Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ...ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
Μία Προπόνηση που έγινε παρά την ...ακύρωσή της



     Θα μπορούσε, άραγε, να φαντασθεί κανείς ότι ένα τόσο αυστηρό καθεστώς όσο το III Reich θα κατέφευγε στην αναβάθμιση του ανωτάτου παρασήμου ανδρείας ώστε να μπορέσει να τιμήσει έναν ...απείθαρχο στρατιωτικό; Σε αυτό το παράδοξο υπεχρέωσε τον Αδόλφο Χίτλερ ο διάσημος πιλότος της Luftwaffe, Hans Ulrich Rudel παραβιάζοντας την εντολή που του είχε δώσει ο Ηγέτης του να μην ξαναπετάξει, ως πρόσωπο πολύτιμο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιλέγοντας την ενεργό δράση και αδιαφορώντας για τον κίνδυνο ζωής τον οποίο ήδη είχε περάσει κατά τον χειρότερο τρόπο. Τότε, ο Αδόλφος Χίτλερ, αντί να τον τιμωρήσει, ανεβάθμισε τον Σταυρό των Ιπποτών μετά φύλλων δρυός και ξιφών σε χρυσό με διαμάντια (!) ώστε να τιμήσει την  α π ε ι θ α ρ χ ί α  του, πάντως, γενναίου πιλότου του!


     Αυτό το Σάββατο, 28η Νοεμβρίου 2015, η Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τα βαρύτατα καιρικά προγνωστικά της, μας καθήλωνε όλους σπίτι, μακριά από κάθε εφιπποτοξοτική δραστηριότητα. Ο μετεωρολογικός χάρτης ήταν "στολισμένος" με άφθονη μαυρίλα και αστραποβόλους κεραυνούς στη περιοχή της Κοιλάδος μας και, από τη προηγουμένη, που έβρεχε κατακλυσμιαία ήμασταν έτοιμοι να ακυρώσουμε τη σαββατιάτικη ομαδική Προπόνησή μας. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πρώτος ο Αρχηγός των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» παρεβίασε την απαγόρευση του καιρού και ξεκίνησε με τους μαθητές του για τα μαθήματα Ιππασίας στο Ιππευτήριο και με το σκεπτικό: «Σήμερα έχω επτά μαθητές προγραμματισμένους, και δε μπορώ να τους αφήσω πίσω!». Το να παραβιάσεις ανθρώπινες διαταγές ακούγεται σύνηθες, αλλά το παραβιάσεις και τις εντολές της …Φύσεως χάρη της Έφιππης Τοξοβολίας…!


     Τα μαθήματα στο Ιππευτήριο άρχισαν υπό βροχή και συνεχίσθηκαν μέχρι τις δέκα το πρωί όταν ο Αρχηγός έδωσε σήμα στο διαχειριστή των επικοινωνιών της Ομάδος να αναρτήσει ακύρωση της ομαδικής Προπονήσεως λέγοντας «Εδώ συνεχίζει να βρέχει και τίποτε δε δείχνει ότι θα σταματήσει!». 



     Πράγματι, ώρα δέκα το πρωί αναρτήθηκε η ακύρωση της ομαδικής Προπονήσεως και μεταφέρθηκε για το επόμενο Σάββατο. 





     Ωστόσο, τα μαθήματα στο Ιππευτήριο συνεχίζονταν το ένα μετά το άλλο, με όλη την ευταξία και τη δυναμική της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".



     Όλο το προβλεπόμενο πρόγραμμα στο στίβο ακολουθήθηκε κανονικά.



     Ακόμη και η Έφιππη Τοξοβολία δεν απουσίασε από το πρόγραμμα για όσους ασκούνται σ'  αυτή.



