Παρασκευή 22 Απριλίου 2011


 
"ΙΠΠΑΣΙΑ ή ΠΕΡΙ ΙΠΠΙΚΗΣ"

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ "PARELLI"
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



                  



     Η "ιστορία" ίσως θυμίζει είδος που αφού έχει εξαχθεί, ...επανεισάγεται ως νεωτερισμός! Και, ίσως, είναι έτσι... Ας δούμε "πώς" μετά από πολλούς αιώνες, μετά τον Ξενοφώντα, το Ελληνικό Κοινό ...ξανάκουσε για την Φυσική Ιππασία στη χώρα όπου ...γεννήθηκε!

     Η τηλεοπτική εκπομπή του "EXTRA CHANNEL" με τίτλο "ΙΠΠΑΣΙΑ Ή ΠΕΡΙ ΙΠΠΙΚΗΣ" εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του Ξενοφώντος, ήταν ένας (πρώτος...) δούρειος ίππος επαναφυσικοποιήσεως της Ιππικής στην Ελλάδα, μετά τον στρεβλωτικό που της προσέδωσαν διάφοροι παράγοντες κατά τον 20ό αιώνα νοθεύοντάς την με τα αφύσικα δόγματα του "British Style" κάνοντάς την εντελώς αφύσικη κι επικίνδυνη.

     Ο παραγωγός εκείνης της τηλεοπτικής εκπομπής και υπογράφων, πολύ πριν αρχίσει να ιππεύει (θεωρώντας ότι η Ιππική αποτελεί ολοκλήρωση παιδευτικού ήθους και όχι απλή αθλητική ενασχόληση) είχε μελετήσει το "ΠΕΡΙ ΙΠΠΙΚΗΣ" του Ξενοφώντος και είχε αντιληφθεί τη σημαντική διδαχή του. Δυστυχώς, όταν ξεκίνησε να ιππεύει, διεπίστωσε ότι στη χώρα του Ξενοφώντος οι έμβιες φαλμεραϋερικές επιβεβαιώσεις περί αφελληνίσεως, είχαν ...αφελληνίσει και την ίδια την Ιππική, μπασταρδεύοντάς την με άφθονη "αγγλική διαστροφικότητα".

     Έτσι, δεν θα ήταν δυνατόν από εκείνη τη μοναδική τηλεοπτική εκπομπή να απουσιάσει ένα "αφιέρωμα" στην Σχολή "Parelli" η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από την μεταφορά στην εποχή μας των διδαχών του Ξενοφώντος. Για το "αφιέρωμα" αυτό ζητήθηκε η τυπική άδεια από τον Οργανισμό "Parelli" (η οποία και μας δόθηκε μαζύ με το οπτικοακουστικό υλικό το οποίο ο Οργανισμός επέλεξε) και όλες τις διαδικασίες της επικοινωνίας αλλά και της εκφωνήσεως έκανε ο Συνεργάτης της εκπομπής, ο εξαίρετος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, με συνέπεια και σοβαρότητα προσήκουσες στο αντικείμενο. Το, σχεδόν, εικοσάλεπτο αποτέλεσμα παρουσιάζεται στο επισυναπτόμενο video και είναι ενδεικτικό της "φιλοσοφίας" του Συστήματος "Parelli".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.