωση με τίτλο "Η Ελληνική μουσική ταυτότητα".


     Άτεγκτος στον κριτικό λόγο του ο οποίος εμμέσως πλην σαφέστατα δικαίωσε τον Φαλμεράιερ, ο Λεωνίδας Καβάκος στιγμάτισε απερίφραστα την παρακμή του ελλαδισμού ουδεμίαν σχέση έχοντος με τον Ελληνισμό και επεσήμανε ότι τα πάντα αποτελούν θέμα Παιδείας η οποία υστερεί τραγικά στη σημερινή γραικία.


     Η τελευταία αποστροφή του αγωνιώδους λόγου του μεγάλου μας βιολονίστα ερέθισε παρούσα "εκπαιδευτικό" η οποία με αναιδέστατο γραικυλισμό διέκοψε τον ομιλούντα Λ. Καβάκο και ...προπετέστατα του είπε ότι "στην Ελλάδα διαθέτουμε μεγάλα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές μας", οπότε η απολογήτρια του υπελικτικού γραικυλισμού εισέπραξε την απάντηση του Έλληνος σολίστ:

"Διαθέτετε προγράμματα που παράγουν
οικονομικές μηχανές του συστήματος
αλλά όχι Πολίτες με Παιδεία!
Θα πρέπει να αποκτήσουμε
ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ Παιδεία
για να μπορέσουμε να θεωρήσουμε
ότι διαθέτουμε, όντως, Παιδεία στην Ελλάδα!" 


     Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό ότι οι "κατεστημένες" από το απατηλό σύστημα, παραπλανητικές απόψεις ανατρέπονται ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ από τους επαίοντες σε όλα τα πεδία, φιλοσοφικά, κοσμοθεωρητικά, ιδεολογικά, κοινωνιολογικά, παιδευτικά, καλλιτεχνικά, οικονομικά!... Δεν είναι μακράν η στιγμή του οι επαίοντες, εκ των κοινωνικών αποτελεσμάτων των μεταπολεμικώς υπελισσομένων δημοκρατικών και αντιφασιστικών, δυτικών, κοινωνιών, θα αναδείξουν όσους θεωρήθηκαν "καταραμένοι" σε ΤΑΓΟΥΣ για την συνέχιση της διακοπείσης, από το 1945, ανελίξεως της Ευρώπης. Και τότε, η καταδίκη της παρακμιακής δημοκρατίας ως αποτέλεσμα της αποτιμήσεως των επί αιώνες ανομημάτων της θα στιγματίσει την ανοησία των υποστηρικτών της και θα δικαιώσει αμετακλήτως την φράση του Πλάτωνος από το 8ο βιβλίο της "Πολιτείας":

"ΟΥΚ ΕΞ ΑΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΡΑΝΝΙΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ
Ή ΕΚ
Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Σ »



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.