Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Α[Θ]ΛΗΤΙΚΟ ...ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ "ΘΥΡΑ 13"

Α[Θ]ΛΗΤΙΚΟ ...ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ "ΘΥΡΑ 13"


     Στον αριθμό 115 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εκατό μέτρα από την Γ.Α.Δ.Α. κι ελάχιστα μέτρα από τον Άρειο Πάγο, σε ένα κτήριο που άλλοτε στέγαζε το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, λειτουργεί υπό την ανοχή των "Αρχών" ένα άντρο οπαδικής εγκληματικότητος, εξόδοις "Κύριος οίδε..." τίνος και για ποιόν "σκοπό"! Πρόκειται περί της "ΘΥΡΑΣ 13" αγνώστου λοιπών στοιχείων και  ...χρησιμότητος! 




     Το συγκεκριμένο κτήριο του οποίου τον ρόλο αναπτύξαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, "υποδέχεται" όχι μόνο τους θαμώνες του αλλά και τους διερχομένους με δύο χυδαίες αυτοκόλλητες επιγραφές στη κεντρική του είσοδο οι οποίες εδώ κι εβδομάδες έχουν εξαγριώσει όλη την άτυχη γειτονιά την οποία, η λειτουργία του κτηρίου αυτού, υποβαθμίζει! Οι νοικοκυραίοι γείτονες της άτυχης περιοχής απορούν πώς ο ενοικιαστής και κάτοχος των κλειδιών αυτής της πόρτας αντέχει και δεν εξεμεί, διερχόμενος το κατώφλι της... Οι δύο αυτές αυτοκόλλητες χυδαιογραφίες αποτελούν μέτρο εσχάτης κοινωνικής παρακμής, απύθμενης πολιτισμικής κατάντιας, αλλά δυστυχώς δεν είναι τα μόνα δείγματα οπαδικής εγκληματικότητος της αλητείας η οποία ορμάται εκ του εν λόγω ορμητηρίου, εκπεφρασμένου ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού...


     Η "αφρόκρεμα" της αντιφασιστικής αλητείας η οποία επιπολάζει σ' αυτό το ιστορικό, για την περιοχή, κτήριο, εδώ και πολύ καιρό επιδίδεται σε μία πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος αυτής της άλλοτε ήρεμης γειτονιάς με διαστροφική εφευρετικότητα η οποία, όχι απλώς προάγει το έγκλημα και την ασκήμια αλλά κι εκθέτει σε κίνδυνο ζωής όσους ανυποψίαστους κινούνται στη περιοχή!


     Το ανθρωπομάνι που συνωστίζεται στην αυλή αυτής της σύγχρονης "σπηλιάς του Νταβέλη" και που είναι, οδυνηρά, ορατό από τους διερχομένους, αποτελεί την πλέον εύγλωττη εικόνα οπαδικού προλεταριάτου, ευθέως αναλόγου με τους εποχιακούς "παράγοντες" η παρουσία των οποίων στιγματίζει το σημερινό ποδόσφαιρο! Το οικτρό θέαμα αργοσχολαζόντων νεαρών με τη μπύρα στο χέρι συχνά να τρικλίζουν στα γύρω πεζοδρόμια, είναι αυτό που θα εξοργίσει κάθε περαστικό κάνοντάς τον να αναλογισθεί "ποιός" και για "ποιόν λόγο συντηρεί" ένα τέτοιο τέλμα...

Τα ...μπυρόκουτα ξεχειλίζουν και προβάλλουν κάτω από την αμαρτωλή εξώπορτα...

    Δυστυχώς, όμως, δεν είναι μόνον τα αλκολούχα τα οποία χαρακτηρίζουν τους θαμώνες αυτού του αλητοτροφείου, αλλά και τα ναρκωτικά των οποίων τη διάδοση έχουν αναγάγει σε δημόσια ...ιεραποστολή!  


     Στο φωτογραφικό μας αρχείο υπάρχουν τραγικές εικόνες νεαρών παιδιών σε κατάσταση υπαρξιακής κραιπάλης υπό την επήρεια ναρκωτικών να ορμώνται εκ του οπαδικού χουλιγκανισμού της "ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ" ..."ΘΥΡΑΣ 13" . Και η κραιπάλη των εν λόγω οπαδικών θυμάτων φθάνει μέχρι σημείου να προπαγανδίζουν την  χρήση ναρκωτικών σε όλη τη γειτονιά επικολλώντας αυτοκόλλητα με "σαφές" περιεχόμενο τα οποία ουδείς γνωρίζει με "τίνος" έξοδα εκτυπώνονται, ούτε για ποιόν λόγο περνάνε απαρατήρητα από πλήθος υψηλοβάθμων αστυνομικών και δικαστικών οι οποίοι καθημερινώς τα "συναπαντούν" στο διάβα τους!


