Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΛΙΟΜΑΖΩΜΑΤΑ - ΒΕΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ


     Ιδιαίτερη η σημερινή προπονητική ημερίδα των "Ελλήνων Κενταύρων", αυτή τη τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου του 2015, κυρίως για την πρωτοτυπία της ομαδικής Προπονήσεως στη Παραδοσιακή Τοξοβολία όπου οι Συνασκούμενοι δοκιμάσθηκαν στην εγκατάλειψη από τον Αρχηγό Βολής, ώστε να ελεγχθεί η μαχητική ετοιμότητα της Ομάδος ακόμη και στη περίπτωση που θα κληθεί να λειτουργήσει και χωρίς ...επικεφαλής! Τα αποτελέσματα περιγράφονται στη συνέχεια. Ωστόσο, τα μαθήματα και οι Προπονήσεις στο Ιππευτήριο υπήρξαν αρκετά καρποφόρα, με αποτέλεσμα, σήμερα, ο Μάριος να τοξεύσει εν κινήσει για πρώτη φορά (με πέντε μαθήματα), υπό τη διδασκαλία του Αρχηγού της Ομάδος μας.


     Η Εριθέλγη, επιστρέφοντας μετά από υποχρεώσεις, στο Ιππευτήριο έδειξε να ξαναβρίσκει αμέσως τον εαυτό της και με τη βοήθεια και του Καρά-τε που λατρεύει κατάφερε να εκτελέσει αρμονικότατα όλο το πρόγραμμα της Γυμνιππευτικής που της οργάνωσε ο Αρπάλυκος.


     Η Μαρίλη δείχνει να συνεννοείται, πια, αρκετά αρμονικά με την "Άρια" και το καλό της "κάθισμα" να σταθεροποιείται ώστε σύντομα να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.


     Ο νεαρός μας Δημήτρης, κατάφερε να περάσει ακριβέστατα ελίγδην τρία χαμηλά "ιππάρια" εμπόδια (cavalletti) τοποθετημένα επί ευθείας, μία άσκηση αρκετά δύσκολη η οποία καθόλου δεν συνηθίζεται στις Σχολές Ιππικής.


     Και, βεβαίως, ο Αρπάλυκος δε παρέλειψε να προπονηθεί και ο ίδιος αξιοποιώντας ένα πολύ μικρό διάκενο χρόνου των μαθημάτων του.


     Κι εκεί, προς το απόγευμα, άρχισαν να καταφθάνουν και οι ...ανυποψίαστοι Συνασκούμενοι για την τακτική εβδομαδιαία Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας, οι "υπό δοκιμασία" θα λέγαμε, μιας και ήδη εκπονηθεί το πλάνο ενός αιφνιδιασμού από τον Αρχηγό της Ομάδος. Συγκεκριμένα, οι Συνασκούμενοι θα εγατελείποντο αιφνιδιαστικά χωρίς Αρχηγό Βολής ο οποίος θα εξηφανίζετο ενώ όλοι θα ήσαν απασχολημένοι με τη περισυλλογή βελών, ώστε να διαπιστωθούν οι αντιδράσεις των Συνασκουμένων και, κυρίως, εάν η Προπόνηση θα συνεχίζετο απρόσκοπτα.


     Ενεργός συμπαραστάτης του ομαδικού έργου ο νεαρός μας Δημήτρης κατέφθασε με μία αυτοσχέδια αλλά καλοσχεδιασμένη, αναδιπλούμενη και λειτουργική βάση για το στόχο, δείχνοντας και την αλληλεγγύη του στην Ομάδα αλλά και τη γόνιμη πρωτοβουλία του, κάτι για το οποίο τον ευχαριστούμε θερμά!


     Στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ο βόρειος άνεμος περίπου των 9kt στο ορεινό τοπίο με την απότομη πτώση της θερμοκρασίας δεν ήταν και ο ιδανικότερος των καιρών για μία τέτοια Προπόνηση, όμως κανείς δεν έδειξε να πτοείται.  


     Όλη η προετοιμασία έγινε υπό τους ήχους ...σαγονιών που χτυπούσαν, αλλά η προθέρμανση ανακούφισε κάπως το θερμοκρασιακό πρόβλημα και οι Συνασκούμενοι βρήκαν ξανά τους φυσικούς ρυθμούς τους.


     Εκτός του "σεναριογράφου" Αρχηγού της Ομάδος, μόνος ενήμερος εν μέσω των Συνασκουμένων ήταν ο Αντιπρόεδρος της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" Ακάδημος, ο οποίος είχε επιφορτισθεί με την "καταγραφή" των αντιδράσεων των Συνασκουμένων στη γραμμή Βολής μετά την εξαφάνιση του Αρχηγού Βολής και Αρχηγού Ομάδος, Αρπάλυκου. Ο Ακάδημος είχε ενημερωθεί να μη παρέμβει καθόλου στην όποια φάση μετά την εξαφάνιση του Αρχηγού και να αφήσει τους Συνασκουμένους να εμφανίσουν τις όποιες αντιδράσεις, μεταφέροντάς τις κατόπιν στο "Κύκλο".


     Έτσι ξεκίνησε αυτή η πολύ ιδιαίτερη Προπόνηση με Αρχηγό Βολής τον υπό ...εξαφάνιση Αρπάλυκο να δίνει τα παραγγέλματα με το τύμπανο!


