Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012


Η "ΖΟΥΓΚΛΑ" ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Ο ρεπόρτερ της διαδικτυακής ειδησεογραφικής "πύλης""ΖΟΥΓΚΛΑ" κ. Φίλιππος Καραμέτος αναδεικνύει στο σημερινό πρώτο θέμα, το πρόβλημα της καταστροφικής εγκαταλείψεως του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου. Ας ελπίσουμε ότι οι "αρμόδιοι" θα ευαισθητοποιηθούν και θα προλάβουν τα χειρότερα, επιτρέποντας στον Έλληνα φορολογούμενο να χαρεί αυτά που για να φτιαχτούν κάποτε, στερήθηκε κι εξακολουθεί να στερείται.

Ρημάζει το ολυμπιακό ιππικό κέντρο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012, 23:12
Φίλιππος Καραμέτος


Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης συναντά κάποιος επισκεπτόμενος τις άλλοτε υπερσύγχρονες και καλύτερες ιππικές εγκαταστάσεις της Ευρώπης, το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, που πληρώνουν ακόμη οι φορολογούμενοι.

Το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο τελεί υπό ολοκληρωτική καταστροφή λόγω της εγκαταλείψεώς του από το ίδιο το κράτος αλλά κυρίως εξαιτίας της Εταιρείας Eλληνικά Τουριστικά Ακίνητα (Ε.Τ.Α.) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, εκπρόσωπος της οποίας είναι ο Ισίδωρος Κούβελος.


Το πολυδιαφημισμένο υπερσύγχρονο ιππικό κέντρο που χρησιμοποιήθηκε μόλις τέσσερις ημέρες την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων ρημάζει, όπως και τόσα άλλα έργα, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα.


Από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και μέχρι σήμερα, το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου παραμένει ιππικώς αναξιοποίητο, με μόνη την αραιή περιοδικότητα της χρήσεως των εγκαταστάσεών του από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, της οποίας η ανεξέλεγκτη και κατακτητική συμπεριφορά μέσα σε αυτό επιτείνει την καταστροφή και την ερείπωση.

Ακούστε τι καταγγέλλει στη zougla.gr ο πρόεδρος της ελληνικής εφιπποτοξοτικής εταιρείας, Αριστοτέλης Καλέντζης:


Υπό τη διαχειριστική ολιγωρία του ίδιου του κράτους, το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου εγκατελείφθη, αρχικώς, στη φυσική φθορά των πανάκριβων εγκαταστάσεών του, οι οποίες παρέμειναν, ουσιαστικώς, ασυντήρητες. Στη συνέχεια, άγνωστοι επιδόθηκαν σε πλιάτσικο.

Εάν εγκαίρως το κράτος αξιοποιούσε με την πρόσκληση ιδιωτών τον χώρο του Κέντρου, ασφαλώς η συντήρηση των εγκαταστάσεών του θα ήταν υποχρέωση των ιδιωτών και ανέξοδη για το ίδιο το κράτος, αλλά αυτή η ολιγωρία σχεδιασμού είχε, δυστυχώς, τον καταστρεπτικό αντίκτυπό της…


Η καταστροφή των εγκαταστάσεων ξεκινά από την ίδια την κτηριακή υποδομή, με βλάβες που θέτουν σοβαρά ερωτήματα ακόμη και για την ευστάθεια των κτισμάτων. Όπως δείχνει η παραπάνω φωτογραφία, ήδη τα εσωτερικά συνδετικά σώματα της τοιχοποιίας των στάβλων έχουν «βγει» στην επιφάνεια και κανείς δεν εγγυάται ότι η στερεωτική ισχύς τους δεν θα αποδυναμωθεί μέχρις σημείου ανεπανόρθωτων καταστροφών ή και καταρρεύσεων!


Η απουσία παρεμβάσεων συντηρήσεως για χρηστικούς λόγους είχε ως αποτέλεσμα τη ριζική καταστροφή δομικών υλικών και διαμορφώσεων σε όλα τα κτηριακά συγκροτήματα. Οροφές και ψευδοροφές, πλακάκια, τοιχοποιίες, κουφώματα, σωληνώσεις και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ήδη είναι σε ερειπιώσα κατάσταση!