Aκριβώς δίπλα στο ...ευαγές "μέλαθρον" προωθείται χασίς με ...αυτοκόλλητο!
βεβαίως δεν παραλείπεται και η παραδοχή της ΑΛΗΤΕΙΑΣ!

     Το γνωστό "οι μπάτσοι πουλάνε πρέζα" (ίσως και οι δικαστές...) φαίνεται να γίνεται σιωπηρώς παραδεκτό από τους διερχομένους, περί ων ο  λόγος, ενδιαφερομένους... Παρά ταύτα δεν είναι αυτή η περίπτωση μόνον κατά την οποία οι διεστραμμένοι οπαδοί θέτουν εν κινδύνω ζωές διερχομένων συνανθρώπων. Σε όλη τη γύρω περιοχή, η οδοσήμανση έχει κυριολεκτικώς εξαφανισθεί από επανειλημμένες αφισοκολλήσεις οπαδικών αυτοκολλήτων σε κάθε σημείο.



     Επικίνδυνες διασταυρώσεις, με ζωτικής σημασίας σημάνσεις έχουν μετατραπεί σε καρμανιόλες με ραγδαία αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, ειδικώς κατά τις νυχτερινές ώρες, διότι οι σχετικές προειδοποιητικές πινακίδες είναι, πλέον, μη αναγνώσιμες.


     Σε μία περιοχή γεμάτη σχολεία, με μικρούς μαθητές να διασχίζουν οδοστρώματα γεμάτα κίνδυνο, οι αλήτες της "ΘΥΡΑΣ 13" δε δίστασαν να επικαλύψουν ζωτικές προειδοποιητικές πινακίδες με τα άθλια αυτοκόλλητά τους εκθέτοντας σε κίνδυνο ζωής παιδιά!
  

     Ακόμη ένα εγκληματικό "έργο" των θαμώνων της "ΘΥΡΑΣ 13" των Αμπελοκήπων για το οποίο δεν είναι μόνον ένοχοι οι "επικολλώντες" μείρακες αλλά "εκείνοι" οι οποίοι χρηματοδοτούν την εκτύπωση όλου αυτού του αθλίου εντύπου "υλικού", αλλά και την φιλοξενία των δραστών οπαδών στο ως άνω "ορμητήριο"!  




     Πινακίδες οδοσημάνσεως οι οποίες κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο το ίδιο του το αίμα, αχρηστεύονται υπό την ανοχή των "Αρχών" από τους διαστροφικούς χουλιγκάνους της "ΘΥΡΑΣ 13" οι οποίοι, ποιός ξέρει από "ποιόν" και "γιατί", παρωθούνται σε συνειδητή δολοφονία κυκλοφορούντων συμπολιτών μας!



     Αυτή η φρενοβλαβής "αφρόκρεμα" γηπεδικής αλητείας έφθασε σε σημείο, αδιακρίτως, να καταργεί κάθε μέτρο κυκλοφοριακής ασφαλείας, υπό την περίεργη προστασία του Διοικητή της Γ.Α.Δ.Α., του Προέδρου του Αρείου Πάγου, του Διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν διερχόμενοι καθημερινώς από τα συγκεκριμένα σημεία να μη πρόσεξαν την υπογραφή "ΘΥΡΑ 13" σε πλήθος τετελεσμένων εγκληματικών πράξεων καταστροφής οδοσημάνσεως!


     Φαίνεται ότι αυτή η περίεργη "σκοτεινή" πόρτα της "ΘΥΡΑΣ 13" με τις δύο χυδαίες αυτοκόλλητες επιγραφές στο δεξί της φύλλο, χαίρει σκανδαλώδους προστασίας τις οίδε "ποίου"...