     Και μετά τις πρώτες προθερμαντικές τοξεύσεις, όταν οι Συνασκούμενοι κατευθύνθηκαν προς το στόχο να μαζέψουν τα βέλη τους, ο Αρχηγόε ...εξαφανίστηκε αφήνοντας ακέφαλη την Ομάδα! κανείς δε κατάλαβε την φυγή του κι εκείνος απεσύρθη σε μία απόσταση δύο χιλιομέτρων για να μαζέψει ...ελιές από τα "απείραχτα" λιόδεντρα της φυσικής περιοχής μας που ούτε ψεκασμοοί ούτε κι ανθρώπινο χέρι τα αγγίζει. Λιομάζωμα, λοιπόν, για τον Αρχηγό και "πίσω" ποιος ήξερε τι θα επικρατούσε... Ο Αρχηγός το μόνο για το οποίο φρόντισε ήταν να βεβαιωθεί ότι το φορητό τηλέφωνό του (αυτό, το οποίο κακώς ονομάζουμε ..."κινητό") ήταν απενεργοποιημένο!


     Κι όμως, πίσω στη Γραμμή Βολής, παρά τον πρώτο αιφνιδιασμό της απουσίας του Αρχηγού Βολής, η Προπόνηση συνεχίσθηκε κανονικότατα, χωρίς καμία καθυστέρηση με την αυτενέργεια των Συνασκουμένων, επικεφαλής των οποίων τέθηκε ο (επίσης απροειδοποίητος) Πρωτεσίλαος, ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση! Μία πολεμική Ομάδα ακόμη και "ακέφαλη" πρέπει να συνεχίσει να μάχεται και οι "Έλληνες Κένταυροι" για μία ακόμη φορά απέδειξαν ότι, όντως, είναι πολεμική Ομάδα!


     Χωρίς καμία προσυνεννόηση, τη θέση του Αρχηγού Βολής ανέλαβαν εκ περιτροπής και άλλοι Συνασκούμενοι, όπως η Εριθέλγη κάτι που έδειξε την αρμονική συνεργασιμότητα των Μελών αυτής της Ομάδος όπως ακριβώς προέβλεψε η οργανωτική της σχεδίαση.


     Τέλος, στη θέση του Αρχηγού Βολής βρέθηκε και ο Ακάδημος "αφομοιούμενος, έτσι, από την χορεία των "κοινών θνητών - ανυποψιάστων" μέχρι το τέλος της Προπονήσεως. Οι "χωσιάριοι" (Ουσάροι) Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως οι οποίοι αποτελούν τα πρότυπά μας, ευφυέστατοι και πάντα απρόβλεπτοι για εχθρούς και φίλους, θα ήσαν πολύ υπερήφανοι για τους "Έλληνες Κενταύρους" και το μαχητικό επίπεδο των συνεχιστών των τακτικών τους!


     Και το επί του στόχου αποτέλεσμα απέδειξε την ομαλή λειτουργία της Ομάδος έστω και "ακέφαλης"! Λιομαζώματα μεν, εύστοχα ...βελοσκορπίσματα δε! Και ο Ακάδημος μετέφερε την ενημέρωση στον "Κύκλο" και προφορικώς και γραπτώς σε μήνυμά του προς τον Αρχηγό της Ομάδος:


     «Ήταν μια Προπόνηση-σταθμός των ‘Ελλήνων Κενταύρων’ που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.... ή μάλλον απέδωσε τα καλύτερα όπως ακριβώς έχει προετοιμαστεί για  να κάνει σε δύσκολες καταστάσεις. Παρατηρήσεις και αντιδράσεις  από τους Συνασκουμένους δεν υπήρξαν!!! Αφού έχει μάθει να λειτουργεί και αυτόνομα, γεννώντας αρχηγούς βολής αν χρειαστεί και χωρίς να έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο....κάτι σαν την Λερναία Ύδρα..... Αυτή τη φορά ήταν ο Πρωτεσίλαος που ηγήθηκε της Ομάδας γιατί, πολύ απλά, αυτός πρόλαβε!!!»

Ακάδημος.


     Επιπλέον όλων των παραπάνω, σήμερα ο Συνασκούμενος Αλέξανδρος και ταλαντούχος κοσμηματοποιός της Ομάδος μας, μας έδειξε τα καινούργια δημιουργήματά του σε ασήμι, εμπνευσμένα από παραδοσιακά θέματα.


     Λεπτές σχεδιάσεις από την αρχαιότητα μέχρι τη μεσαιωνική περίοδο αλλά και πολλά μοτίβα Τοξοβολίας και Ιππικής στριφογυρίζουν στο μυαλό του Αλέξανδρου, καταλήγοντας σε όμορφα δημιουργήματα κοσμηματοποιίας. 


     Σε πολύ ελκυστικές, "οικογενειακές" τιμές, τα δημιουργήματα του Αλεξάνδρου κοσμούν τη σελίδα του Καταστήματος της Ομάδος μας στο Facebook και σε αυτά προστίθενται από σήμερα και οι νέες του δημιουργίες.


     "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", 
για τη Φυλή και τον Πολιτισμό 
και τα καλύτερα έρχονται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.