Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

YΠΕΡΕΝΤΑΤΙΚΟ ..."ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ"
ΕΝ ΟΨΕΙ
ΤOY ΣΧΟΛΕΙΟΥ "KASSAI"


     Mετά την αποδοχή του Δασκάλου Kassai Lajos να οργανώσει ειδικό Σχολείο εκπαιδεύσεως των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στη Κοιλάδα του Οργανισμού του, ο Αρχηγός της Ομάδος μας Κωνσταντίνος Δαμιανάκης ξεκίνησε υπερεντατικό ..."φροντιστήριο" για τους μαθητές μας που προορίζονται να παρακολουθήσουν εκπαίδευση στη "Μέκκα" της Έφιππης Τοξοβολίας.


     Έτσι, το Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" πήρε την όψη προκεχωρημένου ...στρατοπέδου σε πλήρη ετοιμότητα, με υπερεντατικές ασκήσεις ώστε οι Έλληνες μαθητές που θα μεταβούν στην Ουγγαρία να εκπροσωπήσουν επαξίως ένα ιππικό έθνος όπως το Ελληνικό και μία Σχολή υψηλού κύρους, όπως αυτή της Ομάδος μας.


     Για όσους τυχερούς μεταβούν στη Σχολή "KASSAI", ήδη τα υπερεντατικά μαθήματα άρχισαν υπό την διεύθυνση του Αρχηγού μας Κωνσταντίνου ο οποίος, πλέον αναδεικνύεται σε έναν ικανότατο Εκπαιδευτή "εφ'  όλης της ύλης" και για τον οποίο ο μαθητής του Γεώργιος είχε την πρωτοβουλία να αναρτήσει σε ιστότοπο κοινωνικής δικτυώσεως το παρακάτω, ενδεικτικό, σχόλιο: 


     «Giorgos Milonopoulos Αξίζουν συγχαρητήρια και στον Αρχηγό και εκπαιδευτή μας Konstantinos Damianakis , ο οποίος αποδεικνύει σε κάθε μάθημα τη σοφία και την πειθαρχία του που άλλοι στην ηλικία του ούτε καν προσεγγίζουν. Επίσης, θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον εκπαιδευτή σπαθασκίας Spiros Nikolis που μου έμαθε να χειρίζομαι το σπαθί, κάτι που πριν ενάμιση χρόνο φάνταζε όνειρο απραγματοποίητο. Σε ευχαριστώ για όλα αδελφέ !»


     Στόχος του Αρχηγού και Εκπαιδευτή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι όλοι οι μαθητές μας και ειδικώς όσοι μεταβούν στην Ουγγαρία, όχι απλώς να είναι άριστοι  Ιππείς αλλά και να ενισχύσουν τη μαχητικότητά τους, γνωστού όντος ότι η Έφιππη Τοξοβολία είναι πολεμική τέχνη και η Σχολή του Δασκάλου μας Kassai Lajos είναι πολεμική Σχολή και όχι "αθλητικό" κέντρο.


     Το "όραμα" του Αρχηγού μας είναι να "στείλει" όσο πιο κοντά γίνεται τους μαθητές του στον Ίππο και να τους κάνει ...Ίππους κι αυτούς κι αυτό φαίνεται ότι το καταφέρνει τέλεια με ασκήσεις οι οποίες διασυνδέουν,  σχεδόν ταυτίζουν, Ίππο και μαθητή, ώστε τα πάντα να γίνονται με ασφάλεια, ταχύτητα προόδου και χαρά συνεργασίας.


     Υπ΄ αυτές τις προϋποθέσεις, όλα τα μαθήματα που θα διεξάγονται εφεξής στο Ιππευτήριο της Ομάδος μας και μέχρι την αναχώρηση των μαθητών που θα λάβουν χώρα στο Σχολείο "KASSAI" και για λόγους ομοιογενείας στην εκπαίδευση,  θα γίνονται με καθαρά στρατιωτικό χαρακτήρα τηρουμένων των αρχών της πειθαρχημένης εκτελέσεως και του Σχολείου Σιωπής.


