Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ...ΧΩΡΩΝ!


     Μπορεί εδώ κι εβδομάδες οι καταιγιδοφόροι σωρειτομελανίες να είναι ο μόνιμος "ουρανός" μας, τα Ιππευτήρια να φιλοξενούν ...χρυσόψαρα κι όχι αλογάκια, η Γραμμή Βολής να δέρνεται από ανεξέλεγκτους ανέμους που σπάνια βλέπουμε στο αττικό φυσικό περιβάλλον, αλλά εμείς συνεχίζουμε να ασκούμεθα και να παράγουμε έργο Ομάδος σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς ...χώρους!


     Οι επιμέρους υπο-ομάδες απτόητες συνέχισαν παρά τις δυσκολίες τις Προπονήσεις τους.


     Η Σπαθασκία και η Τοξοβολία φαίνεται να μην επηρεάζονται τόσο από τον καιρό...


     Και οι Εφιπποτοξότες δεν έχασαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν ακόμη και με τον αντίξοο καιρό! 


     Κάποιοι άλλοι δε προπονηθήκαμε απλώς αλλά και δουλέψαμε "χειρωνακτικά" προκειμένου να ταξινομήσουμε το μουσειακό υλικό που προορίζεται προς έκθεση στη συλλογή της Ομάδος μας.


     Πράγματι, εδώ και καιρό, με την έξαρση των μαθημάτων Ιππασίας, των Προπονήσεων της Έφιππης Τοξοβολίας και της Παραδοσιακής Τοξοβολίας και όλων αυτών των ωραίων πραγμάτων που καταπιανόμαστε, παραμελήσαμε την πρόοδο της ταξινομήσεως του μουσειακού υλικού μας που μεταβάλλεται, πια, σε ..."βουνά" στους αποθηκευτικούς χώρους μας.


     Προερχόμενα από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη και αποτελώντας μία πλήρη ενότητα που σηματοδοτεί την εξέλιξη της Ιππασίας και της Τοξοβολίας, η συλλογή μας εξελίσσεται σε ένα Μουσείο με σπάνια ιστορική τεκμηρίωση για τους δύο άξονες του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου μας.


     Ένα υλικό που έχει, για την Ιππασία και την Τοξοβολία, ιδιαίτερη ιστορική σημασιολογία, περιμένει υπομονητικά να φωτογραφηθεί, να ταξινομηθεί, να ταυτοποιηθεί, να συντηρηθεί και να εκτεθεί προκειμένου να παρέξει την πληροφόρηση για την οποία προορίζεται.


     Η εργασία αυτή δεν είναι διόλου εύκολη. Προϋποθέτει πολύ σοβαρή κι επίπονη επικοινωνία με ειδικούς, Μουσεία, Συντηρητές κλπ, προκειμένου ένα-ένα αυτά τα μουσειακά αντικείμενα να αποκτήσουν την έγκυρη "ταυτότητά" τους και πάνω σε καθένα από αυτά να τοποθετηθεί μία "πινακίδα" με τα ιστορικά τους στοιχεία.


     Μέσα από αυτή την εξειδικευμένη διαδικασία μαθαίνουμε πολλά για όσα μας ενδιαφέρουν, όμως, παρά το συναρπαστικό αυτής της δραστηριότητος δε θα κρύψουμε ότι αδημονούμε να βελτιωθεί ο καιρός για να ξαναβρεθούμε στο Ιππευτήριο χωρίς ...χρυσόψαρα! Καλή η οργάνωση μιας μουσειακής συλλογής σε έναν κλειστό χώρο, δε λέμε..., αλλά καλύτερη μια καλπαστική τόξευση στο Ιππευτήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.