Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΠΛΑΤΩΝΙΚΩΣ ...ΟΙΑΚΟΣΤΡΕΦΩΝ!


     Οι κατευθυντήριες παράμετροι του  πλατωνικού "οίακος" της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δείχνουν ότι στέκονται αρωγοί ενός, σταθερώς θετικού αποτελέσματος, πρωτίστως παιδαγωγικού και δευτερευόντως εκπαιδευτικού για όλα τα Μέλη μας. Και εάν την επίτευξη ενός τέτοιου και τόσο θετικού αποτελέσματος την είχαν υπ΄ όψη τους οι σύμβουλοι του Υπουργείου Παιδείας θα είχαν αντικαταστήσει τα άγονα βιβλία με τα οποία παραγεμίζουν τις τσάντες των ατυχών μαθητών τους με την Παιδεία της ασκήσεως η οποία, όταν συνδυάζεται με την διείσδυση στη φυσική αλήθεια, τότε διαμορφώνεται η νοητική υποδομή της αναπτύξεως ωφελίμων γνώσεων αλλά και δεξιοτήτων.


     Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενος και ο Εκπαιδευτής μας, Υπαρχηγός της Ομάδος μας, Μάριος, κατά την εκπαίδευση των μαθητών του δείχνει ότι αυτό το "πηδάλιο" του πλατωνικού προσανατολισμού μας το χειρίζεται δεξιότατα επ΄ αγαθώ της Σχολής μας, των μαθητών μας αλλά και του εαυτού του αφού, η εκπαίδευση στην Ομάδα μας συνιστά την πλέον ευεργετική αλληλοδιδασκαλία από την οποία ωφελούνται ακόμη και οι Ίπποι μας!


     Λατρευτός από τους μαθητές του ο Μάριος, τον χαιρόμαστε να εξερευνά συνεχώς το "παιδευτικό τοπίο" και να εξελίσσει το βασικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με τη σοφία της αποφυγής κάθε βιασύνης, με γνώμονα την ωφέλεια των μαθητών του.


     Άριστα συντονισμένος με το ομαδικό "γίγνεσθαι", όπως και ο Αρχηγός μας ο Κωνσταντίνος, δεν κατάφερε απλώς να διαπιστευθεί τάχιστα, κατόπιν εξετάσεων, ως Εφιπποτοξότης αλλά συνέλαβε στη πλήρη διάστασή του και το πνεύμα της Ομάδος μας της οποίας ο ακραιφνώς πλατωνικός, π ο λ ι τ ι κ ό ς, χαρακτήρας διαμορφώνει σχέσεις και αποτελέσματα!


     Δυναμικός "σημαιοφόρος" της πολιτειακής αριστοκρατικότητος την οποία πρεσβεύουν οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", ο Μάριος καταφέρνει να διδάσκει και Ιππική και Ήθος μέσα σε μία κοινότητα Συνασκουμένων όπου ο "πήχυς" συνεχώς ανυψώνεται. Άλλωστε, αυτή η διαρκής ανύψωση του πήχεως αποτελεί και τη προσδοκία της ιδρύσεως αυτής της Ομάδος η οποία θέλησε να πρωτοπορήσει και πρωτοπορεί στον τομέα μιας Παιδείας, ευτυχώς, ασύλληπτης από τους "πολλούς".


      Και με την αυτοπεποίθηση, πια, του επαίοντος, "απλώνεται" με υπευθυνότητα και περίσκεψη μέχρι του σημείου που του επιτρέπει η έκταση του ..."παπλώματος" των γνώσεών του τις οποίες, πάντως, φροντίζει να αναπτύσσει δραστικότατα, διασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας του υπό την εγγυημένη διατήρηση της ασφαλείας των μαθητών του.


     Τελευταίο επίτευγμα αυτού του Στελέχους μας η εμφανής λαμπρή πρόοδος της μαθητρίας του Μαριλένας η οποία, σε ελάχιστα μαθήματα, κατάφερε να φθάσει σε ένα επίπεδο πολύ υψηλό για την αρχαριότητά της!


     Υπομονητικός και αναλυτικός, κυρίως, ευγενής, ο Μάριος δε δυσκολεύθηκε να αναδείξει τάχιστα τη Μαριλένα σε μία μαθήτρια που ήδη καλπάζει δυναμικά και χωρίς στήριξη χειρών!


     Αυτό το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα στο οποίο, τόσο σύντομα, ο Μάριος οδήγησε την Μαριλένα δεν δείχνει, βεβαίως, τις ικανότητες μόνον του Εκπαιδευτή αλλά και της μαθητρίας του η οποία επιβεβαιώνει ότι την "πύλη" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επιλέγουν να εισέλθουν και παραμένουν οι αυτοπειθαρχούμενοι, "όμαιμοι", "ομόδοξοι' και ..."ομότροποι" που χαρακτηρίζονται από μία ευφυά επιλογή ...ομοίων. 


     Εκείνο, όμως, που θα μπορούσε, εν προκειμένω, να πιστωθεί στον Μάριο είναι η ικανότητα υψηλού συντονισμού Εκπαιδευτή, μαθητρίας και Ίππου ώστε το τελικό παιδευτικό αποτέλεσμα να είναι ασφαλές, υψηλό και ταχύ όπως τα κατάφερε ο Μάριος στη περίπτωση και αυτής της μαθητρίας του, κάνοντας μας όλους υπερήφανους για το παραγόμενο έργο της Σχολής μας αλλά και ευτυχείς για την παρουσία του Μάριου κοντά μας.


     Άλλωστε, ικανότατος Εφιπποτοξότης και ίδιος δε θα μπορούσε παρά να μεταβιβάζει τις δεξιότητές του και, κυρίως, την Παιδεία του, στους μαθητές του με υπευθυνότητα και όλη την συνεπαγόμενη αποτελεσματικότητα!


     Kι αυτό κατά συνθήκην, όπως και όλα τα Στελέχη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" τα οποία ανιδιοτελέστατα προάγουν τους μαθητές μας.


     Με την Μαριλένα να πλησιάζει συνεχώς ολοένα και εγγύτερα την ημέρα των εξετάσεών της, είναι ο Μάριος ο οποίος επιβεβαιώνει ότι η σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δικαιούται να σεμνύνεται για την άριστη στελέχωσή της!


     Και, αυτό το συμπέρασμα αποδίδεται ως νομοτέλεια στην εξ αρχής ορθή επιλογή του πλατωνικού "οίακος" ως κατευθυντηρίου πηδαλίου όχι μόνον της πορείας της Ομάδος μας αλλά και της βιοτής ενός εκάστου εξ ημών, εν μέσω μιας τρικυμισμένης Κοινωνίας στην οποία, ενώ πλείστοι όσι καταβυθίζονται, κάποιοι διαπλέουμε ασφαλώς "συμπληγάδες"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.