Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ...ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ!


     Μια εκπαιδευτική ημερίδα που έδειξε ότι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", απλώς, καλπάζουν σταθερά σε μια "διαδρομή" ευστοχίας! Έκπληξη καμία, αφού αυτός ήταν και ο σκοπός της ιδρύσεως αυτής της Ομάδος, όμως, απολαμβάνουμε ότι αυτή η ευστοχία γίνεται πλέον καθολική για Στελέχη και απλά Μέλη, για παλιά και νέα Μέλη, για προχωρημένους και αρχαρίους. Έτσι, στο "κίτρινο" ο Εκπαιδευτής μας Μάριος κατά την ατομική, σημερινή, του Προπόνηση η οποία ήταν αιφνιδιαστικά τέλεια! 


     Στο "κίτρινο" και η μαθήτρια του Αρχηγού μας Κωνσταντίνου, Χρύσα, η οποία μετά από μία θεαματική "τούμπα" ολοκλήρωσε κατά τον καλύτερο τρόπο ένα ακόμη εξαιρετικό μάθημα που την φέρνει πιο κοντά στις εξετάσεις της αφού, μετά από ελάχιστα μέχρι σήμερα μαθήματα, ήδη στο τελευταίο, προσομοιώνοντας συνθήκες εξετάσεων έδειξε ότι, πρακτικώς, μπορεί να τις "περάσει"! Μια ακόμη επιτυχία που πιστώνεται στον Ίππο της, τον Εκπαιδευτή της και, ασφαλώς και στην ίδια η οποία αποτελεί, πραγματικά, μοναδικό συνδυασμό Ήθους και δεξιοτήτων, ακόμη ένα κόσμημα για την Ομάδα μας!


     Στο "κίτρινο" και ο πρωτοείσακτος Χρήστος μας ο οποίος κατά διδασκαλία του Ακάδημου κατάφερε, από το εισαγωγικό μόλις μάθημα,  να στείλει το βέλος του στο κέντρο του στόχου! Όχι, δεν είμαστε ούτε πολύξεροι, ούτε ειδήμονες, απλώς, διατηρούμε ένα άριστο  ομαδικό "μικρο-κλίμα"  μέσα στο οποίο μπορεί να ανθίζει η αγαθή πρόοδος που χαρακτηρίζει τον Πολιτισμό.


     Το γκρουπ των ..."πρωινών", όπως λέγαμε στα παλιά σινεμά, ήταν στη θέση του από νωρίς ώστε  να διεκπεραιωθούν τόσο οι ατομικές έφιππες Προπονήσεις των δύο Εκπαιδευτών μας, όσο και τα μαθήματα των μαθητών μας. Ο, ενστικτώδης, Αρχηγός της Ομάδος μας Κωνσταντίνος, ξεκινώντας πρώτος τον ..."χορό" μας έδειξε ότι υπάρχουν και φτερωτοί Κένταυροι οι οποίοι μπορούν να καλπάζουν ...πετώντας! Ένας, ήδη, κορυφαίος Ιππέας ο οποίος είναι προικισμένος και με το χάρισμα του ιππικού παιδαγωγού επί τω έργω, είναι η μόνιμη "εικόνα" του Αρχηγού μας στο Ιππευτήριο και ...εκτός αυτού!


     Και o ευτυχής παππούς που συνιστά έναν Kriegsberichterkompanie (Λόχος Πολεμικών Ανταποκριτών), απολαμβάνει συνεχώς μέσα από το viseur την εκτέλεση των ασκήσεων των αγαπημένων του εγγονιών είναι το πραγματικό όλβιο πλάσμα μιας αριστοκρατικής συλλογικότητος έστω και ...πεσμένος καταγής!


     Επόμενος "ιπτάμενος Κένταυρος" ο, εγκεφαλικός, Μάριος και, επίσης, κορυφαίος Ιππέας αλλά και βαθύτατα παιδαγωγικός για όσους έχουν την τύχη να μαθητεύουν κοντά του, εξετέλεσε τις ασκήσεις του προγράμματός του με μοναδική ακρίβεια ώστε να εκπλαγεί ακόμη και ο Προπονητής του για το τελικό υψηλότατο αποτέλεσμα δοθέντος ότι οι εκπαιδευτικές αλλά και προσωπικές υποχρεώσεις του τον κράτησαν αρκετές ημέρες εκτός ατομικών Προπονήσεων. 


     Και οι καλπαστικές τοξεύσεις του Μάριου επισφράγισαν τη, σημερινή, ατομική του Προπόνηση κατά το επιτυχέστερο αποτέλεσμα.


     Υπό το οξυδερκέστατο βλέμμα του Εκπαιδευτή της Κωνσταντίνου, η αγαπημένη μας Χρύσα μας έδωσε και πάλι εικόνες απίστευτης εφιπποτοξοτικής αρμονίας και παρά την απρόοπτη "τούμπα" της (άνευ "τούμπας" ουδεμία πρόοδος στην Ιππασία... και όλοι έχουμε πέσει και θα πέσουμε...) ολοκλήρωσε ένα ακόμη υπέροχο μάθημα.