     Η ψυχωσική συμπεριφορά των τροφίμων αυτού του διαστροφικού εκκολαπτηρίου δεν περιορίζεται εδώ. Η καταστροφική παρέμβαση αυτής της ανεξέλεγκτης ορδής "οπαδών", εκείνων που πρώτα απ΄ όλα κατέστρεψαν την Ομάδα τους φέρνοντάς την στα πρόθυρα διαλύσεως μετά από μία ιστορική πορεία, πήραν σβάρνα τις προσόψεις των σπιτιών της γύρω περιοχής, αφήνοντας το στίγμα της απερίσκεπτης παρουσίας τους ακόμη και σε διατηρητέους "τοίχους", τους ελάχιστους που απέμειναν...


     Ενώ το ίδιο το ερεβώδες άντρο της "ΘΥΡΑΣ 13" παραμένει "ανέγγιχτο" από επίτοιχα ρυπαρογραφήματα, οι προσόψεις των κτηρίων των γύρω δρόμων έχουν καταστεί οικτροί από τα οπαδικά "graffiti" με ανυπολόγιστο κόστος αποκαταστάσεως ζημιών.


     Ενώ το τέμενος της παρανοϊκής ...συντροφίας της "ΘΥΡΑΣ 13" παραμένει αλώβητο από ...σπρέι, οι τοίχοι των γύρω πολυκατοικιών και κοινοχρήστων χώρων έχουν παραδοθεί στη κατάρα της πλέον αντιαισθητικής "εικαστικότητος" ηλιθίων περιβαλλοντικών καταστροφέων!


     Και είναι απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν να επιδίδονται ανενόχλητοι σε ένα τόσο εκτεταμένο καταστροφικό έργο, μουτζουρώνοντας ολόκληρες προσόψεις,  σε μία τόσο "ευαίσθητη" (από πλευράς φυλάξεως, λόγω Γ.Α.Δ.Α. και Αρείου Πάγου) περιοχή χωρίς να έχει συλληφθεί ΚΑΝΕΙΣ μέχρι σήμερα... 


Οπαδισμός και πρέζα "πακέτο" σε ξένο τοίχο!

      Ολόκληρες περιουσίες μεροκαματιάρηδων μετατρέπονται σε εικαστικά σούργελα των οπαδικών αλητών χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ από τους κρατικούς "λειτουργούς" οι οποίοι, φαίνεται εν προκειμένω, να κλείνουν το "μάτι" ανοχής-συνενοχής σ' αυτά τα γηπεδικά ενεργούμενα!


     Όμως η "ΘΥΡΑ 13" επιτίθεται αδιακρίτως σε ο,τιδήποτε θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως κοινωφελής εγκατάσταση, Τα ελεεινού περιεχομένου αυτοκόλλητα τα οποία υπογράφει ("ποιός" άραγε...;) διασπείρονται από τα καρτοτηλέφωνα έως τις στάσεις των μέσων μεταφοράς σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.


     Αυτές τις οπαδικές χυδαιογραφίες είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται όλοι οι διερχόμενοι από το οπαδικό ...γκέτο των Αμπελοκήπων, ενώ οι καθ΄ ύλην "αρμόδιοι" παριστάνουν επιμελώς τους ...αομμάτους!


     Η δολοφονική "νοοτροπία" του αχαλίνωτου οπαδισμού των θαμώνων της "ΘΥΡΑΣ 13" γίνεται αισθητή και στα "graffiti" των τοίχων του ίδιου του γηπέδου του Π.Α.Ο. όπου εξυμνείται η τυφλή βία στα πρόσωπα των απειλητικών ροπαλοφόρων-μασκοφόρων που απεικονίζονται! Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο κατά σειρά εκφράζει τα ανεγκέφαλα βλακόμετρα της περιοχής των Μεσογείων όπου είχε σημειωθεί η οπαδική δολοφονία του Φιλόπουλου, κάτι που ως φαίνεται ουδέποτε αντελήφθησαν, ενώ, στο τελευταίο είναι ...ευανάγνωστη η δημόσια "γραπτή" απειλή "ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΩΝ" γενομένου αντιληπτού ότι  ως "μπάσταρδοι" νοούνται πάντες οι μη τρόφιμοι της "ΘΥΡΑΣ 13"! Τα μνημειακά αυτά "επιγράμματα" βρίσκονται απέναντι από την Γ.Α.Δ.Α. η οποία, ασφαλώς, τυγχάνει ...."αόμματη"! 





