Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΥΠΟ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...


     Υπό ιδανικές συνθήκες ..."θερμοκρασίας και πιέσεως" όπως λέγαμε κάποτε στο σχολείο, ένας ιδανικός Εκπαιδευτής, ο Μάριος, προάγει συστηματικά για τις εξετάσεις της ως Εφιπποτοξότριας, την, επίσης ιδανική, μαθήτριά μας Μαριλένα.


     Με κινητήρια δύναμη την αγάπη και των δύο προς την Έφιππη Τοξοβολία, η Οικογένεια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι σίγουρο ότι σύντομα θα έχει ακόμη μία Εφιπποτοξότρια στο πρόσωπο μιας ικανότατης κοπέλλας η οποία, με θυσία κόπου και χρόνου κατευθύνεται προς την διαπίστευση που θα στέψει την προσπάθειά της.


     Η αυτοπειθαρχούμενη ολοένα και περισσότερο Μαριλένα μας, με το σταθερό χαμόγελό της αλλά και τις εμφανέστατες διανοητικές ικανότητές της αποτελεί από μόνη της ένα "μάθημα επιμονής προς τον σκοπό", κάτι που θα πρέπει να διδάσκει κάθε παιδί της ηλικίας της.


     Από την σταυλική Ιπποκομία μέχρι την καλπαστική διαδρομή η Μαριλένα αυτοσυγκεντρώνεται στα καθήκοντά της και αποδίδει με στρατιωτική συνέπεια, όπως ακριβώς απαιτεί η Σχολή αυτής της Ομάδος από τα Μέλη της ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. 


     Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση, πρωτίστως, στην ανάδειξη χαρακτήρων σε μία κοινωνία της οποίας η παρακμή οφείλεται στην έλλειψη ...χαρακτήρων.


     Έτσι, η Μαριλένα με την ατομική της προσπάθεια και υπό την καθοδήγηση του Εκπαιδευτή της επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα ενός παιδαγωγικού αλλά και εκπαιδευτικού συστήματος μιας Σχολής η οποία πρωτοπορεί σε μία χώρα η οποία υπελίσσεται δημοκρατικότατα, στερημένη, από δεκαετιών, Παιδείας!


     Έχοντας ήδη αποδειχθεί ότι η πραγματική Παιδεία ψυχής σπανίως καλλιεργείται σε "αποστειρωμένα" θρανία, όπως ακριβώς παραμένει αφύσικη και η "in vitro" μελέτη της ίδιας της ζωής, η παρατήρηση και η εξαγωγή παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών συμπερασμάτων από την λειτουργία της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" θα έπρεπε ήδη να είχε "πυροδοτήσει" το ανάλγητο Υπουργείο Α-Παιδείας αυτής της χώρας για την ριζική αναθεώρηση των κακουργηματικών επιλογών του που εξαχρειώνουν τα Ελληνόπουλα παιδαγωγικώς και μαθησιακώς, όμως, τέτοιες προσδοκίες αποτελούν όραμα μετά την, νομοτελειακώς, αναμενόμενη συγκρουσιακή ανατροπή.


     Στη Σχολή μας θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των δικών μας επιλογών οι οποίες δικαιώθηκαν στα 12 συνεχή χρόνια της λειτουργίας της με μία διαρκή αλλά και ασφαλέστατη άνοδο του δείκτη προόδου όλων των Μελών της Ομάδος μας.


     Ωστόσο, θα χαιρόμαστε τις προόδους των Εκπαιδευτών μας όπως ο Μάριος και των μαθητών-μαθητριών μας όπως η Μαριλένα, μπαίνοντας στο καλοκαίρι το οποίο για όλους μας όχι μόνον δεν θα είναι περίοδος "διακοπών" και ...ραστώνης, αλλά ακόμη ένα στάδιο εργασίας, προόδου και, κυρίως, προετοιμασίας όλων μας για την παρακολούθηση του Σχολείου "KASSAI" στο οποίο θα μαθητεύσουμε στο τέλος αυτού του καλοκαιριού που μόλις αρχίζει! Και οι δύο Αρχιεκπαιδευτές μας αποτελούν τη καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία του προγράμματός μας και αυτό το καλοκαίρι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.