     Και από τις δέκα το πρωί ως τις τρεις το μεσημέρι που θα άρχιζε, κανονικά, η ομαδική Προπόνηση, υπήρχε αρκετός χρόνος ώστε οι Συνασκούμενοι να ενημερωθούν και να μη ξεκινήσουν για τη Κοιλάδα. Κι όμως…


     Ενώ τα μαθήματα συνεχίζονταν κανονικότατα υπό βροχή, αρκετοί Κένταυροι δίκην …'σαλιγκαριών' άρχισαν να εμφανίζονται στη Κοιλάδα υπό την απορία του Αρχηγού ο οποίος ήξερε ότι η Προπόνηση είχε ήδη ακυρωθεί με δημόσια ανάρτηση στο Ιστολόγιο το οποίο όλοι παρακολουθούν πριν ξεκινήσουν.



      Κι ενώ τα μαθήματα συνεχίζονταν στο Ιππευτήριο οι …απείθαρχοι νεοφερμένοι έδειχναν ότι δεν ήσαν διατεθειμένοι να στερηθούν την τακτική ομαδική Προπόνηση παρά τα αντίξοα καιρικά φαινόμενα!



     Με τον Αρχηγό, λοιπόν, πρώτο απείθαρχο προς τα κελεύσματα του καιρού μη επιτρέποντος, το "σώμα" των προσελθόντων, αδιαφορώντας για την ακύρωση, άδραξαν τα Τόξα και άρχισαν την ...Προπόνηση μέσα στην αγκαλιά του βουνού! 



     Αρκετοί οι, παρά την ακύρωση, προσελθόντες και μία από τις πιο ωραίες Προπονήσεις με όλη τη γοητεία του ...απαγορευμένου "καρπού" και ευκαιρία προόδου για όλους.



     Υπό την αρχηγία Βολής του Αρπάλυκου όλα κύλισαν κατ' ευχήν και ο στόχος όχι μόνον έγινε ..."σκατζόχοιρος" αλλά και σε κάποια στιγμή ...έσπασε από την εύστοχη "κακοποίηση"! 



     Πάντα, αυτές οι "απώλειες" είναι τα καλύτερα τεκμήρια της στοχαστικής επιτυχίας μιας Προπονήσεως  και τα Μέλη μας φροντίζουν γι αυτό, όπως και ο Ακάδημος ο οποίος κατάφερε τέτοιο επίπεδο συγκεντρώσεως ώστε να καρφώνει το βέλος του στο ...πυθμένιο του ήδη καρφωμένου επί του στόχου, προηγούμενου βέλους!



     Κάτι τέτοιες συγκυρίες μας κάνουν να πιστεύουμε ότι κάθε αγαθή απειθαρχία με "καλό σκοπό", τελικώς, επιβραβεύεται και η τακτική του Αδόλφου Χίτλερ να τιμήσει αντί να τιμωρήσει τον απείθαρχο στρατιώτη του ήταν δείγμα ηγετικής σωφροσύνης. Έτσι και η ίδια η Φύση ως υπέρτατος Ηγέτης του σύμπαντος Κόσμου, τελικώς επιβραβεύει τους τολμηρούς απειθάρχους των κανόνων της και εξ αυτής της απειθαρχίας προκύπτει η τελική πρόοδος!



    Κατά τα λοιπά όλοι τόξευσαν σαν να μην είχε τίποτε ακυρωθεί και η φίλη μας Γκάμπι μυήθηκε και στη Παραδοσιακή Τοξοβολία τοξεύοντας με άνεση από τη πρώτη στιγμή.


     Και αυτή η ...ακυρωθείσα Προπόνηση ικανοποίησε τους συμμετέχοντες όπως και όλες οι άλλες, ...μη ακυρωθείσες, της Ομάδος μας. Από αυτήν, όμως, εξήχθη και ένα...

     ...ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ:

Απειθαρχείτε!

όχι στον Αρπάλυκο, αλλά στην ίδια τη Φύση που είναι ...ευκολότερο!

Στη πρώτη περίπτωση ο πέλεκυς θα επιπέσει επί των κεφαλών μας αυστηρώς! 

Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί και να μας 
παρασημοφορήσουν με χρυσάφια και διαμάντια! 

Ποιος ξέρει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.