     Η, ίδια, δολοφονική "νοοτροπία" του αχαλίνωτου οπαδισμού των θαμώνων της "ΘΥΡΑΣ 13" γίνεται αισθητή, ενάμιση χρόνο κατόπιν (!!) και με την δημόσια υποστήριξη της "μνήμης" του Παύλου Φύσσα, ενός περιθωριακού "ράπερ" ο οποίος στις άθλιες "συνθέσεις" του αποκαλούσε "πουτάνες" τις Μητέρες Ελλήνων και δήλωνε ότι "γαμούσε" Έλληνες(!!) υφιστάμενος τα επίχειρα της προκλητικότητός του από έναν άλλο ...οπαδό σε δημόσιο χώρο, κατά την διάρκεια κοινής παρακολουθήσεως ενός ποδοσφαιρικού "ντέρμπυ" ! Ο δολοφονικός οπαδισμός σε όλη του την αθλιότητα ενώ οι, εξίσου, άθλιες ...δημοκρατικές "Αρχές" αρκούνται να περισυλλέγουν πτώματα! Ωστόσο η "Θύρα 13" αναρτά πανό σε γηπεδική φιέστα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα ο οποίος, ο ίδιος δι εαυτόν επέλεξε το προσωνύμιο "ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ Π" ("Killah P.") προσδιορίζοντας, ασφαλώς, την ιδιότητα που τον χαρεκτήριζε! 



     Και το ερώτημα παραμένει αμείλικτο: τι θα πει ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., ο Παύλος Γερουλάνος, ο Πάνος Μπιτσαξής ο Διοικητής της Γ.Α.Δ.Α. και του οικείου Αστυνομικού Τμήματος καθώς και οι λοιποί "παράγοντες" (Πρόεδρος Ε.Π.Ο., Π.Α.Ο. κλπ) όταν θα διαπραχθεί και πάλι η επόμενη οπαδική δολοφονία (όπως, π.χ., εκείνη του Φιλόπουλου) η οποία θα εκπορεύεται από ένα άντρο όπως η "ΘΥΡΑ 13", της οποίας την κεντρική πόρτα ξεκλειδώνει καθημερινά κάποιος που δε ξερνάει με την χυδαιότητα των δύο αυτοκόλλητων επιγραφών οι οποίες εδώ κι εβδομάδες δε συκοφαντούν απλώς έναν συμπολίτη αλλά υποβαθμίζουν τον όποιον Πολιτισμό απέμεινε σ΄αυτό τον τόπο;  Θα επικαλεσθούν, άραγε, τη "κακιά ώρα" μιλώντας στις κάμερες ή τον κακό τους τον καιρό διότι, καίτοι υπόλογοι, παραλείπουν να ελέγξουν ένα ασύδοτο και υποθαλπόμενο οπαδικό "πεζοδρόμιο" το οποίο καταρρακώνει κάθε έννοια νομιμότητος μέσα σ' αυτή τη Πόλη;

____________________________

Το περιεχόμενο της ως άνω αναρτήσεως
κατετέθη δίκην αναγγελίας αξιοποίνων πράξεων, ως ακολούθως:

Κύριοι του Υπουργείου, ένστολοι και μη,

Καλείσθε να απαντήσετε εάν η επιτομή της οπαδικής εγκληματικότητος που ονομάζεται "ΘΥΡΑ 13" κι έχει καταφέρει όχι απλώς πλήγμα στον Ελληνικό Αθλητισμό αλλά και στα ήθη της Κονωνίας μας, τελεί υπό την ...προστασία σας;

Είστε απλώς ολίγωροι ή συνειδητοί συνένοχοι ως συγκαλύπτοντες και παρασιωπώντες ένα πάνδημο και πασιφανέστατο διαρκές έγκλημα που γίνεται ορατό και από τον τελευταίο κάτοικο των Αμπελοκήπων;

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική και αστυνομική ηγεσία του Υ.Π.ΠΟ. βαρύνεται για τα όσα διαλαμβάνονται στην ανάρτηση http://horsebackarcherygr.blogspot.com/2012/04/blog-post_22.html
και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να σας υποχρεώσουμε σε εξηγήσεις.

Και δεν είναι δυνατόν να μην έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας, εκατό μέτρα δίπλα από τη "πόρτα" σας που λέγεται Γ.Α.Δ.Α., εκτός και εάν συντρέχουν "άλλοι" λόγοι που σας καθιστούν "αομμάτους"!...

