Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΙΠΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ


     Σύμφωνα με τα σχόλια πολλών φίλων ξένων (μιας και στην Ελλάδα η Ιππική πλέον αποτελεί ...παρελθόν και μόνον) ο μύθος των Κενταύρων αναβιώνει κατά τον πλέον αυθεντικό τρόπο στη Κοιλάδα των ..."ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όπου η φύση μιας παράξενης ...αγέλης, κάνει λίγο δύσκολο το ξεχώρισμα των Ανθρώπων από τους Ίππους.


     Σ'  αυτή την ...αγέλη, όπου εν μέσω κοινωνίας παρακμιακών υπανθρώπων οι Ιππάνθρωποι ακμάζουν με Πλατωνικές, μάλιστα, Αξίες, μια βιωματική χαρά και διαρκής πρόοδος δείχνει ότι ακόμη και στις πιο αντίξοες "μέρες" ο Άνθρωπος μπορεί να ωφελείται και να ανελίσσεται!


     Κι αυτή την προπονητική μας ημερίδα της 20ής Δεκεμβρίου 2014, τη ξεκινήσαμε με ακόμη μεγαλύτερες χαρές αγκαλιάζοντας δυο νεαρά συνασκούμενα Μέλη της ...αγέλης μας που σπουδάζουν στο εξωτερικό σε δύο διαφορετικές χώρες ερχόμενα για τις γιορταστικές διακοπές τους και καταφθάνοντας στη Κοιλάδα μας για να μας θυμίσουν το πόσο μας έλειψαν: η Άννα μας που σπουδάζει Κτηνίατρος στη Βουδαπέστη και ο Δημήτρης μας που σπουδάζει Τουριστικές Επιστήμες στη Δανία. Σ΄αυτή τη μεγάλη ...αγέλη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" καθένας έχει τη ξεχωριστή του θέση στις καρδιές των υπολοίπων και ήταν φυσικό η παρουσία των δύο ξενητεμένων Συνασκουμένων μας να μας προσφέρει το ωραιότερο ξεκίνημα αυτής της μέρας.


     Οι έφιππες Προπονήσεις ξεκίνησαν, βεβαίως, με τον Αρχηγό μας να αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μόνον η έλλειψη δύο ποδών τον κάνει να διαφέρει (μορφολογικώς και μόνον...) από έναν Ίππο!


     Σύνθετες ασκήσεις πολεμικού Ιππηλασίου με τα δύο χέρια αφιερωμένα στη τήρηση και χρήση αγχεμάχων όπλων, αλλά και με συνδυασμό υπερπηδήσεων εμποδίων καταξιώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ως ένα από τα πλέον απαιτητικά παγκοσμίως! Σε μια "κοινότητα" νοσηρής φαντασίας και γκρίζας "virtual reality" όπου οργανώνονται ακόμη και διεθνείς "αγώνες δι ...αλληλογραφίας" (!) οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" συνεχίζουν την έφιππη πολεμική Παράδοση κάνοντας πράξη τα διδάγματά της!


     Καλπάζοντας, υπερπηδώντας εμπόδια και έχοντας και τα δύο χέρια εκτός ηνιών, χωρίς σέλλα και χωρίς στομίδα, ο λαμπρός, πλέον, Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σήμερα με τις ικανότητές του κατάφερε να "ακυρώσει" και τον φωτογραφικό φακό που δε πρόλαβε να καταγράψει ένα απίστευτο στιγμιότυπο, όταν ο Ίππος, σε πλήρη καλπασμό, εξετράπη της διαδρομής του και ο Αρπάλυκος αντί να δείξει τον οποιονδήποτε αιφνιδιασμό, παρέμεινε ατάραχος και πέτυχε να καταφέρει αποκεφαλιστικό σπαθισμό στο ανδρείκελο το οποίο βρέθηκε στα ...αριστερά του καλπάζοντος Ίππου του! Ναι, όποιος καταλαβαίνει το τι σημαίνει Ιππική και Έφιππες Πολεμικές Τέχνες αντιλαμβάνεται την σημασία του στιγμιοτύπου που, λόγω καλπαστικής ταχύτητος ο φακός στάθηκε ανήμπορος να καταγράψει...


     Η άσκηση στη κλασική, πλέον, Έφιππη Τοξοβολία, υπήρξε μάλλον το ...επιδόρπιο για τον Αρχηγό μας, σήμερα και η αλματώδης πρόοδος του προγράμματός μας βρίσκεται πολύ πιο πέραν των αρχικών μας υψηλών, πάντως, στόχων! Βεβαίως, κάτι τέτοιο ήταν απολύτως αναμενόμενο αφού πάντοτε στόχος μας ήταν να ξεκινούμε από εκεί όπου οι άλλοι, απλώς, ...φτάνουν! 