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ο χρόνος από το 2004 μέχρι σήμερα άφησε ανεξίτηλα σημάδια καταστροφών στην κτηριακή υποδομή του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου.

Το ιδανικό ιππικό κέντρο έχει μετατραπεί σε μία... χορταριασμένη περιοχή. Ο χώρος παραμένει ουσιαστικώς αφύλακτος και στη διάθεση των... άγνωστων εισβολέων…

Το πρόβλημα ξεκινά από την πλημμελή φύλαξη ολόκληρου του χώρου λόγω ελλείψεως κονδυλίων φυλάξεως! Με την εξωτερική συρμάτινη περίφραξη να έχει καταπέσει σε πολλά σημεία, η πρόσβαση στο εσωτερικό του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου είναι απολύτως ανεξέλεγκτη και ο οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να εισέλθει για τον οποιονδήποτε άνομο σκοπό, που μπορεί να είναι η απλή εγκατάσταση μέχρι και τη διάπραξη αδικημάτων που ξεκινούν από την κλοπή υλικών έως και την καλλιέργεια κάνναβης!

Συμμορία λυμαίνεται τον χώρο;

Η καταστροφή του συστήματος πυροσβέσεως του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου δεν είναι ο μόνος κίνδυνος ενδεχομένου καταστρεπτικής πυρκαγιάς που επιτείνεται από την καθημερινή παρουσία των διαβιούντων μεταναστών και έχει σχέση με την κάλυψη των καθημερινών βιοτικών αναγκών τους.


Σύμφωνα με την καταγγελία, τον χώρο αυτό «διαχειρίζεται» μια συμμορία, η οποία ευνοεί, ασφαλώς και έναντι αμοιβής, τη διαμονή ανθρώπων που έφτασαν παράνομα στην Ελλάδα, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη!Αυτή είναι η εικόνα εν έτει 2012 στη χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβίωσαν και επανελήφθησαν οκτώ χρόνια πριν…

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012, 23:19


________________________________

ΥΓ: Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί διορθωτική μεταφορά όμοιας προηγουμένης η οποία ενεφάνισε πρόβλημα κωδικοποιήσεως, με αποτέλεσμα να μην είναι ευανάγνωστη. Στην προηγούμενη είχαν αναρτηθεί δύο σχόλια επισκέπτου τα οποία μεταφέρονται εν συνεχεία με την υπογραφή του αναρτήσαντος και τα στοιχεία αποστολής τους :

IMAGEPRESSAGENTSJan 16, 2012 02:38 AM

Mπράβο στον ρεπόρτερ αλλά είναι προφανές ότι η ανικανότητα του δημοσίου και τα πλοκάμια των μητσοτάκηδων έχουν ρημάξει το τόπο σε σημείο που να μη σώζεται τίποτα. Στείλτε τους όλους τους ενόχους στο σκαμνί επιτέλους να δούμε τα τέρατα να πληρώνουν αυτά που μας κλέψανε.

IMAGEPRESSAGENTSJan 16, 2012 02:45 AM

Αριστοτέλη εκείνος ο χαμαιλέοντας Μάκης Βορίδης που είναι και φίλος σου τι λέει τώρα που έγινε υπουργός υποδομών; Δε νομίζει ότι τώρα είναι συνυπεύθυνος για τη κατάσταση του Μαρκόπουλου η μήπως η υπουργοποίηση τον έκανε να ξεχάσει τα εθνικά θέματα όπως η δημόσια περιουσία; Ρε Μάκη κοιμάσαι η συμβιβάστηκες; ποιος νομίζεις ότι θα σε ξαναψηφίσει;

1 σχόλιο:

  1. Eυχαριστώ για τη μεταφορά των σχολίων μου και ελπίζω η συμμορία που λυμαίνεται το χώρο σύντομα να καθίσει στο σκαμνί. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρετε να τη καθίσετε όπως της αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.