Η ανήθικη άσκηση εξουσίας η οποία εξαχρειώνει τα ήθη μιας Κοινωνίας αποτελεί έγκλημα ασύγγνωστο!


____________________________




     Ένα ολόκληρο τετράμηνο χρειάσθηκε η Ελληνική Αστυνομία να αντιληφθεί την παραπάνω κατάσταση και να ...αντιδράσει! Ένα ολόκληρο τετράμηνο κατά την διάρκεια του οποίου, το ορμητήριο της οπαδικής αλητείας, κυριολεκτικώς, διέλυσε μια γειτονιά, οργώνοντας την περιοχή των Αμπελοκήπων κι αποτελειώνοντας ότι είχε αφήσει "όρθιο". Αυτά είναι τα "ρεφλέξ" της Ελληνικής Αστυνομίας και του αθλίου ελλαδικού "κράτους" με την επίορκη ένστολη υπηρεσιακή και άνορκη οπαδική αλητεία να "κατεδαφίζει" και να "αποδομεί" δημοκρατικότατα μιαν άλλοτε ευνομουμένη και ευημερούσα Κοινωνία!

     Οι Έλληνες, πια, γνωρίζουμε ποιος υποθάλπει το έγκλημα για να μπορεί να απαιτεί κατόπιν επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής "εργασίας", επιδεικνύοντας μετά ...τετράμηνον υπηρεσιακά "ρεφλέξ" ! Κύριοι της Ελληνικής Αστυνομίας υποθάλπετε το έγκλημα και οι ίδιοι το ομολογείτε ενυπογράφως, ενσφραγίστως και με ...ημερομηνίαν! Από τον πρώτο καιρό της μεταπολιτεύσεως, όταν ο μητραλοίας Κωνσταντίονος Καραμανλής σας ώπλισε (διότι επί Επταετίας οι Συνάδελφοί σας δεν έφερον όπλα!) υπέστητε σύγχυση νομίζοντας ότι τα όπλα σας προορίζονται κατά της εννόμου τάξεως και εξακολουθείτε να τα έχετε εστραμμένα εναντίον της προστατεύοντας το ίδιο το έγκλημα. Καιρός να αναθεωρήσετε διότι απωλέσατε την "έξωθεν" (κοινωνική) καλή μαρτυρία!

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ. 6977764737



ΚΑΙ ΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ "ΘΥΡΑ 13"

     Και έφτασε ο Ιανουάριος του 2016 (!) με τα ανεγκέφαλα οπαδικά δημοκρατικά υποπροϊόντα να συνεχίζουν την εγκληματική τους συμπεριφορά και με τον αρμόδιο Υπουργό να βάζει "λουκέτο" στο άντρο της οπαδικής βίας της "Θύρας 13"!

     Δεν έχει σημασία το "ποιος" Υπουργός και ποιάς "Κυβερνήσεως", ούτε καν ότι μπήκε "λουκέτο" σε αυτό το οπαδικό διαφθορείο, αφού, όμως και η ζημιά μιας εγκληματικής κοινωνικής "διαπαιδαγωγήσεως" αλλά και υλικής καταστροφής ...δημοκρατικότατα συντελέσθηκε!  

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Έχοντας υπ όψη:

1. Τις διατάξεις : α) του ν.2725/1999 «Ερασιτεχνικός και Επαγγελματικός Αθλητισμός και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 121/Α/17-06-1999), όπως ισχύει.

β) του άρθρου 1 του ν.4326/2015 «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 49/Α/13-05-2015).

γ) του Π.Δ.63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (ΦΕΚ 98/Α/22-4-2005).

δ) του Π.Δ.104/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» (ΦΕΚ 171/Α/28-8-2014), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του ν.4326/2015 (ΦΕΚ 49/Α/2015).

ε) του Π.Δ.70/2015 «Ανασύσταση των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υποδομών, Μεταφορών … Ανάπτυξης και Τουρισμού» (ΦΕΚ 114/Α/22-09-2015). στ) του Π.Δ. 73/2015 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (ΦΕΚ 116/Α/23-09-2015).

ζ) την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΑΤΔΑΔΤΑ/273142/16055/3908/24-09-2015 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Χαράλαμπο-Σταύρο Κοντονή του Νικολάου» (ΦΕΚ 2155/Β/7- 10-2015).