     Η λαμπρή (και αυτή, όπως όλες) ημερίδα συνεχίστηκε με την συνάσκηση των δύο κορυφαίων στελεχών της Ομάδος μας του Αρχηγού και της Υπαρχηγού και Εκπαιδεύτριας Χαράς σε ασκήσεις καντρίγιας.


     Υπερπηδητικές και άλλες καντρίγιες εκτελέσθηκαν άψογα ασχέτως της διαφορετικότητος των ικανοτήτων των δύο ιππευομένων Ίππων με το χαρακτηριστικό χαμόγελο της Χαράς να επισφραγίζει την απόλαυση της προπονητικής της εμπειρίας. 


     Εξαιρετική Εφιπποτοξότρια, Εκπαιδεύτρια και με διεθνή αγωνιστική εμπειρία, η Χαρά Πολυζοπούλου αφήνει τις φωτογραφίες της από τις καθημερινές Προπονήσεις της να πιστοποιούν τις ικανότητές της κι εμάς να της εμπιστευόμαστε "τυφλοίς όμμασι" τους μαθητές της Σχολής μας αλλά και τη πρόοδο της Ομάδος μας.


     Μετά τα στελέχη της Ομάδος μας, σειρά είχαν οι μαθητές μας και, βεβαίως, η Εριθέλγη η οποία κάλπασε και τόξευσε με άψογο κάθισμα, χειρισμούς κι ευστοχία!


     Ο Δημήτρης μας, μετά από την απουσία του στο εξωτερικό, έδειξε ότι η σχέση του με την Ομάδα αλλά και με την Εκπαίδευσή μας είναι σαν να μην έλειψε ούτε μια μέρα!


     Η Μαρίλη μας, ακόμη πιο "ευσταθής" και πιο εύστοχη, κάλπασε και τόξευσε επιβεβαιώνοντας ότι η Ιππική είναι το καλύτερο ..."Γυμναστήριο" το οποίο, εκτός της σωματικής βελτιώσεως, βελτιώνει και την ανθρώπινη ψυχή.


     Και ο Παντελής μας, χάρηκε τις πάντοτε αρμονικές κι εύστοχες τοξεύσεις του πάνω από τη ράχη του Ίππου. Πάντα τον χαιρόμαστε στη Γραμμή Βολής αλλά και έφιππο και όπως και όλα τα υπόλοιπα υπερ-πεντακόσια Μέλη της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" μας δίνει χαρά η παρατήρηση των συνεχώς βελτιουμένων ικανοτήτων του.  


     Σήμερα είχαμε τη ευκαιρία να υποδεχθούμε, έστω για λίγο, τον αγαπητό μας Αλέξανδρο με τη μικρή υπέροχη κόρη του Αριάδνη, Ελπίζουμε την επόμενη φορά να παραμείνουν κοντά μας περισσότερο.


     Μετά το έφιππο προπονητικό πρόγραμμα, σιγά-σιγά. οι Συνασκούμενοι, άρχισαν να προετοιμάζονται για τη Γραμμή Βολής όπου σήμερα είχαμε να εφαρμόσουμε ένα πολύ ιδιαίτερο ασκησιολόγιο.


     Ωστόσο, κατάφορτη με ένα πολύτιμο "δώρο" για την Ομάδα έφτασε η μικρή μας Κωνσταντίνα, η οποία πολύ ευγενικά μαζύ με τον Πατέρα της φρόντισαν να εφοδιάσουν το "οπλοστάσιό" μας με άφθονο υλικό στόχων για τις μέλλουσες Προπονήσεις μας. Πολύτιμο, πράγματι, υλικό και η Ομάδα τους ευγνωμονεί για τη πρόνοια!  


     Το ίδιο "φορτωμένος" με καλούδια, ήλθε και ο Αλέξανδρός μας ο καλλιτέχνης κοσμηματοποιός ο οποίος, ειδικώς για την εορταστική περίοδο που διανύουμε σχεδίασε και κατασκεύασε δύο λεπτά και πανέμορφα κοσμήματα από ασήμι με εξαιρετική "γραμμή" αλλά και αλληγορία ευστοχίας για τη χρονιά που φθάνει σε λίγο! Τα κοσμήματα αυτά σε τιμές "ισχνών αγελάδων" διατίθενται από τον ίδιο (Τηλ.:  6938899072,  e-mail : gl.alexandro@gmail.com)


     Στον Αλέξανδρο και στην Οικογένειά του ευχόμαστε πάντοτε την ευόδωση των υψηλών του στόχων και τα "βέλη" των δημιουργιών του πάντοτε στο "κίτρινο" των επιθυμιών του!


