Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΝΤΡΑΠΟΥΝ ...ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΝΤΡΑΠΟΥΝ 

...ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ!



     Κοροϊδεύοντας εαυτούς και αλλήλους, οι γνωστοί ομοσπονδιακοί καρεκλοπαράγοντες που δεν ξεχωρίζουν την ουρά από τα αφτιά του Ίππου, αναρτούν ταμπέλες περί "ΔΙΕΘΝΩΝ" αγώνων Ιππικής Αντοχής στους οποίους, όμως, ΚΑΝΕΝΑΣ(!) ΞΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ! 

     Θα μιλούσαμε για άγνοια γλώσσας, για απαιδευσία αλλά πως, στην ευχή, αποκτήθηκαν εκείνα τα ...πανεπιστημιακά πτυχία; Mε τον "κρίνο" ή με ...φακελλάκι; Και δε βρέθηκε ένας σοβαρός εκεί "μέσα" να εγκαλέσει στη τάξη τον "επιγραφοποιό" εξηγώντας του την σημασία του "διεθνούς", ειδικώς, όταν δεν μετέχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ;

     Tέλος πάντων, ας αφήσουμε τους ταμπελάριους να παραπλανούν αφελείς με ιππική ...παραπληροφόρηση κι ας κατανοήσουμε εκείνους που απορούν περί του όρου "διεθνής", περιμένοντας απάντηση... 

     Ας θυμηθούμε μόνον την ευγενή και ανιδιοτελή μορφή του κορυφαίου Έλληνος Ιππιατρού, Ιππολόγου, Αρχαιολόγου-Παλαιοανθρωπολόγου κλπ κλπ Θεοδώρου Γ. Αντίκα (επισήμου Ιππιατρού της F.E.I. και Ιδρυτή του Γαλλικού Poney Club) o οποίος, προ πολλών χρόνων, μετέφρασε και προσέφερε στην "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" τους Κανονισμούς της Ιππικής Αντοχής χωρίς να δεχθεί ούτε ένα "ευχαριστώ", ούτε την παραμικρή αναγνώριση όταν διεθνώς η επιστημονική αλλά και ιππική κοινότητα υπεκλίνετο μπροστά του!  Ας θυμηθούμε ότι για τον μοναδικό αυτόν Έλληνα επιστήμονα η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" που στελεχώνεται από ευνοουμένους κομματικών κατεστημένων, ουδέποτε απέδωσε τα οφειλόμενα, αντιθέτως δε, "παγίδευσε" την ολυμπιονίκη θυγατέρα του (Χάιντι Αντικατζίδη) που τερμάτισε πρώτη στην κατηγορία των Γυναικών στους Ολυμπιακούς της Αυστραλίας, της κατέστρεψε την διεθνή αθλητική καριέρα κουβαλώντας την στην Ελλάδα, δήθεν για να αναλάβει την Ιππικήν Εκπαίδευση και τελικώς την ξέχασε στα ..."αζήτητα", αναγκάζοντάς την να δουλέψει ως ...τζόκεϋ στον Ιππόδρομο, ενώ στα γραφεία παραμένουν καλοπληρωμένοι "ημέτεροι" που δεν έχουν πλησιάσει ούτε καν ...ιππάριο, ενώ, η "Ιππική Εκπαίδευση" στην Ελλάδα παραμένει "άγνωστη λέξη", όπως και το "διεθνείς αγώνες"!

     Πολλοί έχουν να ντραπούν για πολλά... Εδώ είμαστε να τους τα θυμίζουμε! Ωστόσο, εδώ, μπορείτε να μελετήσετε την μετάφραση εκ του Γαλλικού των Κανόνων Ιππικής Αντοχής που προσέφερε ευγενώς ο  αείμνηστος Θεόδωρος Γ. Αντίκας στην αγνώμονα "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.