     Αν και οι προαναφερθείσες εκπαιδευτικές αρχές αποτελούν, ήδη και εκ της ιδρύσεώς της, τους κανόνες λειτουργίας της Σχολής μας, ο νέος Αρχηγός επιδιώκει -και πολύ ορθώς- την αυστηροποίησή τους, έχοντας αποδειχθεί ότι η εν σιωπή πειθαρχία είναι το βασικό "κλειδί" προόδου του Ανθρώπου. Και η "πολυτέλεια" που διαθέτουμε να μην επιδιώκουμε εμπορικό όφελος, μας επιτρέπει να υπηρετούμε αταλάντευτα τις Αξίες μας αλλά και τον εκπαιδευτικό σκοπό μας με διατήρηση του πήχεως υψηλότατα, σε ό,τι αφορά σε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα ακόμη και μέσα σε ένα περιρρέον κοινωνικό περιβάλλον -εν πολλοίς- ανυπτοπόδων "σκυβάλων".


     Με το νέο εκπαιδευτικό πνεύμα του Αρχηγού της Ομάδος μας τα μαθήματα δεν περιορίζονται στην εκτέλεση  από κάθε μαθητή ενός απλού εφίππου ασκησιολογίου διαρκείας μιας ώρας αλλά σε μία διαδραστική εμπειρία μακρύτερης σε χρόνο συνασκήσεως με τους αμίππους, παραμένοντες, μαθητές η οποία, συνάσκηση, άγει το πνεύμα και το σώμα σε μία τελείωση.


          Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι ο Κωνσταντίνος Δαμιανάκης εισάγει ένα νέο και βέλτιστο εκπαιδευτικό πνεύμα στη Σχολή μας υπερυψώνοντας τον πήχυ επ΄ ωφελεία των μαθητών μας στους οποίους εναπόκειται, πλέον, η εν σιωπή και βάθει χρόνου πειθαρχημένη εκτέλεση των οδηγιών σε κάθε μάθημα χωρίς αυτό να σημαίνει καταπίεση ή απώλεια της χαράς αλλά και της μαγείας των μαθημάτων μας. Αντιθέτως, η επαύξηση της πειθαρχίας και η πιστή τήρηση του Σχολείου Σιωπής προορίζονται να πολλαπλασιάσουν τα χαμόγελα των μαθητών μας οι οποίοι εκτιμούν το ακόμη θετικότερο τελικό αποτέλεσμα της επαφής τους με τον Ίππο, το Τόξο και, κυρίως, με την Φύση.

Ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" 
Εφιπποτοξότης Κωνσταντίνος Δαμιανάκης

     Με την προσωπική "σφραγίδα" της θετικότατης νοοτροπίας του νέου Αρχηγού και επικεφαλής Εκπαιδευτή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"  αυξάνονται αναλόγως τόσο οι προσδοκίες ωφελείας των μαθητών της Σχολής μας αλλά και οι, εξ αυτών, απαιτήσεις κάτι το οποίο επιχειρείται στο υπερεντατικό "φροντιστήριο" που μόλις ξεκίνησε εν όψει της συμμετοχής των μαθητών στο ειδικό, για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", Σχολείου "KASSAI". 


     Έτσι, εφεξής, ανεξαρτήτως όσων θα λάβουν μέρος στο προαναφερόμενο Σχολείο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα απολαμβάνουν ιδιαίτερης εκπαιδεύσεως πέραν των προβλεπομένων με παροχή ευκαιριών ακεραιώσεως δεξιοτήτων πέραν της ιππευτικής και τοξευτικής.


     Και στο πλαίσιο αυτής της παροχής επιπλέον ευκαιριών θα προγραμματισθούν πολλά εκπαιδευτικά δρώμενα, τόσο στο Ιππευτήριο όσο και στη Γραμμή Βολής, στο πεδίο της Σπαθασκίας, αλλά και σε ένα άλλο επιπρόσθετο επίπεδο, αυτό της παραγωγής πνευματικής εργασίας για το οποίο θα μιλήσουμε συντόμως.


     Άλλωστε, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" συνεχίζουν την πορεία τους μέσα στον χρόνο ευνοημένοι από τις ανησυχίες τους και όχι από τα "κεκτημένα". 


     Γι αυτό, οι μαθητές της Σχολής μας αλλά και όλοι οι ήδη Εφιπποτοξότες μας, ας προετοιμασθούν για όλα τα ωραία και ωφέλιμα που ακολουθούν με πρώτο το Σχολείο "KASSAI" που, ήδη, προσδιορίσθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.