     Ακούραστα επεξηγηματικός και παραστατικός όπως πάντοτε, ο Κωνσταντίνος "πέρασε" στη Χρύσα ό,τι απαραίτητο ώστε τα βέλη της να δείξουν ότι βρίσκεται στο κατώφλι επιτυχών εξετάσεων και το "φινάλε" δεν μπορούσε παρά να δικαιώσει και την σημερινή προσπάθεια της Χρύσας μας.


     Και αυτό το "φινάλε" απεικονίζει την δουλειά μιας ολόκληρης Ομάδος με μία Χρύσα πλάι στο στόχο της που εκφράζει και τη δυνατότητά της για την κατάκτηση κάθε στόχου της ζωής της!


     Και τα επακόλουθα μιας ενθουσιώδους χαράς με ευτυχή τη μαθήτρια και τον Εκπαιδευτή τη, σκηνές που χαιρόμαστε συνεχώς στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" η οποία ξέρει πολύ καλά πως να κάνει ευτυχισμένα τα Μέλη της έστω και σε μια κοινωνία δυστυχισμένη!


     Αξιοπρόσεκτες βελτιώσεις του "καθίσματος" και του αρχαρίου Πρωτεσίλαου στο σημερινό μάθημά του, τόσο κατά τους καλπασμούς του όσο και κατά την διάρκεια των εφίππων προσομοιώσεων σπαθισμών, άσκηση που του υπέδειξε, ευφυώς, ο Εκπαιδευτής του Κωνσταντίνος.


     Το ίδιο και για την αγαπημένη μας Ειρήνη η οποία, υπό την διδασκαλία του Μάριου όχι μόνον βελτίωσε το "κάθισμά" της αλλά και πέρασε βαλβίδες με αξιοπρόσεκτην άνεση!


     Τα πραγματικά δύσκολα, όμως, τα επεχείρησε ο Αρχηγός μας τον οποίο ο Προπονητής του προορίζει τουλάχιστον για ...cascadeur, έχοντας αναγνωρίσει τις φυσικές υψηλές ικανότητές του!


     Στη τελευταία του άσκηση ο Κωνσταντίνος μας θα έπρεπε να αποκαθηλώσει το χάρτινο 'πρόσωπο" του στόχου αφαιρώντας τις έξι στερεωτικές σφήνες που τον κρατούσαν στη θέση του.


     Ο Προπονητής του, έχοντας υπ΄ όψη τη δυσκολία που προκαλούσε ο πνέων άνεμος στο να κυματίζει το χάρτινο στόχο και να τρομάζει τον Ίππο είχε προμελετήσει το όλο εγχείρημα ώστε να αυξήσει την ιππευτική στρατηγική αντίληψη του προπονουμένου του και την επάυξηση της κυριαρχίας του ως προς τον χειρισμό του Ίππου υπό συνθήκες, σχεδόν, αφηνιασμού.


     Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε να εκτελεί την άσκηση και αφαίρεσε τις πέντε σφήνες όμως, αφήνοντας τελευταία την κάτω δεξιά, υπέκυψε στην παγίδα να επιτρέψει την πτώση του "προσώπου" στη δυσκολότερη κατάσταση να παραμένει επί του στόχου κυματίζοντας αποτρεπτικά και κροταλίζοντας απειλητικά σε κάθε προσέγγιση του Ίππου, κάνοντάς τον να αφηνιάζει. 


     Δέκα πέντε φορές σε πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά ψυχραιμότατος ο Κωνσταντίνος δεν έδειξε απλώς ατσάλινα νεύρα και αυτοκυριαρχία αλλά και επιμονή στην προσπάθεια η οποία, λόγω υπερευαισθησίας Ίππου, ήταν εξ αρχής προδιαγεγραμμένη! 


     Το ασκησιολόγιο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" προϊόν βαθύτατης μελέτης, εφευρετικότητος και εκπαιδευτικού σχεδιασμού, βρίσκεται έξω από τα τετριμμένα και αποτελεί την "ραχοκοκκαλιά" αναδείξεως τελείων Ιππέων κι αυτός ο σκοπός της Σχολής της Ομάδος μας επιτυγχάνεται καθημερινώς!


     Στον "Κύκλο" που έγινε σήμερα υπό την διεύθυνση του Αρχηγού της Ομάδος εμπεδώσαμε ακόμη βαθύτερα το οίκοθεν νοούμενο χρέος αλληλοσεβασμού το οποίο τείνουμε να παραβλέψουμε σε μία δημοκρατικότατα παρακμάζουσα κοινωνία.


     Και με αυτόν τον "Κύκλο" που διήρκεσε ελάχιστα λεπτά της ώρας φάνηκε το πόσο έντονο υπάρχει στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" αυτό το αίσθημα του αλληλοσεβασμού, ώστε ήταν αρκετή μια συντομότατη και περιεκτικότατη εισήγηση του Αρχηγού μας για να παρασχεθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να προκύψει  και το ειλικρινές "συγγνώμη" που επιστεγάζει την σωφροσύνη του πταίσαντος αλλά, ταυτοχρόνως και την γενναιότητά του!