η) την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΑΤΔΑΔΤΑ/289651/16974/4105/20-10-2015 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού περί μεταβίβασης του δικαιώματος υπογραφής «Με εντολή Υφυπουργού» στο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης Αθλητισμού, τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων, Τμημάτων και Αυτοτελών Τμημάτων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΦΕΚ 2327/Β/29-10-2015).

2. Τα έγγραφα :
α) Το με αρ. πρωτ. 2032/15/2153797/24-11-2015 έγγραφο (έκθεση) αναφοράς συμβάντων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών. Α. Π.: ΥΠΠΟΑ/Γ∆ΥΑ/∆ΕΑΕΑ/ΤΕΚΑΕΑΣ/14701/1077/159/38 Ηµ/νία: 19/01/2016

β) Η από 21-11-2015 έκθεση του Νικολάου Πατμανίδη, παρατηρητή του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός της 21ης Νοεμβρίου 2015.

γ) Τα από 21-11-2015 φύλλο αγώνα.

δ) Η από 21-11-2015 έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ Ανδρέα Νιγιάννη.

ε) Η από 21-11-2015 έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ Αναστάσιου Μπουτίνου.

στ) Η με αριθμό πρωτοκόλλου 2032/15/2114736/18-11-2015 απόφαση του Δ/ντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

ζ) Το από 14-12-2015 υπόμνημα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. και τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, κατόπιν της από 7-12-2015 με αριθ. Ε.Π.43 κλήσης σε απολογία (κατ’ άρθρο 1, παρ. 2 και 3 του ν. 4326/2015).

η) Το με αρ. πρωτ. 1244/16/41030/07-01-2016 έγγραφο του Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης.

θ) Το με αρ. πρωτ. 209/8-1-2016 έγγραφο με τη γνώμη της ΔΕΑΒ.

3. Για την επιβολή των προβλεπόμενων από τις σχετικές διατάξεις διοικητικών κυρώσεων ελήφθησαν υπόψη η σοβαρότητα των επεισοδίων πριν την έναρξη του αγώνα, εξαιτίας των οποίων αυτός δεν πραγματοποιήθηκε, η στάση της Π.Α.Ε. και ειδικότερα:

1) Τα εν λόγω γεγονότα συνιστούν σοβαρή περίπτωση τέλεσης επεισοδίων βίας στο πλαίσιο της προγραμματισμένης να διεξαχθεί ποδοσφαιρικής συνάντησης.

2) Η γηπεδούχος ΠΑΕ δεν είχε λάβει όλα τα αναγκαία και οφειλόμενα μέτρα για την πρόληψη και την αποτροπή επεισοδίων βίας.

3) Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του 4326/2015 για τη θεμελίωση ευθύνης ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας αρκεί η απόδειξη του γεγονότος ότι υπαίτια πρόσωπα για την τέλεση επεισοδίων βίας είναι φίλαθλοι της εγκαλούμενης ΠΑΕ.
4) Η εκπεφρασμένη στο απολογητικό υπόμνημα προσπάθεια για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας με τη συνδρομή της ΠΑΕ στις Αστυνομικές Αρχές για την ταυτοποίηση των ολίγων εκείνων ακραίων στοιχείων που συμμετείχαν στις απαράδεκτες ενέργειες που έλαβαν χώρα με αφορμή τον ανωτέρω αγώνα.

5) Από το γράμμα του ν.4326/2015 αλλά και το σκοπό του νομοθέτη προκύπτει ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει ιδιαίτερη και αυτοτελή δικαιοδοσία προκειμένου σε σοβαρές περιπτώσεις επεισοδίων βίας να επιλαμβάνεται και να επιβάλει διοικητικές ποινές ανεξάρτητα από την προηγούμενη επιβολή ποινών ή μη, από τα κατ’ ιδίαν πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

α) Την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.

β) την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων και τη χρήση καθ΄οιονδήποτε τρόπο σε όλες τις ζώνες και τα τμήματα στις θύρες 13 και 14 του γηπέδου Απόστολος Νικολαΐδης μέχρι και την 17η Απριλίου 2016, ημερομηνία λήξεως του πρωταθλήματος της Super League της τρέχουσας αθλητικής περιόδου (2015-2016) και σε κάθε περίπτωση μετάθεσης της ημερομηνίας λήξεως του πρωταθλήματος, εξαιρουμένων των αγώνων κατάταξης και για κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα, ήτοι για αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου.

