Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!



     Δεν προλάβαμε να τις χαρούμε, μάνα και κόρη, πάνω στον "Ποσειδώνα" και το ευγενές τετράποδο ...εντάχθηκε στην Οικογένεια, αποτελώντας, πλέον μέλος της! Θερμά συγχαρητήρια στις δύο θηλυκές απόγονες Πολωνών Ουσάρων για την απόκτηση του υπέροχου "Ποσειδώνος" στον οποίο ευχόμαστε να καλπάζει πάντα χαρούμενος μεταφέροντας στη ράχη του τους "Έλληνες Κενταύρους" και την αγαπημένη του "μαμά"!


     Και, ...βεβαίως, δε προλάβαμε να εκφράσουμε την ευχή μας και ο "Ποσειδώνας" ξεχύθηκε στη πλαγιά του Υμηττού προσφέροντας στην Αμαζόνα "μαμά" του την απόλαυση των καλπασμών στο ύπαιθρο.



     Σήμερα η Εκπαιδεύτρια των "Ελλήνων Κενταύρων" ένοιωσε πόσο διαφορετικό είναι να καλπάζεις με το δικό σου άτι στα βουνά και πόσο διαφορετικό να καλπάζεις σε ένα Ιππευτήριο! "Αέρινος" ο "Ποσειδώνας", πράγματι παιδαγωγεί μαχητικούς χαρακτήρες . 


     Σε μία μάχιμη Αμαζόνα εξελίσσεται και η μικρούλα Χριστίνα μας η οποία, στα χέρια της Εκαιδεύτριάς της σημειώνει αλματώδη πρόοδο! Πάνε πάρα πολλά χρόνια από τότε που καθιερώθηκε το "Side-saddle", το "Πλάγιο κάθισμα", το οποίο υιοθετούσαν, κυρίως, οι Αμαζόνες του 19ου αιώνος μέχρι τις αρχές του 20ού και η Χριστίνα μας δείχνει ότι τα καταφέρνει αρκετά άνετα και σε αυτό και, μάλιστα, χωρίς σέλλα! Στους "Έλληνες Κενταύρους" παρέχεται η πληρέστερη ιππική παιδεία ώστε η Ομάδα αυτή να είναι πράγματι αντάξια της διεθνούς της φήμης!



     Πολλά, πλέον, τα μαθήματα Ιππικής τα οποία επωμίζονται και διεκπεραιώνουν καθημερινά οι Εκπαιδευτές των "Ελλήνων Κενταύρων", με πολλούς μαθητές αλλά, κυρίως, με πολύ κέφι! Και, ασφαλώς, οι πρώτοι που ασκούνται είναι οι ίδιοι οι Εκπαιδευτές! 


     Εφαρμόζοντας τους κανόνες αλληλοδιδακτικής του συστήματός μας, αλλά και με εκπαιδευτική ευρηματικότητα, η Χαρά εκπαιδεύει στην ...εκπαίδευση τους μαθητές της. Έτσι, χαρήκαμε τον μαθητή της τον Πάρη να την συραγωγεί με την άνεση που βλέπουμε στη παραπάνω φωτογραφία και που αποτελεί την απαρχή της εκπαιδευτικής εμπειρίας του Πάρη ο οποίος ήδη (μετά από δύο μήνες στα χέρια της Χαράς) είναι ένας πολύ καλός Εφιπποτοξότης!


     Tυχεροί αυτής της Κυριακής ήσαν, τελικά, όσοι δεν είχαν ενημερωθεί για την θερινή διακοπή των Προπονήσεων Παραδοσιακής Τοξοβολίας! Έτσι, όσοι ήρθαν για να προπονηθούν απόλαυσαν την τόξευση από την ράχη του κινούμενου "Ποσειδώνος" τον οποίο προσέφερε ευγενικά για την περίσταση η Ιππαγωγός, πλέον, Χαρά!



     Με την ρυταγωγική βοήθεια της Χαράς και οι τοξεύσεις έγιναν κατά τον καλύτερο τρόπο και ο "Ποσειδώνας" κατάφερε να "προχωρήσει" ακόμη λίγο πιο μπροστά... Όσοι, επιμένετε να προπονείσθε ομαδικά και κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών στον προπονητικό μας χώρο είστε πάντοτε ευπρόσδεκτοι, φροντίστε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας και ...καλωσορίσατε! Εμείς, καθ'  όλο το καλοκαίρι θα συνεχίσουμε τα μαθήματα Ιππικής και τις Προπονήσεις Έφιππης Τοξοβολίας, όπως οι ήδη αυξημένες ανάγκες των "Ελλήνων Κενταύρων" υπαγορεύουν.   



Και όλα αυτά, μέσα σε μια Κυριακή!...  



__
ΥΓ: "Κάποιοι" χρειάστηκαν ένα πανωσέντονο κι ένα κατωσέντονο για να παραδεχθούν τα ...αυτονόητα, ήτοι, ότι η Έφιππη Τοξοβολία (όπως και η πυρίτιδα) δεν αποτελεί εφεύρεση των ...Ελλήνων, παρά ταύτα οι Έλληνες την υπηρέτησαν επιτυχώς και, ότι δεν παράγουν μαχητές εκείνοι που αρκούνται σε φωτογραφίες στούντιο υπό τις φροντίδες της μακιγιέζ τους! Το πρόβλημα είναι αλλού... Όταν δέχεσαι ότι ζητάς απολυτήρια στρατού για να εκπαιδεύσεις τα μέλη σου "χτίζοντας" την "εκπαίδευσή" τους στις αποκτηθείσες στρατιωτικές ικανότητές τους, μη δηλώνεις ότι δεν είσαι στρατιωτική ομάδα ούτε ότι δεν στοχεύεις στην ανάδειξη μαχητών διότι μια τέτοια αντιφατικότητα δημιουργεί ...ανατριχίλα σε κάποιον που σκέφτεται ότι παίζεις με κοπίδες! Προσοχή, λοιπόν μη σκίσεις την ...εσθήτα σου και μη κάνεις κρεμαστάρια αυτά που δε φτάνει η ...αλεπού! Γιατί, αν δε τα φτάνει η αλεπού, φαντάσου ο ...μπούφος... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.