Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

EΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ
5ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016


     Mε μόνη δυσκολία να βγάλουμε τον Αρπάλυκο από την αγκαλιά του "Όλι" ώστε να αρχίσουν οι σημερινές εξετάσεις , όσοι βρεθήκαμε αυτή τη μέρα στο Ιππευτήριο των "Ελλήνων Κενταύρων" βιώσαμε την εκπαιδευτική πρόοδο μιας Σχολής η οποία, με τη στήριξη του Αρχηγού της, κινείται σε σταθερή θριαμβική τροχιά! Μετά από ένα σχεδόν τετράμηνο περίπου 30 μαθημάτων και οι δύο σημερινοί εξετασθέντες μας κατέληξαν σε ένα άριστο αποτέλεσμα ώστε να διαπιστευθούν επιτυχώς ως Εφιπποτοξότες ξεκινώντας από αυτή τη στιγμή την πραγματική απόλαυση του Πολεμιστή. Διότι στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" η επιτυχία στις εξετάσεις είναι και η "πύλη εισόδου" (και όχι "αφίξεως") προς το ζητούμενο!


     Ο πρώτος των εξετασθέντων Μάριος Ευθυμιάδης, ο οποίος στο τέλος της εξετάσεώς του κατέκτησε το 82,5% ίππευσε "εγκεφαλικά" με συνεχή αυτοέλεγχο.


     Οι καλπαστικές διαδρομές του έδωσαν την αίσθηση μιας ιππευτικής γεωμετρίας χωρίς εξάρσεις και υφέσεις αλλά με μία ομοιογενή επανάληψη η οποία με σιγουριά οδηγεί στην πολεμική επιτυχία!


     Ο δεύτερος των εξετασθέντων Κωνσταντίνος Δαμιανάκης ο οποίος στο τέλος της εξετάσεώς του κατέκτησε το 75,0%, λόγω της αιματώδους "ιδιοσυστασίας" του ίππευσε λιγότερο εγκεφαλικά και περισσότερο παρορμητικά.


     Όπως και στη καθημερινότητά του έτσι και σήμερα ο Κωνσταντίνος μας "έγραψε" on camera έναν καταδρομικό χαρακτήρα! 

                           

     Ο Κωνσταντίνος μας, μετά την ολοκλήρωση των πρακτικών εξετάσεων και κλείνοντας το πρώτο μέρος με έναν ξέφρενο καλπασμό κατέληξε σε μία αναγκαστική "αφίππευση" ενώπιον των θεατών των εξετάσεων όταν ο Ίππος μας απεφάσισε να μη τους ...υπερπηδήσει αλλά να σύρει "χειρόφρενο"! Ωραίες στιγμές ενός Ιππευτηρίου με πολύ κέφι και δυναμισμό, όπως ταιριάζει σε μια πολεμική Οικογένεια όπως αυτή των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Η θεωρητική εξέταση ξεκίνησε ενώπιον του Κοινού, Μελών της Ομάδος αλλά και εξαιρετικών φίλων εκτός Ομάδος οι οποίοι, σήμερα, βρέθηκαν κοντά μας για να παρακολουθήσουν τις εξετάσεις μας.


     Στις θεωρητικές εξετάσεις προηγήθηκε το πρακτικό μέρος με ερωτήσεις που αφορούσαν τον Ίππο , την Ιππολογία και χειρισμούς εδάφους. 


     Οι ερωτήσεις αυτής της εξεταστικής φάσεως στόχευαν στη διάγνωση της σχέσεως του Ιππέως με τον Ίππο και την, πρωτίστως, ασφαλή και άνετη διαχείριση του Ίππου εκ του εδάφους. 


     Από τους χειρισμούς των ποδών μέχρι την εφαρμογή θερμομέτρου προς λήψη θερμοκρασίας, αυτή η εξέταση έδειξε ότι σε ελάχιστο χρόνο και με ακόμη πιο λίγα μαθήματα δυο μαθητές της Σχολής μας κατάφεραν να φτάσουν σε επίπεδο που υπό άλλες διδασκαλίες μπορεί και να μην είχαν φθάσει σε επίπεδο σωστού καλπασμού!


     Πάντοτε ενώπιον του Κοινού οι εξετασθέντες απήντησαν στις ερωτήσεις με τη βοήθεια εποπτικών μέσων, όπου αυτά ήσαν απαραίτητα και με λακωνική κατηγορηματικότητα, πραγματικά, ως Πολεμιστές και όχι απλοί "μαθητές"!


     Κατόπιν ήρθε η σειρά της γραπτής δοκιμασίας επί προετοιμασμένων φύλλων ερωτήσεων, ξεκινώντας από την εξέταση επί διοράματος η οποία είχε ως σκοπό τη διάγνωση της προτεραιότητος που πρέπει να δίδει ο Ιππέας στην ευημερία του Ίππου του! Γνήσιοι "Έλληνες Κένταυροι" οι δύο εξεταζόμενοι απέδειξαν ότι αυτή τη κυρίαρχη παράμετρο της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" και της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" τη σέβονται ακόμη και οι πρωτοείσακτοι της Σχολής μας.


     Με συντεταγμένη σκέψη και ηρεμία έως και ...απάθεια, οι δύο εξετασθέντες συνεπλήρωσαν τις εξεταστικές φόρμες υπό το βλέμμα του Εκπαιδευτή τους που είχε κάθε λόγο να είναι περήφανος και για τους δύο μαθητές του.


     Και οι σημερινές εξετάσεις ήσαν τόσο ουσιαστικές και ώστε εξ αυτών και της προσοχής του Αρχηγού της Ομάδος και Εκπαιδευτή, προέκυψε και η διόρθωση σε ένα σημείο και του τυπωμένου "Εγχειριδίου Εκπαιδεύσεως Νεολέκτου Ίππου" στο οποίο διέλαθε της προσοχής του διορθωτή μία άσχετη λέξη!


     Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, η ζεστή ανοιξιάτικη μέρα βρήκε τα Μέλη της Αποστολής στους επικείμενους διεθνείς Αγώνες να ζεσταίνουν τα ...Τόξα τους σε μία ομαδική Προπόνηση μικρής ...εμβελείας, μιας και οι σημερινές ομαδικές Προπονήσεις παραδοσιακής Τοξοβολίας και Σπαθασκίας ματαιώθησαν λόγω των εξετάσεων.


     Ένας καθιερωμένος "Κύκλος" έκλεισε τη σημερινή ημερίδα ανοίγοντας νέους ..."ορίζοντες" εργασιών στο επίκεντρο της Ομάδος και συσφίγγοντας ακόμη περισσότερο τις σχέσεις όλων μας. 


     Έτσι, μέσα σε ένα "κλίμα" ατομικής ευτυχίας, όλβιος και ο Αρχηγός της Ομάδος μας και Εκπαιδευτής των δύο νέων, πια, Εφιπποτοξοτών, Μάριου και Κωνσταντίνου, κατάφερε να επιστρέψει στην αγκαλιά του "Όλι" με τον οποίο διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις, αν και αυτό το "ιδιαίτερες" δε μπορείς ποτέ να το πεις για τον Αρπάλυκο αφού με όλους τους Ίππους διατηρεί τις ίδιες ...κορυφαίες και "ιδιαίτερες" σχέσεις...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.