Οι ανωτέρω ποινές που επιβάλλονται στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. λόγω των σοβαρών φαινομένων βίας που έλαβαν χώρα στις 21.11.2015 εντός του σταδίου και του αγωνιστικού χώρου, όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στα προμνησθέντα έγγραφα, εις τα οποία επίσης διαλαμβάνονται τα γεγονότα που θεμελιώνουν πλημμεληματική συμπεριφορά της διοίκησης της ΠΑΕ και των εντεταλμένων οργάνων της (σελ. 4 Γνωμοδότηση ΔΕΑΒ ως προς την μη λειτουργία του μηχανισμού ελέγχου της θύρος 14 και του αναποτελεσματικού τρόπου που διενεργείτο ο σωματικός έλεγχος) είναι σύμφωνες με τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθ΄όσον είναι ανάλογες της δικαιικά αποδοκιμαστέας συμπεριφοράς των φιλάθλων της ανωτέρω ομάδας, με την έννοια ότι κρίνονται τα πλέον κατάλληλα και αναγκαία μέτρα, ώστε να αποτραπεί στο μέλλον η επανάληψη των ιδίων γεγονότων και συμπεριφορών.

Ειδικότερα, επέχοντος του παρόντος εδαφίου αιτιολογημένη διαφοροποίηση – αντίρρηση ως προς τις δύο εκδοχές της πλειοψηφούσας πρότασης της ΔΕΑΒ, πολύ δε περισσότερο της μειοψηφούσας, η χρονική διάρκεια απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και χρήσης των ζωνών και τμημάτων στις θύρες 13 και 14 έως τη λήξη του πρωταθλήματος, είναι η απολύτως απαραίτητη, κατάλληλη και αναγκαία για την αποτροπή παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον, ώστε να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο από το άρθρο 1 του ν. 4326/15 αποτέλεσμα, ήτοι η αντιμετώπιση και η εξάλειψη της βίας στα γήπεδα, χωρίς να καθίσταται α) ιδιαιτέρως αυστηρό, άλλως άδικο, όπως το προτεινόμενο μέτρο αποκλεισμού της πρόσβασης σε φιλάθλους μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των αγώνων κατάταξης, εις τους οποίους ήθελε συμμετάσχει και η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. β) αλυσιτελές, άλλως προδήλως χαριστικό, το μέτρο της επιβολής μη διάθεσης εισιτηρίων για μία αγωνιστική ή πολύ περισσότερο ή μη επιβολή του μέτρου της μη διάθεσης εισιτηρίων στις προαναφερόμενες θύρες του γηπέδου, αφού κρίνεται μη συμβατό των γεγονότων της 21.11.2015 τα οποία έλαβαν χώρα στο στάδιο «Απόστολος Νικολαΐδης» και των αναγκαίων προληπτικών μέτρων που έχει υποχρέωση η πολιτεία να λαμβάνει για αποφυγή παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον.

Παράλληλα το ανωτέρω μέτρο δεν είναι επαχθές για τον αποδέκτη του, ούτε βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, διότι η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, των παικτών και των παραγόντων των ομάδων, οι οποίοι βρίσκονται εντός του σταδίου, για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ή να συμμετάσχουν σε αυτόν, υπερτερεί του δικαιώματος των φιλάθλων της, που τυχόν έχουν προμηθευτεί εισιτήρια διαρκείας στις προμνησθείσες θύρες κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, καθώς και του δικαιώματος της ΠΑΕ στην περιουσία της από τη διάθεση εισιτηρίων.

Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν επικαλείται ούτε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. στον από 14.12.2015 απολογητικό υπόμνημα το οποίο εμπρόθεσμα κατάθεσε, δηλαδή ότι οι οπαδοί της ομάδας έχουν προμηθευτεί εισιτήρια διαρκείας στις θύρες 13 και 14, ούτε επικαλείται οικονομική ζημία. Επίσης και συμπληρωματικά σε όσα ανωτέρω αναφέρθηκαν, η απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις ανωτέρω θύρες μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και όχι μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2015- 2016 συνάδει με την αποτελεσματικότητα του μέτρου πρόληψης παρομοίων ή χειροτέρων καταστάσεων και δεν μπορεί να νοηθεί ως μέτρο πειραματικής εφαρμογής, όπως υπαινίσσονται οι απόψεις μελών της ΔΕΑΒ που προτείνουν επιεικέστερα μέτρα, αφού ο νόμος εφαρμόζεται πάντα χωρίς πειραματισμούς κατόπιν σταθμίσεως των πραγματικών γεγονότων, λαμβανομένου υπ’ όψιν των συνταγματικών επιταγών και των γενικών αρχών του δικαίου.