     Αλλά και κάποιος άλλος ήρθε "φορτωμένος" με ένα συλλεκτικό δείγμα από τα δημιουργήματά του: ο Σπύρος μας ο οποίος κατασκευάζει και προμηθεύει την Ομάδα μας με βέλη. Τη φορά αυτή κρατούσε μαζύ του ένα υπέροχο χειροποίητο βέλος με διατρητική πολυγωνική αιχμή, ζωηρά επιχρωματισμένο ξυστό και πολύχρωμα φτερά ...παπαγάλου. Πραγματικά, "εξωτική" κατασκευή για μουσειακή προθήκη. Σ'  αυτή την Ομάδα δεν προάγεται μόνον η αρχέγονη πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας  αλλά, με "εφαλτήριο" αυτή, πλείστες παρεπόμενες συνισταμένες Πολιτισμού. Και αυτός είναι και ο απώτατος στόχος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Στη Γραμμή Βολής με πολύ συνεπτυγμένη διάταξη για λόγους οικονομίας χώρου, οι πρώτες προθερμαντικές τοξεύσεις έδειξαν, εξ αρχής έναν "πολλά υποσχόμενο" συντονισμό" κάτι το οποίο και, πάλι, απεδείχθη αληθές.


     Οι τοξευτικές "ομοβροντίες" ήσαν χαρακτηριστικές παρά το ότι σήμερα είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε και δύο εντελώς αρχάρια Μέλη τα οποία τόξευσαν για πρώτη φορά και κατευθείαν μέσα στην Ομάδα, χωρίς καμία εισαγωγική διδασκαλία, όπως άλλωστε έχουμε από καιρού καθιερώσει.


     O θεματικός πυρήνας της σημερινής μας εκπαιδευτικής εμπειρίας ήταν η έμφαση στο ξύπνημα του ενστίκτου. Αν και όλη η Εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν είναι παρά η αφύπνιση του φυσικού ενστίκτου το οποίο "κοιμάται" στο σύγχρονο Άνθρωπο της τεχνολογικής "φλυαρίας" σήμερα, σύμφωνα με τις οδηγίες των σοφών μας Δασκάλων, θα έπρεπε να δώσουμε ένα ισχυρό "χαρούμενο ξύπνημα" στο ένστικτο των Συνασκουμένων μας. Και ο Αρχηγός της Ομάδος μας, ο Αρπάλυκος, ο οποίος δεν είναι μόνον άριστος έφιππος πολεμιστής, αλλά ταυτοχρόνως ...ντύνει, στολίζει ...νοικοκυρεύει, αφιέρωσε αρκετή ώρα και υλικά στη ...ραπτομηχανή του για να προετοιμάσει για όλους τους Συνασκουμένους της Γραμμής Βολής καλύπτρες οφθαλμών για τη σημερινή Προπόνηση!


     Με πλήρη ηρεμία, τάξη και ησυχία, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του "Σχολείου Σιωπής" που εδώ και χρόνια ακολουθεί η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" οι Συνασκούμενοι στη Γραμμή Βολής βρέθηκαν να παίζουν τις ...τυφλόμυγες. 


     Με κλειστά μάτια και με την ανάσυρση των πληροφοριών του ενστίκτου, οι Συνασκούμενοι άρχισαν τις τοξεύσεις τους. Κάποια βέλη βρήκαν το στόχο, κάποια άλλα αστόχησαν, όμως και στις δύο περιπτώσεις το ένστικτο "οξυγονώθηκε" και αυτός, άλλωστε ήταν και ο σκοπός μας για σήμερα! 


     Ο Αρπάλυκος εμπλούτισε το σημερινό ασκησιολόγιο και με συντονιστικές ασκήσεις με κλειστά μάτια κάτι που απέδειξε όχι μόνον τις σκοπευτικές ικανότητες ακόμη και των αρχαρίων μαθητών μας αλλά και τους ευγενείς φυσικούς δεσμούς μεταξύ των Μελών μιας Ομάδος της οποίας η λειτουργία βασίζεται στην ομοψυχία και μη ανταγωνιστικότητα.


     Αξιοπρόσεκτη υπήρξε και η εξαιρετική επίδοση των δύο πρωτοείσακτων, σήμερα, νέων Μελών μας τα οποία τόξευσαν συντονισμένα χωρίς καμία προηγούμενη εισαγωγική διδασκαλία. Για άλλη μια φορά απεδείχθη ότι μία καλά συντονισμένη και πλήρης θετικής ενεργείας Ομάδα, μπορεί αμέσως να "τραβήξει" μπροστά κάθε νεοεισερχόμενο.


     Σ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΜΑΣ" γράφαμε στο "προσκλητήριο" αυτής της προνητικής ημερίδος μας και αυτό το κάναμε πραγματικότητα σήμερα, στη Γραμμή Βολής!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.