     Χρονόμετρα, σημειώσεις και άριστο σχεδιασμό, κουβάλησε μαζύ του ο Κωνσταντίνος ως Αρχηγός Βολής στη Γραμμή Βολής της ομαδικής Προπονήσεως Παραδοσιακής Τοξοβολίας αυτής της ημερίδος.


     Εισήγαγε με επιτυχία ευστοχίας και ταχύτητος μία σύνθετη άσκηση η οποία είχε πυρ, κίνηση και ...λόγο ο οποίος όχι μόνον δε φάνηκε να "κατεδαφίζει" το Σχολείο Σιωπής, αλλά λειτούργησε και υπογραμμιστικά γι αυτό! 


     Οι οδηγίες του προς τους Συνασκουμένους του σαφείς και λακωνικές, κατ'  αρχήν, προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά στα οποία έδωσε αμέσως τις απαραίτητες επεξηγήσεις.


     Πραγματικά, αυτή η σύνθετη άσκηση με ομαδικό λόγο, κίνηση και πυρ εξετελέσθη για πρώτη φορά σε προπονητικό πρόγραμμα και απεδείχθη πολύ συντονιστική για τη Γραμμή Βολής.


     Αν και κατά την πρώτη εκτέλεσή της διήρκεσε κάποια λεπτά της ώρας, ο Αρχηγός επεδίωξε να βραχύνει τον χρόνο εκτελέσεώς της και τα κατάφερε με προοδευτική επιτυχία. Κατά την τελευταία εκτέλεσή της όλα έδειχναν εξ αρχής τόσο ξεκάθαρα αρμονικά ώστε ένας παρευρισκόμενος θεατής πριν ολοκληρωθεί η εκτέλεση ανεφώνησε "55 Δευτερόλεπτα" και όταν στο τέλος ο Κωνσταντίνος "διάβασε" το χρονόμετρό του ανεκοίνωσε το αποτέλεσμα: "55 Δευτερόλεπτα"! Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" υπάρχει κοινό όραμα, κοινός λογισμός, κοινό συναίσθημα, κοινή πορεία, κοινό επιτυχές αποτέλεσμα! 


     Σήμερα μυήθηκε από τον Ακάδημο στη Παραδοσιακή Τοξοβολία και ο φίλτατος Χρήστος μας με το τελικό αποτέλεσμα που είδαμε στην αρχή αυτού του κειμένου.


     Τυχερός ο Χρήστος να ξεκινά την υπέροχη περιπέτεια στη Παραδοσιακή Τοξοβολία με τον Ακάδημο ο οποίος χάρισε στην Ομάδα μας το πρώτο Παγκόσμιο Βραβείο Τοξευτικής Επιδείξεως των διεθνών Αγώνων Παραδοσιακής Τοξοβολίας W.T.A.F. 2010 της Νοτίου Κορέας. 


     Με τη μνημειακή μεθοδικότητά του ο Ακάδημος στέκει πάντοτε αρωγός της τοξευτικής μας προόδου και η Ομάδα του οφείλει πολλά στον τομέα αυτό, σήμερα δε τον χαρήκαμε να εγκύπτει στον Χρήστο "ξεναγώντας" τον στον προθάλαμο μιας αρχέγονης τέχνης που, πρώτη η Ομάδα μας την εισήγαγε στην Ελλάδα ήδη από το 2005 και έκτοτε την υπηρετούμε ενσυνειδήτως και πιστά! 


     Το καθιερωμένο μάθημα Σπαθασκίας που και πάλι ευγενώς προσέφερε στην Ομάδα μας ο πρωτεσίλαος ακολούθησε, για να ολοκληρωθεί και αυτή η λαμπρή προπονητική ημερίδα, πάντα διαφορετικά απ΄ ό,τι κάθε άλλη, πάντα το ίδιο ωφέλιμη για όλους όπως και κάθε άλλη!


     Μέσα από σπαθισμούς και ζεύξεις ακεραιώθηκε η ισορροπιστική μας εξάσκηση και για σήμερα, επιμένοντας να παραμένουμε πλατωνικώς ισορροπημένοι εν μέσω δημοκρατικώς ανισορρόπων και υπαρξιακώς ευτυχείς Πολίτες εν μέσω ανυπάρκτων απολιτίστων μαζανθρώπων.


     Καθείς με τις επιλογές που του αξίζουν!


     Ούτω πως και ο Ιδρυτής αυτής της Ομάδος μπορεί να αναπολήσει πλέον την ευτυχή φράση "ελήλυθεν η ώρα" της δικαιώσεως ενός παιδαγωγικού οράματος, επιλεκτικώς, ΟΜΑΙΜΩΝ  και ΟΜΟΙΩΝ, απολαμβάνοντας όλα αυτά τα εγγονάκια του γύρω του να προοδεύουν ευτυχισμένα και ενδυναμούμενα. Επ΄ αυτού, όμως, σύντομα η ευτυχής συνέχεια...! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.