Τέλος, η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ είναι δίκαιη και εύλογη εντός του κατάλληλου πλαισίου για την επίτευξη του επιδιωκομένου αποτελέσματος της αντιμετώπισης τηςβίας στους αγωνιστικούς χώρους, διότι στην προκειμένη περίπτωση συνάδει με το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. παρείχε συνδρομή στην Αστυνομική Αρχή, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τρεις (3) από τους δράστες που συμμετείχαν στα επεισόδια, ώστε να πρέπει να της αναγνωρισθεί η προβλεπομένη ελαφρυντική περίπτωση του άρθρου 1 παρ. 2 του Ν.4326/2015, όπως προκύπτει από το με αρ. πρωτ. 1244/16/41030/7.1.2016 έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ Ν. ΚΟΝΤΟΝΗΣ».




     Ελπίζουμε η παρακμιακή νεογραικύλικη κοινωνία να μην αρκεσθεί σε αυτό αλλά να στείλει σε στρατόπεδο αναγκαστικής επιμορφώσεως ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους παράγοντες ΟΛΩΝ των Ε.Π.Ο. για ανάνηψη κοινωνικής συμπεριφοράς! 'αλλως, όσες "ΘΥΡΕΣ" κι αν κλείσουν θα παραμένουν ορθάνοιχτα τα "ΠΑΡΑΘΥΡΑ" για την εισβολή των εξαχρειωτών της νεολαίας αυτού του άτυχου τόπου...

Α.Η.Κ., 19η Ιανουαρίου 2016

5 σχόλια:

  1. Αφού είμαστε τόσο παρακμιακοί είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

    Μπορεί να φανεί γελοίο, αλλά ώρες ώρες μου φαίνεται ότι οι κυβερνώντες αφήνουν τους οπαδούς να ξεσπάνε στα γήπεδα και στις γειτονιές ώστε να "ξεθυμάνουν" αρκετά εκεί -μη τυχόν και ξεσπάσουν στη βουλή.

    Φανταστείτε τον όχλο των πωρωμένων οπαδών να μαζεύονται έξω από τη βουλή και να ξεσπάνε σ'αυτή (και σε όποιον βρίσκεται μέσα, επίσης) αντί για τα γήπεδα! Θα ήταν ένα ενδιαφέρον θέαμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΘΥΡΑ 13 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΗ...ΟΠΟΤΕ ΞΥΔΑΚΙ ΓΑΒΡΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΑΠΟΓΟΝΕ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ" (όπως αυτοαποκαλείσαι!) το γεγονός ότι χαμπάρι δε πήρες ότι ασχολούμεθα με τους καταστροφείς της γειτονιάς μας (στη Λ. Αλεξάνδρας βρισκόμαστε και όχι στο Καραϊσκάκη!) ενώ οραματίζεσαι σαν τη Λουκά και φαντάσματα με ...γαύρους δείχνει ότι είσαι ανεγκέφαλος οπαδός από το μαιευτήριο! Μόνο σου ελαφρυντικό η επίγνωσή σου ότι είσαι ...εξώγαμο των ξέμπαρκων του 6ου στόλου οπότε σου ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά από τα όποια συμπλέγματα μπορεί να σε βασανίζουν!

      Διαγραφή
    2. ΚΑΝΤΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ....ΜΠΑΚΛΑΜΑΔΕΣ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ...ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ

      Διαγραφή
    3. "ΑΠΟΓΟΝΕ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ" κόψτε τα μπυρόνια και τα βαριά ψυχότροπα γιατί δε θα σας σώσουν ούτε όλοι οι ...μπακλαβάδες της γειτονιάς στο ...κεφάλι! Α! Και μη νοιώθετε και πολύ ασφαλείς πίσω από τα πράσινα κάγκελα γιατί έτσι όπως σας παρακολουθούμε από το μπαλκόνι, δίπλα στο κατηφορικό στενάκι, δε θα χρειαστεί συλλαλητήριο για να σοροπιάσουνε άγρια τα πράσινα μπλουζάκια σας και δε θα ξέρετε από που σας ήρθαν τα σορόπια...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.