Πέμπτη 21 Απριλίου 2011


"ΙΠΠΑΣΙΑ ή ΠΕΡΙ ΙΠΠΙΚΗΣ"


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Α.Β.Υ. Infanta Dona PILAR de BORBON
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ



Δύο χρόνια προ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, η τότε Πρόεδρος της "Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας" Α.Β.Υ. Infanta Dona Pilar de Borbon ήρθε στην πόλη μας για να επιθεωρήσει την πρόοδο των "ολυμπιακών" ιππικών εγκαταστάσεων του Μαρκοπούλου ως επίσημη φιλοξενουμένη της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας". Η Υψηλή Επισκέπτις είχε δηλώσει την άρνησή της να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε πολλά "μέσα" τα οποία της το είχαν ζητήσει, αλλά είχε ενημερώσει εγκαίρως τους "διαχειριστές" της τότε (και νυν και αεί με ...ισόβιο χαρακτήρα...) "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" ότι ευχαρίστως θα έδινε αποκλειστική συνέντευξη στην δική μας εκπομπή, για λόγους τους οποίους εκείνη είχε υπ΄όψη της! Μετά την άφιξή της στην Αθήνα, ο παραγωγός της εκπομπής τηλεφώνησε στο "Γραφείο Τύπου" της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" προκειμένου να ορισθεί το rendez-vous της συνεντεύξεως και, ω του θαύματος, το "Γραφείο Τύπου" ( δεσποινίς ..."θεραπαινίς") απήντησε ότι δεν γνώριζε πού κατοικούσε η επίσημη ...φιλοξενουμένη Α.Β.Υ. Infanta Dona Pilar de Borbon ούτε και μπορούσε να ...επικοινωνήσει μαζύ της! Ούτε λίγο ούτε πολύ ο "σύζυγος" της Ντόρας  ( και προκαθήμενος της "Ελληνικής  Ιππασίας") και η συνεργάτις του "υπεύθυνη" του "Γραφείου Τύπου" προσπαθούσαν να αποκρύψουν την φιλοξενουμένη τους αν και εγνώριζαν την επιθυμία της να μιλήσει στην εκπομπή μας! Με αυτά και αυτά, η Ιππασία στη Χώρα μας παραμένει διεθνώς ανύπαρκτη και "οικογενειακό άθυρμα" κάποιας "παρέας" μακριά από το ευρύ Κοινό που δικαιούται να την απολαμβάνει... Τελικώς και με την βοήθεια του Φρέντυ Σερπιέρη (Βαλκανιονίκη υπερπηδητή, ιδρυτή της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" και, τότε, Αντιπροέδρου της "Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας", με λίγα λόγια, άνθρωπος της Ιππασίας και όχι, απλώς, ..."σύζυγος") επικοινωνήσαμε και κλείσαμε το rendez-vous μας με την Α.Β.Υ. Infanta Dona Pilar de Borbon στο Ξενοδοχείο "Πεντελικόν" με αποτέλεσμα την συνέντευξη η οποία παρουσιάζεται εν συνεχεία :


                                 


     Από τότε μέχρι σήμερα, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις διαλύονται μέρα με τη μέρα, αναξιοποίητες κι εγκαταλελειμμένες στη πιό ανάξια μοίρα τους! Η Ιππασία παραμένει μακράν του μεγάλου Κοινού, επιμελώς απρόσιτη από κάποιους μπαμπάδες που τη θέλουν "παιγνίδι" των παιδιών τους και όχι χαρά παιδιών ενός "κατώτερου Θεού", σε έσχατο επίπεδο αθλητικής απαξίας και τραγικής ανοργανωσιάς, σταθερά στα χέρια των ιδίων "διαχειριστών" της που δε λένε να εγκαταλείψουν τις "καρέκλες" τους και να απολογηθούν για το χάλι ενός αθλήματος που γεννήθηκε σ' αυτόν τον τόπο! Όμως, ο "σύζυγος"  και η "θεραπαινίς" του παραμένουν ακριβώς στις ΙΔΙΕΣ "καρέκλες" επιβεβαιώνοντας ότι μόνον οι κατασκευαστές επίπλων κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Οι υπόλοιποι, δεν εγείρονται ούτε για να θεραπεύσουν τις ...αιμορροίδες τους!

     Σήμερα, σχεδόν οκτώ χρόνια μετά τους πανάκριβους, κακόγουστους και ψευδεπίγραφους "Ολυμπιακούς Αγώνες" του 2004, οι χρυσοπληρωμένες από τους καταχρεωμένους Έλληνες, εγκαταστάσεις διαλύονται μέσα στην εγκατάλειψη ενώ το Δ.Ν.Τ. ζητά τα ...ρέστα! Τα "ολυμπιακά" ακίνητα καταρρέουν αργά αφημένα στη μοίρα τους! Ακόμη και στο "ολυμπιακό άλσος" του Γουδή, στο κέντρο των Αθηνών, όλα δείχνουν περιφρονημένα από εκείνους που ακόμα τα ...χρωστάνε και θα τα χρωστάνε για πολλές δεκαετίες ακόμη.



     Η επιγραφή η αφιερωμένη στην Α.Β.Υ. Infanta Dona Pilar de Borbon στο μαύρο της το χάλι...


 

     Τα συμβολικά ελαιόδενδρα που φυτεύτηκαν προς Τιμή των μελών της "Ολυμπιακής"  Επιτροπής σε αθλία κατάσταση, με σπασμένες τις μαρμαρώσεις τους...





     Τα πάντα, μέσα σ' αυτό τον κυκεώνα "ολυμπιακής" παρακμής σε διάλυση, ενώ, στις ίδιες θέσεις παραμένουν ...ατσαλάκωτοι και πάντα απαστράπτοντες οι γνωστοί παράγοντες-καρεκλοκένταυροι, ξέρετε ...εκείνοι που δεν σηκώνονται ούτε για να θεραπεύσουν τις ...αιμορροίδες τους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.